Τόμας ή Τζίμας; Εμπειρία ή νιάτα;

Αρις Νικολάκης01 Μαρτίου 2023

Μάλιστα… Λύθηκαν όλα τα προβλήματα. Τακτοποιήθηκαν όλα τα θέματα. Και στον ΠΑΟΚ συζητείται ευρέως η επιλογή της «αιχμής του δόρατος» από τον Ραζβάν Λουτσέσκου για τον αγώνα σήμερα στη Λαμία. Κατ’ αρχήν – για να μπούμε κι εμείς στη συζήτηση – θεωρούμε πως ο Ρουμάνος προπονητής είναι σαφώς υπέρ της εμπειρίας. 

Προσέξτε όμως. Δε λέμε πως είναι κατά των νιάτων. Λέμε απλά, πως είναι υπέρ της εμπειρίας. Εξάλλου δε φημίζεται για την προώθηση νεαρών παικτών… Και μη μας πείτε για Κωνσταντέλια, Κουλιεράκη, Λύρατζη, Τσαούση, Τζίμα. Όχι, μη μας πείτε επειδή θα σας πούμε πως εξ ανάγκης προωθήθηκαν αυτοί. Μετά το φιάσκο – καθώς περί τέτοιου πρόκειται – του μεταγραφικού σχεδιασμού αλλά και της πρωτοφανούς ατυχίας (με τραυματισμούς) δε γινόταν αλλιώς. 

Έτσι βρέθηκαν νεαροί παίκτες στην ενδεκάδα. Στηρίχθηκαν φυσικά, από τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Αυτός αξιοποίησε ακόμη περισσότερο τον χαρισματικό Γιάννη Κωνσταντέλια δίνοντας του τις μπαγκέτες του ΠΑΟΚ. Ήτοι καθιστώντας τον…Μαέστρο στο γήπεδο. Και ξεδιπλώνοντας έτσι κρυφές πτυχές του ύψιστου ταλέντου του αλλά… Όπως και να το κάνουμε, η επιλογή νεαρών για την ενδεκάδα δεν ήταν κι εφέτος (όπως δεν ήταν και στο πρώτο διάβα του Ρουμάνου από την Τούμπα) πρώτη προτεραιότητα του ΠΑΟΚ. Κατέστη τέτοια από τον ευφυή προπονητή… 

Όταν οι μεταγραφικές επιλογές – το φιάσκο του σχεδιασμού, που είπαμε - εξέθεσαν τους πάντες με τον ντροπιαστικό αποκλεισμό από το Κόνφερενς Λιγκ… Ο Ραζβάν Λουτσέσκου από τότε το πήρε αλλιώς. Κι έφθασε τον ΠΑΟΚ ως ομάδα στο μικρό θαύμα της διεκδίκησης τίτλου (Κύπελλο) και διάκρισης (Πρωτάθλημα). Προσέγγισε (δεν άγγιξε…) το ωσαννά, από εκεί που ήταν για το ανάθεμα! Το περασμένο Σάββατο, εξ ανάγκης πάλι, έριξε στα βαθιά το(ν) Τζίμα(νι)του ΠΑΟΚ. 

Το είπαμε την Κυριακή. Ο Στέφανος ξέρει εκατό καντάρια μπάλα. Κι έχει πολλά καντάρια… guts. Δεν παύει βέβαια, να είναι και μόλις 17 χρονών. Τούτο λέει πολλά για έναν συντηρητικό προπονητή, όπως ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Έναν προπονητή όμως, που μετρά σοβαρά το όφελος της ομάδας και των παικτών του κόντρα σε ρίσκο. Προτιμά με συνέπεια, τα βέβαια μικρά βήματα από τα αβέβαια μεγάλα άλματα. Έχει πολλά καλά ο Ρουμάνος. Έχει και πολλά κακά. 

Δεν είναι… άσφαλτος, κατά πως είπε η Lady Άντζελα! Και δεν διαφώνησε μαζί της ο εθνικός μας γλωσσολόγος, ο διακεκριμένος καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης. Έτσι για την ιστορία… Όποια λοιπόν, να είναι η επιλογή του Ρουμάνου προπονητή, για «αιχμή του δόρατος» του ΠΑΟΚ σήμερα στη Λαμία… θα είναι επιλογή μετά από σκέψη σοβαρή και νηφάλια. 

Υγιείς να είναι αμφότεροι κι ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα βρει τη άκρη. Με πιθανότερη… Το μοίρασμα χρόνου – ανάλογα και με την εξέλιξη του αγώνα – και σε Μπράντον και σε Στέφανο! Να έχουμε όμως, πάντα στο μυαλό μας πως η αργή ωρίμανση είναι κι η κάλλιστη εξέλιξη… Κι όλα αυτά πάντως, δίχως να έχουν τακτοποιηθεί όλα τα θέματα του ΠΑΟΚ. Δίχως να έχουν λυθεί κι όλα τα προβλήματα του. Αν κι ένα θα παραμένει άλυτο εφέτος, τουλάχιστον. Το… ρηχό ρόστερ του! Εξηγούμαστε, για να μην παρεξηγούμαστε. Έτσι;

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.