Τοπαλίδης: «Όταν προκριθήκαμε μας έλεγαν ότι θα πάμε στην Πορτογαλία και θα ξεφτιλιστούμε»

Metrosport Team04 Ιουλίου 2023

Στο Mettopolis 95,5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Γιάννης Τοπαλίδης, στενός συνεργάτης του Ότο Ρεχάγκελ στη μεγάλη κατάκτηση του EURO το 2004. Με αφορμή, λοιπόν, αυτή την επέτειο των 19χρόνων από τον μεγάλο τελικό, επανάφερε τις αναμνήσεις εκείνων των ένδοξων στιγμών, στο πλάι του Γερμανού προπονητή.

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε στον αέρα του Metropolis 95,5: «Πολλές φορές έχω τρομερές αναμνήσεις από εκείνον τον τελικό, σκέφτομαι τη θητεία μου στην Εθνική και την μεγάλη επιτυχία. Μου φαίνεται ότι περάσανε πολύ γρήγορα τα 19 χρόνια.

Για τις σχέσεις που διατηρεί με τον Ότο Ρεχάγκελ: «Με τον Ότο μιλάμε πολύ συχνά, μιλήσαμε  πριν 4-5 μέρες. Κρατάμε μια πολύ καλή φιλία. Βλέπει πολλά παιχνίδια, τον καλούνε σε εκδηλώσεις από την γερμανική ομοσπονδία. Πάντα κάτι έχει να κάνει. Έχω να τον δω από κοντά πάνω από μισό χρόνο, αλλά από τον τηλέφωνο η φωνή του ακούγεται σαν να μιλάω με νέο άνθρωπο».

Για τις σκέψεις που έκανε πριν το μεγάλο παιχνίδι κόντρα στην Πορτογαλία: «Εμείς με την Πορτογαλία είχαμε κάνει ένα φιλικό πριν το EURO και είχε έρθει 1-1, ενώ μάλιστα παίζαμε με δέκα παίκτες για ένα ημίχρονο. Είχαμε μια αυτοπεποίθηση ότι μπορούμε να ανταπεξέλθουμε. Όταν κερδίσαμε τους Γάλλους πιστέψαμε πως μπορούμε να πάμε στον τελικό και να τον κερδίσουμε.

Ένα άγχος υπάρχει πριν από κάθε παιχνίδι αλλά στον τελικό ήταν μόνο θετικό το άγχος, το δημιουργικό. Αφού φτάσαμε στον τελικό, θέλαμε να το κερδίσουμε. Ήδη ήμασταν οι κερδισμένοι, γιατί κάναμε το μεγάλο μπαμ. Όταν προκριθήκαμε μας έλεγαν ότι θα πάμε εκεί στην Πορτογαλία και θα ξεφτιλιστούμε, και εμείς πήγαμε και σηκώσαμε το κύπελλο.

Αυτό που θυμάμαι μέχρι και σήμερα όταν βλέπω το παιχνίδι, θυμάμαι πως δεν κινδύνευσε επικίνδυνα η ομάδα μας. Οι Πορτογάλοι είχαν πολύ άγχος και ήταν κομπλαρισμένοι. Όταν έβαλε το γκολ ο Χαριστέας, συζητούσαμε στον πάγκο πως μπορούμε να κερδίσουμε».

Για την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Το ότι το ποδόσφαιρο έχει κάνει βήματα προς τα πίσω, είναι ολοφάνερο. Η Εθνική για μερικά χρόνια μετά είχε καλή παρουσία, οι ομάδες έπαιζαν σε Ευρώπη και Τσαμπιονς Λιγκ. Είναι πολλά που θέλω να πω, αλλά καλύτερα ας μην το κάνω. Τα προβλήματα είναι πάρα πολύ, από που να αρχίσεις και που να τελειώσεις. Εγώ τώρα όμως είμαι έξω από τα πράγματα. Αυτά πρέπει να τα λύσουν όσοι είναι μέσα στα πράγματα, μέσα στο ποδόσφαιρο».

Τέλος, στάθηκε και στην τωρινή Εθνική ομάδα: «Τα τελευταία χρόνια ήμουν απογοητευμένος, τώρα όμως βγάζει μια καλή εικόνα η Εθνική. Όσον αφορά όμως τον όμιλο μας είμαι πολύ απαισιόδοξος και ελπίζω στο Νάτιονς Λίγκ. Μπορεί να χάσαμε με 1-0 από την Γαλλία, όμως η εικόνα μας δεν ήταν πολύ καλή. Μέσω του Νάτιονς Λιγκ μπορεί να προκριθεί η Ελλάδα, όμως το βλέπω πολύ δύσκολο από τον όμιλο».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.