Τουρκία: «Η Ελλάδα εξοπλίζεται σαν να ετοιμάζεται για πόλεμο»

Metrosport Team15 Οκτωβρίου 2024

Για διαδικασία προετοιμασίας για... πόλεμο κάνει λόγο η Τουρκία, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα επιδίδεται σε έναν εξοπλιστικό αγώνα με την Άγκυρα.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ και ο ανταποκριτής του στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης, τα τουρκικά Μέσα κάνουν λόγο για μια «κούρσα εξοπλισμών της Ελλάδας με την Τουρκία, σαν να ετοιμάζεται για πόλεμο», υποστηρίζοντας ότι η Αθήνα θα εγκαταστήσει τα F-35, που θα παραλάβει το 2028, στην Πελοπόννησο.

Το ρεπορτάζ της Haber, επικαλούμενο δηλώσεις του Νίκου Δένδια, αναφέρει ότι η Ελλάδα έχει αγοράσει συνολικά 20 μαχητικά αεροσκάφη από τις ΗΠΑ, έναντι του ποσού των 8,6 δισεκατομμυρίων ευρώ, με τη δυνατότητα προσθήκης άλλων 20 F-35.

Υπενθυμίζεται ότι Τουρκία και Γερμανία φαίνεται να συσφίγγουν τις σχέσεις τους, με φόντο την απόκτηση μαχητικών αεροσκαφών τύπου «Εurofighter» από την Άγκυρα, με το Βερολίνο να δίνει το «πράσινο» φως κι επίσημα στις τεχνικές διαπραγματεύσεις

Όπως αναφέρουν τα γερμανικά μέσα, οι δυο χώρες θα συζητήσουν τις προδιαγραφές του μαχητικού αεροσκάφους με την Τουρκία και να ξεκινήσουν επίσημα οι τεχνικές διαβουλεύσεις, με ιδιαίτερη αναφορά τα στάδια προμήθειας του, την εκπαίδευση, τη διαχείριση ανταλλακτικών και τα πρωτόκολλα συντήρησης.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.