Τουρκία: Η «Γαλάζια Πατρίδα» μπαίνει στα σχολικά βιβλία (vid)

Metrosport Team14 Σεπτεμβρίου 2024

Προχωρώντας σε μία ακόμα πρόκληση η Τουρκία αποφάσισε τα παιδιά της 9ης τάξης να διδάσκονται στο μάθημα της γεωγραφίας τους χάρτες της γαλάζιας πατρίδας ως κάτι το υπαρκτό που χρήζει υπεράσπισης.

Μία ακόμα τουρκική πρόκληση με την εμφάνιση στα σχολικά βιβλία της Τουρκίας και συγκεκριμένα στο μάθημα της Γεωγραφίας, για πρώτη φορά, του αναθεωρητικού δόγματος της «Γαλάζιας Πατρίδας».

Το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα προβλέπει ότι στην Γεωγραφία και συγκεκριμένα στην 9η τάξη θα «τονίζεται η σημασία των χαρακτηριστικών τοποθεσίας της Τουρκίας, θα συζητιούνται επίσης χάρτες που σχετίζονται με τη “Γαλάζια Πατρίδα” και την “Πατρίδα των Αιθέρων”.

Μπολιάζοντας τα μυαλά μικρών παιδιών με αναθεωρητικές απόψεις, στα τουρκικά σχολικά βιβλία που διαβάζουν μαθητές 14 ετών, δίνεται η εξής άσκηση:

«Δώστε παραδείγματα για τον αγώνα της Τουρκίας, απέναντι στις άδικες διεκδικήσεις που αγνοούν τα γεωγραφικά και έννομα δικαιώματα της σε Αιγαίο και Μεσόγειο».

Η Γαλάζια Πατρίδα σύμφωνα με το βιβλίο περιλαμβάνει τις θαλάσσιες περιοχές ευθύνης της Τουρκίας που κηρύχθηκαν σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, όπως και σύμφωνα με τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.