Τοπ σκόρερ ο Κουλιεράκης στην φάση των ομίλων, αποθέωση από τον κόσμο

Metrosport Team07 Οκτωβρίου 2023

Στον δεύτερο χρόνο της παρουσίας του στην επαγγελματική ομάδα του ΠΑΟΚ ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης έχει κάνει άλματα προόδου. Και σε επίπεδο παραγωγικότητας, αλλά και στα βασικά του καθήκοντα. Προχθές το βράδυ, μετά το τέλος του αγώνα, χιλιάδες φίλαθλοι του ΠΑΟΚ αποθέωσαν ρυθμικά τον Κουλιεράκη. Ήταν μία πρωτοφανής αποθέωση για τον νεαρό αμυντικό. Ρεπορτάζ: Γ.Καστάνης, Κ.Πετρωτός, Γ.Ζαΐρης.

Αναγνώρισαν την επιμονή του να βοηθήσει την ομάδα και να της δώσει την νίκη, παρά το γεγονός ότι το λάθος που έκανε, παραλίγο να αποβεί μοιραίο. Έχουμε πολλά και ενδιαφέροντα για τον 20χρονο στόπερ.

Είναι απίστευτο, αλλά αληθινό: Ο Κουλιεράκης έγινε ο πρώτος αμυντικός στην ιστορία του ΠΑΟΚ με πέντε γκολ πριν κλείσει τα 20του χρόνια. Μιλάμε για μία τρομερή επίδοση, που κάλλιστα μπορεί να την καταρρίψει.

Απέναντι στην Αϊντραχτ, σταμάτησε ένα εντυπωσιακό σερί που τον ήθελε να σκοράρει μόνο με το κεφάλι. Αλλά αυτό το πέμπτο του γκολ με την ασπρόμαυρη φανέλα, τον κάνει ήδη ξεχωριστό! Η αναφορά μας στον Κωνσταντίνο Κουλιεράκη και στο υπέροχο στατιστικό που αναδεικνύει η «Ασπρόμαυρη Βίβλος».

Σημειώνει μάλιστα: «Ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης έγινε ο πρώτος αμυντικός στην ιστορία του ΠΑΟΚ που πέτυχε 5 γκολ πριν κλείσει τα 20 χρόνια του. Η μικρή λίστα των Under-20 σκόρερς 5 και περισσότερων τερμάτων περιλαμβάνει μόλις δύο ποδοσφαιριστές που το κατάφεραν τα τελευταία 40 χρόνια: Σταύρος Σαράφης 44, Γιώργος Κούδας 25, Χρήστος Τζόλης 17, Κούλης Αποστολίδης 10,  Βασίλης Λάζος 7, Δημήτρης Σταυρίδης 7, Βασίλης Βασιλάκος 5, Κυριάκος Αλεξανδρίδης 5, Κωνσταντίνος Κουλιεράκης 5.

Όπως σημειώνει η «Ασπρόμαυρη Βίβλος» ο Χανιώτης αμυντικός αν σκοράρει έστω και ένα γκολ μέχρι τις 28 Νοεμβρίου, μπορεί να βελτιώσει τη θέση του στη σχετική λίστα και να ολοκληρώσει ένα ρεκόρ που μπορεί να μην σπάσει ποτέ.

Από τους top scorers στη φάση των ομίλων

Ο Κουλιεράκης έχει σκοράρει και στα δυο ματς της φάσης των ομίλων του Conference League με αντιπάλους την Ελσίνκι και την Άϊντραχτ. Εκτός από το προχθεσινό γκολ με το οποίο χάρισε την σπουδαία νίκη στην ομάδα του, είχε βρει δίχτυα και απέναντι στην Ελσίνκι. Ετσι έχει δυο γκολ όπως και άλλοι δεκαπέντε ποδοσφαιριστές από τις ομάδες που συμμετέχουν στη φάση των ομίλων του Conference League. 

Το αξιοσημείωτο είναι πως ελάχιστοι από αυτούς είναι αμυντικοί και πολύ περισσότερο αγωνιζόμενοι στο κέντρο της άμυνας. Κανείς παίκτης δεν έχει τρία γκολ (πάντα για τη φάση των ομίλων). Εκτός του Κουλιεράκη, από δυο γκολ έχουν επίσης οι: Αμπουμπακάρ (Μπεσίκτας), Γκάβριτς (Σλόβαν Μπρατισλάβα), Κινγκ (Φενέρ), Κόζουτζι (Σρίνσκι), Μαρμούς (Αϊντραχτ), Μούτσι (Λέγκια),Νίγκρεν (Νόρτζελαντ), Ολσεν (Μπρέινταμπλικ), Πέτκοβιτς (Ντιμανό Ζάγκρεμπ), Πιοτρόφσκι (Λουντογκόρετς), Ραντούλοβιτς (Ελσίνκι), Ρανιέρι (Φιορεντίνα), Τισουνταλί (Γάνδη), Βανάκες (Κλαμπ Μπριζ), Βάργκα (Φερεντσβάρος).

Ανάσες μέχρι την Δευτέρα

Ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης δεν θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το γενναιόδωρο ρεπό που έδωσε ο Ραζβάν Λουτσέσκου στους ποδοσφαιριστές του αφού έχει υποχρεώσεις με την Εθνική Ομάδα των Ανδρών. Μια μεγάλη τιμή για τον νεαρό που συνεχώς καλείται από τον ομοσπονδιακό τεχνικό. 

Ετσι μέχρι αύριο θα πάρει ανάσες αφού τη Δευτέρα μαζί με τον Γιάννη Κωνσταντέλια θα είναι στην Αθήνα για την έναρξη της προετοιμασίας της Εθνικής που παίζει την Παρασκευή απέναντι στην Ιρλανδία στο Δουβλίνο και την Δευτέρα στην OPAP ARENA απέναντι στην Ολλανδία.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.