Τοτικίδης για ΜΠΑΜ: «Στόχος η συνεχής εξέλιξη και άνοδος της ομάδας»

Χρήστος Λιάπης02 Ιουνίου 2024

Η ΜΠΑΜ µετράει δύο συνεχόµενες ανόδους και σύντοµα θέλει να φτάσει να αγωνίζεται σε εθνικές κατηγορίες. Φέτος κατέκτησε το Πρωτάθλημα και πλέον την επόμενη χρονιά θα παίζει στην Α’ κατηγορία της ΕΠΣ Μακεδονίας.

Ο τεχνικός διευθυντής της ΜΠΑΜ Γιώργος Τοτικίδης για το Πρωτάθληµα που τελείωσε τόνισε: «Ηταν δυσκολότερη η χρονιά σε σχέση µε την προηγούµενη. ∆υσκολότερο το πρωτάθληµα, µε περισσότερες οµάδες, πιο απαιτητικά παιχνίδια και αρκετούς τραυµατισµούς, αλλά όλα κύλησαν θετικά σε αγωνιστικό επίπεδο, έχοντας σε 24 αγώνες, 19 νίκες τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες».

Τι έφερε την άνοδο; «Το σηµαντικότερο στοιχείο ήταν αυτό της οµοιογένειας. Στα δοκιµαστικά δεν κινηθήκαµε όπως την προηγούµενη χρονιά (τελείως ανοιχτού τύπου). Μιλήσαµε µε ορισµένους παίκτες που τους θεωρούσαµε βαρόµετρα το περασµένο καλοκαίρι και τους ζητήσαµε να µας συστήσουν δύο, τρεις που έχουν ξεχωρίσει. Τους κάναµε δηλαδή από παίκτες, σκάουτερ. Είχαµε και εµείς τις δικές µας επιλογές και του προπονητή και πήραµε ένα παίκτη από την Κ19 του Πανθρακικού τον Νικολαΐδη, τον Ι. Παπαδόπουλο ο οποίος βοήθησε πάρα πολύ και έτσι κινήθηκε η οµάδα την φετινή χρονιά. Το ρόστερ είχε οµοιογένεια, τα παιχνίδια τα τελειώναµε νωρίς, προπονούµασταν 3 φορές την εβδοµάδα και όλο το ρόστερ ήταν εκεί». Αναφορά έκανε ο Γ. Τοτικίδης σε χορηγούς του συλλόγου ενώ για τις δράσεις της οµάδας είπε: «Οι φιλανθρωπικές δραστηριότητες συνεχίστηκαν. Την προηγούµενη περίοδο δώσαµε εννέα απινιδωτές σε γήπεδα της ΕΠΣΜ που δεν είχαν και κάναµε µια φιλανθρωπική δράση τον Ιανουάριο».

Ποια είναι τα σχέδια της οµάδας; «Η συνεχής εξέλιξη και άνοδο της οµάδας και να µεγαλώσει η οικογένεια µας. Να φτάσει όσο ψηλότερα γίνεται. Όπως είπε και ο πρόεδρος στόχος πάντα είναι η νίκη».

∆ύο λόγια για τη διοίκηση; «Η διοίκηση είναι σε όλα εκεί. 24 ώρες το 24ωρο. Όταν τραυµατίστηκε παίκτης µας κάλυψε όλα τα έξοδα η οµάδα. ∆εν θα το έκανε κανένας αυτό σε ερασιτεχνικό επίπεδο.

Οραμα τους είναι η δημιουργία οµάδας η οποία θα είναι συνέχεια στην κορυφή και θα πρωταγωνιστεί. Θα φέρει τον κόσµο στα γήπεδα και θα διδάξει στα παιδιά, πως είναι ο αθλητισµός». Για τον κόσµο; «Είτε παίζαµε δυτικά είτε ανατολικά ο κόσµος ήταν εκεί, το γήπεδο ήταν γεµάτο. Ο στόχος µας να φέρουµε τον κόσµο στο γήπεδο τον πετύχαµε, είτε ήταν οπαδοί µας είτε οργανωµένοι άλλων οµάδων. Όταν έρχονται οικογένειες από τη Μήλο ή από την Κέρκυρα για να µα δουν, µας τιµάει πάρα πολύ. Ηταν τροµερή η αγάπη ειδικά των παιδιών. Είναι κάτι πρωτόγνωρο σε τοπικό επίπεδο. ∆έκα χρόνια είµαι στον αθλητισµό και πρώτη φορά βιώνω κάτι τέτοιο. Την αγάπη του κόσµου την βλέπουµε ανταποδοτικά και την εξαργυρώνουµε µε την προσπάθεια και τη δουλειά». Θα ενισχυθεί η οµάδα; «Η οµάδα σίγουρα θα ενισχυθεί αλλά θα υπάρξουν και αποχωρήσεις. Η Α’ είναι πιο απαιτητική και ειδικά αν είµαστε στον τρίτο όµιλο. Μ’ αρέσει αυτός ο όµιλος». Για την προβολή της οµάδας τι λέτε; «Η οµάδα θέλει να πρωταγωνιστεί και να δηµιουργεί ψηφιακό περιεχόµενο δικό της. Υπήρχε παιχνίδι µας και µε τριπλή κάλυψη»

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.