Λείπει το «φονικό ένστικτο» από τον ΠΑΟΚ!

Αρις Νικολάκης18 Σεπτεμβρίου 2023

Απώλεια πέντε βαθμών σε δύο αγώνες είναι πολλοί. Πάρα πολλοί είναι. Ακόμη και για μία υπό ανέγερση ομάδα. Και τέτοια είναι ο ΠΑΟΚ. Δίχως τούτο να αποτελεί άλλοθι για την απώλεια δύο βαθμών κόντρα στον Άρη. Είναι απόλυτα ένοχος ο Δικέφαλος γι’ αυτήν...

Ξέρετε πολύ καλά πως ουκ ολίγες φορές στήσαμε στα πέντε μέτρα τον Λουτσέσκου. Δεν θα τον στήσουμε και σήμερα. Τούτο δε, επειδή οι Οζντόεφ, Σαμάτα και Μεϊντέ δεν έχουν αποδώσει ακόμη μήτε καν το med της ισχύος τους. Κι επειδή ο Κωνσταντέλιας ως αβοήθητος από την δική του ομάδα στον εγκλωβισμό του από την αντίπαλη ομάδα, δεν βοηθά ο ίδιος τον εαυτόν του.

Φυσικά ο Ρουμάνος προπονητής έχει ευθύνες για την εκ νέου απώλεια βαθμών αλλά… Όταν ο ΠΑΟΚ παίζει με μείον παίκτες – παρά τον έλεγχο του αγώνα – δεν είναι δυνατόν, να προσδοκά γκολ. Καθώς δε, φάνηκε – όπως και με τον ΟΦΗ – η έλλειψη «φονικού ενστίκτου» στην επίθεση του, το γκολ δε φάνηκε στον ορίζοντα του και με τον Άρη!

Εάν κι εφ’ όσον δεν χαθούμε στο δάσος αναζητώντας το δένδρο… Είναι ηλίου φαεινότερο πως η ουσιαστική αιτία της κακής εικόνας του ΠΑΟΚ στους αγώνες με τον ΟΦΗ και τον Άρη είναι η καθυστέρηση στις μεταγραφές. Κι εδώ επιτρέψτε μας, να θεωρούμε πως – υπό την προϋπόθεση ορθής αξιοποίησης – οι μεταγραφές του ΠΑΟΚ στο παρά πέντε, θα αποδειχθούν θετικές.

Θα πείτε, δίχως να έχετε άδικο, και πότε θα αποδειχθούν; Ήδη χάθηκαν πέντε βαθμοί σε δύο αγώνες. Ακολουθώντας το… σενάριο ανέγερσης νέας ομάδας του ΠΑΟΚ η απώλεια αυτή είναι μάλλον, κόστος λογικό. Ακολουθώντας το άλλο … σενάριο διεκδίκησης τίτλων η απώλεια είναι κόστος, παράλογο. Να το προσέξουν αυτό στον ΠΑΟΚ!

Τώρα., σε ό, τι αφορά τη διαιτησία; Δικαιώθηκε απόλυτα ο ΠΑΟΚ. Ο Παπαπέτρου του στέρησε προοπτικές νίκης. Το θέμα είναι τι έκανε, τι κάνει και τι μπορεί να κάνει ο ΠΑΟΚ για περιπτώσεις… Παπαπέτρου;

Πέραν φυσικά, του θέματος της έλλειψης "φονικού ενστίκτου" και της βραδείας ενσωμάτωσης στην ομάδα του των νεοφερμένων παικτών του. Όσο αυτά θέματα... Προβλήματα εάν θέλετε - σε επίπεδο συνόλου κι ουχί ατόμων - παραμένουν άλυτα, η ανέγερση νέας ομάδας του ΠΑΟΚ θα πάει στις καλένδες! Κρίμα επειδή θα χαθεί και χρόνος και χρήμα ξανά μανά. Με ευθύνη φυσικά, του ΠΑΟΚ.




Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.