Τούμπαρε Δικέφαλε το 0-2!

Metrosport Team14 Μαρτίου 2024

Αρθρογραφεί ο Θάνος Μπούζας

Σήμερα το απόγευμα στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ παίζει έναν αγώνα ο οποίος εμπεριέχει πολλαπλές επιδιώξεις για όλο το οικοδόμημά του. Η απλή αντιμετώπιση της Ευρωπαϊκής ρεβάνς με τη Δυναμό Ζάγκρεμπ είναι το αν ο Δικέφαλος θα μπορέσει να ξεπεράσει τα αγωνιστικά και ψυχοσυνθετικά προβλήματα προκειμένου να διεκδικήσει ή και να πετύχει την πρόκριση στους 8. 

Δυστυχώς ή ευτυχώς, για όλους όσους βρίσκονται συνεχώς κοντά στην ομάδα έχουν προκύψει πολλαπλές αμφιβολίες και ερωτήματα για το τι έπεται στη συνέχεια. Μέσα σ’ αυτούς με την χθεσινή συνέντευξη τύπου περιλαμβάνεται και ο προπονητής κ. Λουτσέσκου, ο οποίος είπε ανέφερε πολλές σκέψεις του αλλά αυτή που ξεχώρισε έχει να κάνει με την αδυναμία ορισμένων παικτών να ακολουθήσουν τις οδηγίες του ή να συμπεριφερθούν με την αρμόζουσα αγωνιστικότητα σε κάθε ματς. Μάλιστα το αποτύπωσε με έκφραση αρκετά σκληρή: «Όποιος δεν μπορεί να πάει να παίξει στα γήπεδα 5Χ5». Ωστόσο επειδή κανείς μας δεν είναι παρόν στις μεταξύ των συζητήσεις, δεν έχουμε την δυνατότητα να βγάλουμε συμπεράσματα. Τούτη την στιγμή όμως, το τελευταίο που μας ενδιαφέρει είναι τα συμπεράσματα. Ο προπονητής είπε ότι δεν υφίσταται θέμα κόπωσης αλλά ποδοσφαιρικής συμπεριφοράς που απαρνείται τις δύσκολες πρωτοβουλίες. 

Τα παραπάνω φυσικά και τα αποδεχόμαστε αφού επεξηγούν ως ένα σημαντικό σημείο την «περίεργη» διαφοροποίηση της ομάδος. Άλλο του «κουρασμένοι» και εντελώς διαφορετικό η «αποποίηση ποδοσφαιρικής ευθύνης» και πρωτοβουλίας στους αγώνες για την οποία φυσικά ευθύνεται και ο ίδιος. Όμως τούτη την στιγμή δεν μας απασχολεί ποιος φταίει και αν θα μπορούσε να φερθεί ποδοσφαιρικά διαφορετικά προκειμένου να μην δημιουργηθεί η ένταση στο οικοδόμημα του Δικεφάλου. Το μέγιστο ζητούμενο έχει να κάνει με το πως ο Λουτσέσκου και οι παίκτες θα μπουν σήμερα στο γήπεδο και τουλάχιστον θα αποδείξουν ότι το άμεσο παρελθόν ήταν μια παρένθεση και τίποτε άλλο.

Συμπερασματικά αυτό που συμβαίνει και έχει σχέση με την πτώση του ΠΑΟΚ στην αποτελεσματικότητα, την ποιότητα και την αγωνιστικότητα που καταδεικνύει στα ματς δεν εξηγείται απλά με μια λέξη όπως αυτή της «κούρασης». Μόλις χθες βγήκε μια έρευνα που έφερνε τον ΠΑΟΚ πρώτο μεταξύ 900 ομάδων στο ότι χρειαζόταν τις λιγότερες προσπάθειες προκειμένου να πετύχει τέρμα. Αξιόλογο μεν χαρακτηριστικό που τείνει από σούπερ θετικό να μετατραπεί σε αρνητικό. Και αυτό διότι ο ΠΑΟΚ κάνει λίγες προσπάθειες αξιόλογες για επίτευξη τέρματος. Αν οι αντίπαλοι έχουν βρει τρόπους αντιμετώπισης ή ο ίδιος έχει επιδείξει στοιχεία αγωνιστικής πτώσης τότε το ρεκόρ παραδόξως είναι αρνητικό. Εμάς, στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο, δεν μας απασχολούν τα στατιστικά. 

Αυτό που θέλουμε και επιθυμούμε είναι να ποτιστεί και λίγο ο σύλλογος από παρελθόν όπου κάθε Ευρωπαϊκό παιχνίδι ήταν μια πρόκληση στην οποία ο ΠΑΟΚ αρκετές φορές απαντούσε με εμφανίσεις φανταστικές. Συμπερασματικά αν παίκτες και προπονητής έχουν στο μυαλό τους όχι την πίεση αλλά τη θέληση για τη νίκη σε συνάρτηση με την πολύ καλύτερη αγωνιστική παρουσία όπου θα δούμε την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα , τότε υπάρχει μια καλή πιθανότητα να αναστρέψει τις πιθανότητες.

Υ.Γ. Οι φίλαθλοι μπορούν να δώσουν μια σημαντική ώθηση ασχέτως αν όλοι προσπαθούν να μας πουν ότι πλέον έχουν αλλάξει τα πράγματα!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.