Τότε θα έρθει η «απόλυτη παγωμάρα» και το τέλος του κόσμου

Metrosport Team23 Οκτωβρίου 2024

Το τέλος του κόσμου μέσω μιας σκοτεινής ενέργειας φαίνεται πως έχουν εντοπίσει οι επιστήμονες.

Ο λόγος για τη θεωρία «Big Freeze», που υποστηρίζει ότι το σύμπαν είναι δισδιάστατο και ότι η εμφάνιση της βαρύτητας προκαλείται από κβαντικές δυνάμεις.

Κατ' αυτόν τον τρόπο, το σύμπαν σταδιακά θα διαστέλλεται, φτάνοντας σε ένα σημείο που θα προκαλέσει «παγωμάρα», χωρίς να υπάρχει καμία πηγή ενέργειας, υποατομικά σωματίδια κτλ.

«Φανταστείτε δύο αντικείμενα που αντιπροσωπεύουν γαλαξίες με ένα κοντό, σφιχτό λαστιχάκι που τα συγκρατεί - αυτή είναι η βαρύτητα. Την ίδια ώρα δύο αγκίστρια τα απομακρύνουν - αυτή είναι η σκοτεινή ενέργεια - και επεκτείνει το σύμπαν. 

Εάν αυτό το σύστημα εξακολουθεί να επαναλαμβάνεται θα έχουμε κάτι που θα δείχνει το μέγεθος του σύμπαντος. Η έκβαση της μάχης μεταξύ αυτών των δύο δυνάμεων καθορίζει το πώς θα τελειώσει το σύμπαν.

Το σενάριο του Big Freeze είναι αυτό που θα τελικά συμβεί αν η δύναμη που τραβάει τα αντικείμενα μεταξύ τους είναι αρκετά ισχυρή ώστε να τεντώσει το λαστιχάκι μέχρι να χάσει την ελαστικότητά του», επεσήμανε η καθηγήτρια από το Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι Venus Keus. 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.