Τόμας Μάθιους Κρουκς: Ποιος είναι ο ύποπτος για τη δολοφονική απόπειρα κατά Τραμπ

Metrosport Team14 Ιουλίου 2024

Τον δράστη της απόπειρας δολοφονίας εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στην Πενσιλβάνια ταυτοποίησαν οι αμερικανικές Αρχές.

Ο λόγος για τον 20χρονο Τόμας Μάθιους Κρουκς από το Μπέθελ Παρκ, ο οποίος άνοιξε πυρ κατά του πρώην προέδρου των ΗΠΑ με τουλάχιστον οκτώ σφαίρες, ενώ βρισκόταν στην οροφή κτιρίου μόλις 120 μέτρα από τη σκηνή της προεκλογικής ομιλίας του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου.

Ο 20χρονος χρησιμοποίησε ένα ημιαυτόματο τουφέκι τύπου AR-15, τραυματίζοντας τρία άτομα, μεταξύ των οποίων και του Τραμπ, και σκοτώνοντας άλλο ένα, πριν πέσει νεκρός από τα πυρά της Μυστικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά Μέσα, ο Κρουκς ήταν καταχωρημένος ως Ρεπουμπλικανός, με τα αίτια της δολοφονικής απόπειρας να διερευνώνται ακόμη.


«Το FBI ταυτοποίησε τον Τόμας Μάθιου Κρουκς, 20 ετών, από το Μπέθελ Παρκ της Πενσυλβάνια, ως το υποκείμενο που εμπλέκεται στην απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στις 13 Ιουλίου, στο Μπάτλερ της Πενσυλβάνια.

Την ίδια ώρα, ο  ειδικός πράκτορας του FBI Κέβιν Ρότζεκ επεσήμανε ότι προκαλεί έκπληξη ότι ο ένοπλος κατάφερε να πυροβολήσει αρκετές φορές κατά του πρώην Αμερικανού προέδρου πριν πέσει νεκρός από τα πυρά της Μυστικής Υπηρεσίας.

«Οι υπηρεσίες επιβολής του Νόμου ανταποκρίθηκαν σε πολλές ύποπτες δραστηριότητες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.