Αν θέλουμε να πούμε όλη την αλήθεια, ο ΠΑΟΚ πήρε στο Μάλμε μια ισοπαλία που δεν άξιζε με βάση την εικόνα του αγώνα και την απόδοσή του. Χρειάστηκε να σταθεί τυχερός δύο φορές όταν τον προστάτευσαν τα δοκάρια της εστίας του Κοτάρσκι κι άλλη μία στη φάση της πρώτης ισοφάρισης όταν για ελάχιστα χιλιοστά το VAR επέτρεψε να “μετρήσει” το γκολ του Τάισον. Αν προσθέσουμε τις τρεις σωτήριες αποκρούσεις του Κοτάρσκι και την αστοχία των παικτών της Μάλμε στις ευκαιρίες που δημιούργησαν, εύκολα καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι αυτό το 2-2 είναι ένα υπερπολύτιμο αποτέλεσμα, το οποίο, όμως, για να πιάσει τόπο πρέπει η ομάδα στη ρεβάνς της Τούμπας να κάνει πολύ καλύτερη εμφάνιση, νικώντας τις αγωνιστικές αδυναμίες που παρουσίασε μέχρι σήμερα και στα φιλικά, αλλά και στα τρία επίσημα ματς που έχει δώσει.
Για τη Μάλμε αυτό ήταν το 18ο επίσημο παιχνίδι, για τον ΠΑΟΚ μόλις το 3ο. Προφανώς οι Σουηδοί είναι πολύ πιο έτοιμοι, προφανώς ο ΠΑΟΚ ψάχνει ακόμη τα “πατήματά” του, προφανώς υστερεί και σε φυσική κατάσταση. Επίσης, υπάρχουν ακόμη παίκτες που απέχουν πολύ από τον γνωστό καλό εαυτό τους. Ο Σάστρε και ο Μπάμπα δεν μπορούν να βοηθήσουν επιθετικά όσο μπορούν και όσο ξέρουν, ο Κετζιόρα “τρέχει” να καλύψει τον χρόνο που έχασε στην προετοιμασία, το ίδιο και ο Ζίβκοβιτς, ο Σβαμπ και ο Οζντόεφ προσπαθούν αλλά δεν ανταποκρίνονται ικανοποιητικά ούτε ανασταλτικά ούτε δημιουργικά, ο Κωνσταντέλιας έχει μείνει πίσω από τον τραυματισμό του, ο Μπράντον “βγάζει”, όπως πάντα, πολύ φιλότιμο, αλλά είναι ακόμη εκτός φόρμας και όλα αυτά είναι φυσιολογικά για μια ομάδα που βρίσκεται στο στάδιο της προσαρμογής της στα δεδομένα της νέας αγωνιστικής περιόδου, χωρίς να μπορεί να ποντάρει και στους δύο νεοαποκτηθέντες επιθετικούς της, τον Τισουντάλι και τον Τσάλοφ.
Ναι, υπάρχουν πολλά ελαφρυντικά και άλλες τόσες εξηγήσεις για τις εμφανίσεις του ΠΑΟΚ που δεν είναι πειστικές, αλλά ο χρόνος πιέζει και το διακύβευμα της πρόκρισης στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ είναι σπουδαίο, οπότε Λουτσέσκου και παίκτες δεν έχουν άλλη επιλογή από το να προσπαθούν κάθε μέρα να βελτιώνουν όσο το δυνατόν περισσότερο τη “χημεία” και την απόδοση της ομάδας. Πράγμα που σημαίνει καλύτερη ανασταλτική λειτουργία, καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, καλύτερη δημιουργία, λιγότερα αβίαστα λάθη, περισσότερα τρεξίματα, περισσότερη ένταση.
Οπως είπε και ο Λουτσέσκου, μέσα σε πέντε-έξι μέρες δεν μπορούν να αλλάξουν πολλά πράγματα ενόψει της ρεβάνς. Ούτε ο ίδιος μπορεί να κάνει μαγικά, ούτε οι παίκτες προλαβαίνουν να βρεθούν σε πολύ καλύτερη κατάσταση από αυτή στην οποία βρίσκονται. Αρα το ζήτημα είναι περισσότερο πνευματικό παρά αγωνιστικό. Είναι ζήτημα συγκέντρωσης, σοβαρότητας, ψυχραιμίας, αποφασιστικότητας και αφοσίωσης στον στόχο, ο οποίος αποτελεί γι’ αυτούς ένα πανίσχυρο κίνητρο. Κατά βάθος όλοι πιστεύουμε ότι θα καταφέρουν να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Μάλμε και ύστερα, κόντρα στη Σλάβια Πράγας ή τη Στεάουα Βουκουρεστίου έχει ο Θεός. Αλλά η Μάλμε μπορεί να μην είναι μεγαθήριο, μπορεί να έχει τις δικές της αδυναμίες κυρίως αμυντικά, αλλά σίγουρα δεν είναι εύκολος αντίπαλος. Με την ταχύτητα των παικτών της κι αυτά τα “τριγωνάκια” που βγάζουν με κλειστά μάτια, ο ΠΑΟΚ είχε μεγάλα προβλήματα στο πρώτο ματς. Οπως είχε σοβαρό θέμα και στο ψηλό παιχνίδι. Αν βρει περισσότερους ελεύθερους χώρους στην Τούμπα και αν δεν βρεθεί τρόπος να αντιμετωπιστούν οι πανύψηλοι παίκτες της στα “στημένα”, είναι ικανή να κάνει τη ζημιά. Βέβαια, τώρα και ο Λουτσέσκου και οι παίκτες είναι πολύ καλύτερα “διαβασμένοι”. Τώρα ξέρουν με ακρίβεια τι είδους ομάδα αντιμετωπίζουν. Τώρα κι εμείς έχουμε λόγους να είμαστε αισιόδοξοι ότι η πρόκριση θα έρθει στην Τούμπα, εκεί όπου θα “μιλήσει” και η δύναμη της έδρας...
Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news
Μπείτε στην παρέα μας στο instagram
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook
Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube