Τον ισοπέδωσε και τον στέλνει ενδιαφερόμενο απέναντι στην ΑΕΚ!

Γιώργος Ζαΐρης12 Μαΐου 2024

«Νάτοι, νάτοι οι πρωταθλητές». Αυτό το σύνθημα ακούστηκε με το φινάλε του αγώνα στην Τούμπα. Ένα σύνθημα που πριν από το ματς με την ΑΕΚ κανείς δεν τολμούσε να ψιθυρίσει αφού όλα ήταν εις βάρος του. Η νίκη απέναντι στην ΑΕΚ του έδωσε ελπίδες, αυτή η νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό του επιτρέπει πλέον βάσιμα να πιστεύει πως με δυο νίκες μπορεί να πάρει τον τίτλο.

Προφανώς και οι δυο δικές του νίκες δεν αρκούν αφού την Τετάρτη όταν ο ΠΑΟΚ θα υποδέχεται τον Παναθηναϊκό, η ΑΕΚ θα παίζει στο Γ. Καραϊσκάκης. Αλλά το σημαντικό πλέον για τον ΠΑΟΚ είναι πως εκεί η ομάδα του Αλμέιδα δεν θα αντιμετωπίσει μια αδιάφορη ομάδα. Ο Ολυμπιακός μπορεί να έμεινε εκτός τίτλου πλέον, αλλά έχει ένα τεράστιο κίνητρο και αυτό είναι να αποφύγει την τέταρτη θέση που μπορεί να τον αφήσει εκτός Ευρώπης. Προφανώς και ο Ολυμπιακός έχει την ευκαιρία κατακτώντας το Conference να εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο αλλά δεν θέλει να πάει εκεί και να ρίξει… ζαριά.

Για να συζητήσουμε όλα τα παραπάνω όμως, χρειάστηκε ο ΠΑΟΚ να κερδίσει τον Ολυμπιακό. Ενας ΠΑΟΚ διαβασμένος, τακτικά άψογος. Ο ΠΑΟΚ στο ματς αυτό δεν θέλησε να παίξει ποδόσφαιρο κυριαρχίας. Δεν ρίσκαρε. Γνώριζε ποιος ήταν ο αντίπαλος και προσάρμοσε το παιχνίδι του. Είχε την πολυτέλεια να έχει φρέσκους τους ποδοσφαιριστές του και φάνηκε πόσο σημαντική ήταν η διακοπή του Πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ είχε δυο εξαιρετικούς χθες μέσους, αφού Μεϊτέ και Σβαμπ έκοψαν στη μέση τους ερυθρόλευκους ότι δεν είχε συμβεί πριν από μερικές μέρες στο Γ. Καραϊσκάκης. Είχε έναν αλάνθαστο Σάστρε από τη μια πλευρά και έναν εξαιρετικό Μπάμπα από την άλλη. 

Κυρίως όμως είχε έναν ΗΓΕΤΗ και αναφέρομαι στον Ζίβκοβιτς. Η στιγμή που κάνει άμυνα, σηκώνει τα χέρια πανηγυρίζοντας και ζητώντας από τον κόσμο να ξεσηκωθεί, δείχνει πόσο το πίστευε μαζί με τους συμπαίκτες του. Όταν βλέπεις τον Τάισον να κάνει σπριντ στο 89’ δεν χρειάζεται να το αναλύσεις παραπάνω. Και φυσικά πρέπει να σταθώ στον Κωνσταντέλια. Είχε γλιστρήσει δυο τρεις φορές, δεν του είχαν βγει φάσεις, αλλά επειδή είναι ο Κωντσταντέλιας ήταν αρκετό να κάνει τη μαγική ενέργεια πάνω στον Κίνι και τη μαγική ασίστ στον Ζίβκοβιτς. Κανείς δεν υστέρησε. Ο ΠΑΟΚ για να είμαι ρεαλιστής, εξασφάλισε το ευρωπαϊκό εισιτήριο αλλά ΝΑΙ ΠΛΕΟΝ, ο στόχος είναι η κατάκτηση του Πρωταθλήματος. 

Το ματς απέναντι στον Παναθηναϊκό δεν είναι εύκολο. Αλλά όταν κερδίζεις τον Ολυμπιακό με 2-0 και έχεις την πολυτέλεια να δώσεις ανάσες σε βασικούς σου παίκτες στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, είναι και αυτό σημαντικό και πολύτιμο. Δυο τελευταίες ανάσες. Την προσεχή Τετάρτη ο ΠΑΟΚ μπορεί να είναι στην κορυφή. Απέναντι στην ΑΕΚ και στον Ολυμπιακό απέδειξε πως το πιστεύει και θα το πολεμήσει.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.