Τούμπα κατάμεστη και «4 στα 4»!!

Metrosport Team10 Σεπτεμβρίου 2024

Γράφει ο Θάνος Μπούζας

Η πρώτη μεγάλη αγωνιστική πρόκληση του ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα βρίσκεται σε απόσταση λίγων εικοσιτετράωρων. Ο Δικέφαλος του Βορρά αντιμετωπίζει μια ομάδα που μπορεί να χαρακτηριστεί «Διπλής όψης». Στη μια όψη βλέπουμε και προσπαθούμε να αξιολογήσουμε τις πολλές και ακριβές μεταγραφές που έχει κάνει ο Αλαφούζος. 

Ο πρόεδρος των πρασίνων ξόδεψε, χωρίς να υπολογίζουμε τα συμβόλαια ανά έτος, 20 εκατομμύρια Ευρώ. Τετέ (7,5 εκ.), Τελίστρι (6), Ίγκανσον (3,5) και Ντραγκόφσκι (1,5) αποδεικνύουν το μέγεθος της φετινής αγωνιστικής επένδυσης. Την επένδυση αυτή την παρέδωσε στα χέρια του νέου προπονητή Ντιέγκο Αλόνσο, που θεωρείται αξιόλογος. 

Στη δεύτερη όψη αντικρύζουμε τις φετινές εμφανίσεις αυτής της ομάδας. Στην Ευρώπη πήρε μια σημαντική πρόκριση ευνοούμενη από την αστοχία και ανικανότητα των αντιπάλων της αλλά και από την προσπάθεια -αμυντική κατά πρώτο λόγο- των παικτών της. Στην Ελλάδα παρουσίασε ένα ποδοσφαιρικό έκτρωμα. Οι παίκτες της έμοιαζαν να μην ξέρουν σε ποιο σημείο του γηπέδου βρίσκονται και το ρόλο που έπρεπε να ακολουθήσουν. 

Αγωνίζονται , κατ’ ουσίαν, τρία παιχνίδια στην έδρα τους (Ολ. Στάδιο -Λεωφόρο) Χάνουν από τον Αστέρα Τρίπολης, κερδίζουν στο τελευταίο λεπτό 4 άδικους πόντους με Λεβαδειακό και Καλλιθέα, η οποία έσπασε το ρεκόρ με 4,2 τελικές για γκολ προς την εστία του καλύτερου παίκτη, έως τώρα, Ντραγκόφσκι. 

Οι έμπειροι ρεπόρτερ της ομάδας τους, που δεν θέλουν να κατακρίνουν τον προπονητή Αλόνσο προσπαθούν , χωρίς αποτέλεσμα, να «κρύψουν» την πικρία, απορία και απογοήτευσή τους. Όμως μιλάμε για ποδόσφαιρο. Ειδικά στο ελληνικό επίπεδο, ένα παιχνίδι μπορεί να έχει οποιοδήποτε αποτέλεσμα αν δεν παρέμβει κάποιο ηλεκτρονικό ή ποδοσφαιρικό μέσο. Μια ομάδα που ως τώρα δεν μπορεί να αλλάξει τη μπάλα, δύναται να σου κάνει μεγάλη ζημιά.

Δεν πρέπει κανείς να υποβιβάσει στη σκέψη του την αγωνιστική αξία των φιλοξενούμενων βάση της φετινής τους εικόνας. Ίσα-ίσα ψάχνουν την μεγάλη ευκαιρία, που σαφέστατε είναι ο ΠΑΟΚ, για να αλλάξουν τη γνώμη όλων και να μπουν ξανά στη διεκδίκηση του τίτλου. Φυσικά όλα τα παραπάνω τα αναφέρουμε διότι μας νοιάζει η συνολική συμπεριφορά του ΠΑΟΚ στο συγκεκριμένο παιχνίδι. 

Οι μεταγραφές πρέπει να εξαφανιστούν από την σκέψη μας. Η Τούμπα γεμάτη θα βοηθήσει οι 5 βαθμοί διαφορά να γίνουν 8. Θεωρούμε ότι ο Λουτσέσκου με τους παίκτες διατηρούν το κλειστό κύκλωμά τους και συντονίζονται απόλυτα στο πως θα διεκδικήσουν τη νίκη στο ντέρμπι. Άποψή μας είναι ότι πάντα ο πιο «απρόσμενος» αντίπαλος είναι αυτός που αν χάσει θα βρεθεί στο έλεος των οπαδών και του προέδρου! 

Συμπερασματικά ο Παναθηναϊκός δεν είναι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος λόγω των ακριβών παικτών που απέκτησε αλλά διότι κινδυνεύει να ολισθήσει στον βούρκο μιας αποτυχίας , από πολύ νωρίς, που πολύ δύσκολα θα ανατρέψει. Θεωρούμε ότι μια γεμάτη Τούμπα την ερχόμενη Κυριακή θα δείξει για μια ακόμη φορά το πόσο μπορεί να επηρεάσει τους παίκτες και θα βοηθήσει την ομάδα να κάνει το 4 στα 4.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.