Tον στόχο του τον πέτυχε, σήμερα παίζει για την «υπέρβαση»

Γιώργος Ζαΐρης30 Νοεμβρίου 2023

Το πιο σημαντικό ματς μέχρι το επόμενο δίνει σήμερα ο ΠΑΟΚ στην Ευρώπη. «Και οι δυο ομάδες έχουν ξεχειμωνιάσει στην Ευρώπη» σημείωσε πρόσφατα μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της η Αϊντραχτ καταγράφοντας την πραγματικότητα. Ο Δικέφαλος τον στόχο που είχε θέσει τον εξασφάλισε την περασμένη αγωνιστική με την ισοπαλία απέναντι στην Αμπερντίν. Σήμερα κόντρα στους Γερμανούς με τον πληγωμένο εγωισμό μετά την ήττα στην Τούμπα, η ομάδα του Λουτσέσκου παίζει την υπέρβαση.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως σήμερα θα δούμε έναν… χαλαρό ΠΑΟΚ επειδή έστω και ως δεύτερος θα συνεχίσει στο Conference. Αλλά το μεγάλο άγχος το έχουν οι Γερμανοί αφού σε καμιά περίπτωση δεν θέλουν να ταπεινωθούν για δεύτερη φορά από τον ΠΑΟΚ. Μακάρι να βγάλουν υπεροψία στο γήπεδο και να τιμωρηθούν.

Είναι σίγουρο πως δεν θα δούμε σήμερα έναν ΠΑΟΚ να παίζει απλά για να μην χάσει. Δεν το έχει στο DNA του και απλά κρατάμε πως και με την ισοπαλία θα παραμείνει πρώτος. Αλλά συνήθως όταν αγωνίζεσαι απλά για να μην χάσεις δεν το καταφέρνεις. Δεν περιμένω φυσικά έναν ΠΑΟΚ να ρισκάρει αλλά δεν θα δω σίγουρα και έναν ΠΑΟΚ απλά να μπαίνει για να αμυνθεί. Εχει ποιοτικούς παίκτες που μπορεί να κάνουν τη ζημιά στην Αϊντραχτ που όσο περνά η ώρα και δεν καταφέρει να σκοράρει, θα αναγκαστεί να ρισκάρει και εκεί ο ΠΑΟΚ είναι ικανός και το έχει αποδείξει πως μπορεί να τιμωρήσει.

Σήμερα ο κόσμος του ΠΑΟΚ απ’ όλα τα σημεία του πλανήτη θα είναι στο γήπεδο. Για μια ακόμη μοναδική παράσταση. Απλά και αντιλαμβανόμενος πως τα νεύρα της γερμανικής αστυνομίας έχουν χτυπήσει κόκκινο μετά τα επεισόδια του περασμένου Σαββάτου, εύχομαι κανείς φίλος της ομάδας να μην δώσει δικαίωμα. Να μην αμαυρωθεί αυτή η γιορτή έστω και αν δεν το επιδιώξει κανείς φίλος του ΠΑΟΚ αυτό.

Αγωνιστικά σε τέτοια ματς ποτέ δεν έχω φοβηθεί τον ΠΑΟΚ. Τελευταία φορά που ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να είναι ανταγωνιστικός ήταν απέναντι στην Τσέλσι την χρονιά του αήττητου Πρωταθλήματος. Αλλά τότε είχαν οριοθετηθεί οι στόχοι ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η ομάδα πριν το δεκάλεπτο έμεινε με δέκα με την αποβολή του Χατσερίντι.

Σήμερα λοιπόν ο ΠΑΟΚ δεν παίζει έναν στόχο. Αυτός έχει επιτευχθεί. Σήμερα παίζει για την υπέρβαση και για να κάνει την ζωή του πιο εύκολη. Γιατί μπορεί να βρεθεί απευθείας στους «16» να αφοσιωθεί μέχρι τον Μάρτιο στις εγχώριες διοργανώσεις στοχεύοντας και εκεί στην απόλυτη επιτυχία. Οποιοι και να παίξουν σήμερα έχουν τεράστιο κίνητρο. Αλλά ναι θα ήθελα να λάμπει το άστρο του Κωνσταντέλια ή του Κουλιεράκη. Για να τους θαυμάσει όλη η Ευρώπη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.