Του βγήκε το πλάνο, του έλειψε η ουσία

Γιώργος Στράντζαλης18 Σεπτεμβρίου 2023

Το ντέρμπι δεν ανέδειξε νικητή αλλά ο Αρης μπορεί να αισθάνεται «κερδισμένος» μέσα στις αναποδιές που τον βρήκαν πριν από τη σέντρα. Νταρίντα και Τζούρασεκ έμειναν εκτός πλάνου λόγω προβλημάτων, ο Ρουπ έπαιξε με ενοχλήσεις και ο Μάντζιος αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει νέα πρόσωπα είτε στην αρχή είτε στη διάρκεια, όπως και δίδυμα (βλ. Πάρντο-Βέλεθ στα χαφ) που δύσκολα θα ξαναδούμε, μεταγραφές που ακόμη θέλουν χρόνο προσαρμογής, στην προσπάθειά του να παρουσιάσει το καλύτερο δυνατό σύνολο. 

Πήρε το ρίσκο με την επιλογή του Βερστράτε, ο οποίος τον δικαίωσε καθώς όσο είχε δυνάμεις ήταν από τους κορυφαίους σε απόδοση παίκτες του γηπέδου. Ρίσκο στοιχειοθετεί και η επιλογή να παίξει με δύο δεξιοπόδαρους στα μπακ, τοποθετώντας τον Μοντόγια αριστερά . Κρίνοντας από την περιορισμένη δραστηριότητα των ατού του ΠΑΟΚ, όπως ο ανεβασμένος Ζίβκοβιτς, κι αυτό το ρίσκο που πήρε του βγήκε. Ο Αρης κατάφερε να μην ηττηθεί στην Τούμπα κερδίζοντας με αυτό το αποτέλεσμα ακόμη ένα σημαντικό ψυχολογικό μπουστάρισμα, μετά τη νίκη με τον Αστέρα, στην προσπάθεια που γίνεται αυτή η ομάδα να χτιστεί ουσιαστικά από την αρχή. Το χθεσινό αποτέλεσμα αν μη τι άλλο βοηθάει προς αυτήν την κατεύθυνση καθώς προσφέρει άλλη μία εβδομάδα ηρεμίας.

Ο Αρης μπήκε πολύ καλά διαβασμένος στο ντέρμπι και είχε πλάνο στο να περιορίσει παίκτες κλειδιά του αντιπάλου. Ο Μάντζιος παρουσίασε μια συμπαγής ομάδα με ξεκάθαρο προσανατολισμό και βασικό στόχο τη διαφύλαξη του μηδέν στην άμυνα. Το κατάφερε. Αν και δεν απέφυγε τα λάθη που μπορούσαν να του στοιχίσουν. Λάθη όπως αυτά που έγιναν 3-4 φορές μπροστά από την περιοχή, στην προσπάθεια να κάνει bulid up παιχνίδι, δεν δικαιολογούνται. 

Θα ήταν κρίμα για τον Αρη να γκρεμίσει την προσπάθεια που έκανε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα αδράνειας στο γκολ που δέχτηκε. Ανεξάρτητα από την ακύρωση του τέρματος, θα πλήρωνε με βαρύ τίμημα μια φάση που φαινόταν εύκολη να την καθαρίσουν οι αμυντικοί. Στο μεγαλύτερο διάστημα και με εξαίρεση το καλό και πιεστικό ξεκίνημα του αντιπάλου, ο Αρης έλεγξε την επιθετικότητα των γηπεδούχων και μόλις βρήκε τις ισορροπίες και την ηρεμία που δεν είχε στο ξεκίνημα των δύο ημιχρόνων, πήγε το ντέρμπι στα μέτρα του. 

Αν δεν ήταν τόσο τσαπατσούλης στην τελική πάσα και είχε καθαρό μυαλό και ουσία στις 2-3 στιγμές που βρήκε, τότε μπορεί να ήταν διαφορετικό και το αποτέλεσμα. Θα μπορούσε να είναι πιο ουσιαστικός στις 2-3 φορές που βρήκε χώρους στην επίθεση μετάβασης κι αυτό είναι από τα αρνητικά της χθεσινής του παρουσίας στο ντέρμπι. Προφανώς αυτό οφείλεται και στη μηδενική ανταπόκριση που είχαν τα εξτρέμ του. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Μάντζιος άλλαξε όλη την τριάδα πριν από τον Μορόν. Ο Ισπανός είναι ό,τι πιο δραστήριο είχε να επιδείξει χθες ο Αρης στην επίθεση, ανεξάρτητα ότι τον «βαραίνει» η κάκιστη πάσα που κάνει για να βγάλει τον Κάρλσον σε θέση βολής.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.