Τώρα που ο Αρης συμπλήρωσε τα κομμάτια του ρόστερ, το ζήτημα είναι να βρει χημεία

Βασίλης Μάστορας14 Σεπτεμβρίου 2023

Τα λάθη που έγιναν στον σχεδιασμό του νέου ρόστερ του Αρη είναι γνωστά. Παρότι δεν προκάλεσαν καμία έκπληξη, με δεδομένο ότι έχει γίνει παράδοση στους «κίτρινους» οι αστοχίες στον χρόνο συμπλήρωσης τους ρόστερ, υπήρχαν κάποιες ελπίδες ότι φέτος θα είναι διαφορετική η εξέλιξη. Θέλετε η εμπειρία που λογικά απέκτησε ο κ. Καρυπίδης, θέλετε η ύπαρξη Τεχνικού Διευθυντή, δημιούργησαν την αίσθηση ότι πολλά πράγματα θα ήταν διαφορετικά.


Τελικώς όμως οι ελπίδες των φίλων του Αρη δεν επιβεβαιώθηκαν. Αντιθέτως διαψεύστηκαν με ηχηρό τρόπο. Η ομάδα στον σχεδιασμό της βάδισε πάλι στα ίδια βήματα με τα προηγούμενα χρόνια και τα αποτελέσματα είναι γνωστά. Ο,τι έγινε έγινε όμως και πλέον ο Αρης είναι υποχρεωμένος να κοιτάξει μπροστά. Εχει χάσει το… ταξίδι στην Ευρώπη, και μετράει ήδη δύο ήττες στο Πρωτάθλημα, οπότε θα πρέπει να βρει τον τρόπο να βάλει και πάλι το τρένο στις ράγες. Μπορεί να το κάνει; Θεωρητικά, ναι. Εχει πλέον κανονικό προπονητή στον πάγκο και έχει αποκτήσει δύο ποδοσφαιριστές, τον Βερστράτε και τον Σουλεϊμάνοφ, οι οποίοι αγωνίζονται στις θέσεις όπου «πονούσε». Οι δύο νεοαποκτηθέντες μάλιστα είναι ετοιμοπόλεμοι, κάτι που σημαίνει ότι αν κρίνει ο Ακης Μάντζιος μπορεί να τους χρησιμοποιήσει την Κυριακή κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Αν ο Αρης κάνει και μία καλή επιλογή φορ, θα μπορεί ο προπονητής του να αισθάνεται την ικανοποίηση ότι έχει πληρότητα το ρόστερ, τουλάχιστον αριθμητική. Αν αυτή είναι και ποιοτική θα πρέπει να φανεί μέσα στις τέσσερις γραμμές. Το δείγμα γραφής που υπάρχει μέχρι τώρα δεν προσφέρεται για ασφαλή συμπεράσματα. Ο Αρης αγωνίστηκε με ΟΦΗ και Λαμία, έχοντας σημαντικές ελλείψεις και τα κενά που είχε στο ρόστερ υποχρέωσαν τον προπονητή να τα καλύψει με λύσεις ανάγκης. Αν προστεθεί σ’ αυτό και το ξήλωμα του περσινού ρόστερ που έφερε πολλές αλλαγές στην 11άδα, θα πρέπει να κυλήσει το Πρωτάθλημα προκειμένου να υπάρχει ολοκληρωμένη άποψη.

Το σίγουρο είναι ότι ο Αρης συνεχίζει να χρειάζεται σύμμαχο τον χρόνο μέχρι η ομάδα να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο συνοχής. Είναι αναγκαία αυτή η συμμαχία για κάθε ομάδα η οποία αλλάζει 18 ποδοσφαιριστές. Αυτό είναι θέμα χρόνου. Είναι θέμα όμως του προπονητή να χρησιμοποιεί τους καλύτερους 11 σε κάθε αγώνα και να καταφέρνει να τους εμπνέει ώστε να παίρνει η ομάδα το καλύτερο δυνατό. Κι αυτό είναι καθαρά υπόθεση του Ακη Μάντζιου.

FOCUS

Οι αλλαγές που έκανε η ΕΠΟ στο Κώδικα Δεοντολογίας και αφορούν τις ποινές για τις ομάδες που εμπλέκονται σε στημένους αγώνες, το σίγουρο είναι ότι δεν βοηθάει το ποδόσφαιρο. Τις ομάδες βοηθάει και είναι βήμα προς τα πίσω. Δεν είναι η μόνη άλλωστε απόφαση υπέρ των ομάδων. Μήπως κάτι περισσότερο ξέρουν στην ΕΠΟ για τον έλεγχο της Interpol και αποφάσισαν πριν γίνουν γνωστοί οι δράστες του... «εγκλήματος».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.