Το βράδυ οι πρωταθλητές βάζουν τα θεμέλια της πρώτης πρόκρισης

Δημήτρης Μπούζας24 Ιουλίου 2024

«Πάμε λοιπόν από εκεί που σταματήσαμε ή αν θέλετε αρχίζουμε μια νέα πορεία το ίδιο γόνιμη και λαμπρή». Θαρρώ πως κάτι παρόμοιο είναι το μήνυμα που εκπέμπει η σημερινή βραδιά για τον «όλο οργανισμό ΠΑΟΚ» ή για την «οικογένεια ΠΑΟΚ», όπως συνηθίζει να λέει ο Ιβάν. Οι πρωταθλητές Ελλάδας στην έδρα τους, ξεκινούν μια προσπάθεια υψηλών ευρωπαϊκών προδιαγραφών, αποφασισμένοι να μην χάσουν μια τόσο ιστορική ευκαιρία. «Βατός» λένε και υποστηρίζουν οι «ειδικοί» ο αντίπαλος. 

Κάτι που το προσπερνά όμως με τις δικές του εκτιμήσεις ο πολύπειρος Ρουμάνος κόουτς των γηπεδούχων, ο οποίος ζήτησε από τους παίκτες του να κλείσουν τα αυτιά τους στους όποιους εφησυχασμούς και για τον οποιοδήποτε λόγο, διακινούν σοβαροί και ασόβαροι κριτές και αναλυτές. Ο Ραζβάν απαιτεί ιδιαίτερη σοβαρότητα ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες εκπλήξεις και περιπέτειες. Θέλει σκορ που θα διασφαλίζει με τον καλύτερο τρόπο το επόμενο βήμα. Μετά την Μπάνια Λούκα περιμένει η Μάλμε. Προβλήματα δεν υπάρχουν. Οι πρωταθλητές κατεβαίνουν στον αγώνα με την ίδια ομάδα που κατέκτησε το πρόσφατο ιστορικό τους πρωτάθλημα. 

Οι μεταγραφές δεν πρόλαβαν να ολοκληρωθούν και να «δώσουν νέο αίμα» ή αν θέλετε μια περαιτέρω ενίσχυση. Ο Μαντί Καμαρά είναι μια αξιολογότατη προσθήκη που ίσως επιστρατευτεί για κάποιο διάστημα στο βραδινό παιχνίδι με τους Βόσνιους. Το παρόν στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις δίνουν και οι άλλοι δύο ανταγωνιστές της κορυφής. Ο τρίτος (Ολυμπιακός) καθυστερεί να μπει και ως εκ τούτου δραστηριοποιείται στις μεταγραφές, καταγράφοντας μια πολύ σημαντική επιτυχία με την ανανέωση του συμβολαίου του υπερπολύτιμου Ελ Καμπί. 

Σημαντική απώλεια κατά την προσωπική μας άποψη για τους πράσινους θα είναι η πιθανή μεταγραφή του Βαγιαννίδη στην Μποταφόγκο.

Στο περιθώριο των μεταγραφικών προσπαθειών, είχαμε και τις εκλογές της ΕΠΟ με τον Μάκη Γκαγκάτση να είναι ο νέος πρόεδρος της Ομοσπονδίας και μάλιστα με συντριπτική πλειοψηφία. Νέος, άπειρος, αδοκίμαστος και ως εκ τούτου και μέχρι στιγμής άφθαρτος. Αποτέλεσε στόχο μιας ανήκουστης και ανέντιμης (γιατί όχι) επίθεσης εκ μέρους του Γιάννη Αλαφούζου. Ο τελευταίος εκτέθηκε ανεπανόρθωτα εγκαλώντας τον Γκαγκάτση για συμπεριφορές που αντανακλούσαν απευθείας στις δικές του αξεπέραστες κινήσεις και συμμαχίες. Η συγκεκριμένη επίθεση προξένησε αλγεινή εντύπωση όχι μόνο σε όσους γνωρίζουν πολύ καλά τον χώρο, αλλά και στο σύνολο των ποδοσφαιρόφιλων, οι οποίοι καταλογίζουν στον πράσινο ηγέτη εκτός από την απειρία και παντελή έλλειψη αυτογνωσίας.

Όσο για τα περί πωλήσεων αενάως κινούμενα στον περίγυρο της ασπρόμαυρης ΠΑΕ έχουμε την εντύπωση ότι ήδη θα έπρεπε να έχει ανακοινωθεί το «απαγορευτικό» για την πώληση Κοτάρσκι και Κουλιεράκη, που περιέργως αντί να μπαίνουν στο περιθώριο αναζωπυρώνονται. Κάποιοι θα πρέπει επιτέλους να αντιληφθούν ότι όταν βάζεις; Υψηλούς στόχους και έχεις την ευκαιρία να τους κατακτήσεις δεν πουλάς τα ασημικά σου.

ΥΓ: Όπως ακριβώς το προβλέψαμε παρά τα εμπόδια που προέκυψαν την τελευταία στιγμή, η συμφωνία Μονεμβασιώτη Ευγενίου έληξε ομαλά και ο πολύπαθος Ηρακλής ήρεμος πλέον και αισιόδοξος, προετοιμάζεται για την επιστροφή του στον χώρο που ανήκει. Η αλλαγή σελίδας για τον ιστορικό Γηραιό χαροποίησε όχι μόνο τους φίλους της ομάδας, αλλά και όλους τους υγιώς σκεπτόμενους Έλληνες ποδοσφαιρόφιλους.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.