Το upgrade που χρειάζεται για την αναβάθμιση της αριστερής πλευράς

Γιώργος Στράντζαλης14 Ιουνίου 2024

Αν και οι πρώτες μεταγραφικές κινήσεις λογικά θ’ αργήσουν να γίνουν, πρέπει να θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι ποσοτικά θα είναι και πάλι αρκετές καθώς τα περσινά λάθη που έγιναν στον σχεδιασμό δεν αφήνουν περιθώρια για το αντίθετο.

Με μια πρώτη εκτίμηση των αναγκών που υπάρχουν στο ρόστερ, κινήσεις θα γίνουν (σχεδόν) σε όλες τις θέσεις της ενδεκάδας, περισσότερο δε σε αυτές της μεσοεπιθετικής γραμμής όπου το “πάρε-δώσε” θα είναι μεγαλύτερο, ενώ είναι δεδομένο ότι στις άμεσες ανάγκες είναι και η ποιοτική αναβάθμιση της πλευράς που στη διάρκεια της σεζόν η ομάδα “πόνεσε” περισσότερο, δηλαδή την αριστερή.

Με άγνωστο τι μέλλει γενέσθαι ακόμη με κάποια συμβόλαια που είναι σε ισχύ, υπάρχουν κάποια δεδομένα. Ξεκάθαρα όπως αυτά προκύπτουν από τους ποδοσφαιριστές που είχε στη διάθεσή του ο Άκης Μάντζιος και είχε να τους διαχειριστεί. Για παράδειγμα, είναι φανερό ότι ο Αρης χρειάζεται ένα upgrade της αριστερής του πλευράς. Τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση. Η πολύ σύντομη παρουσία του Ματαρίτα στο περσινό ρόστερ δεδομένα δημιούργησε προβλήματα και ένα κενό το οποίο καλύφθηκε εκ των έσω, με τον Μάρτιν Μοντόγια να παίρνει τη “μερίδα του λέοντος” όσον αφορά τις συμμετοχές και να κερδίζει περισσότερο την εμπιστοσύνη του προπονητή, σε αντίθεση με τον Φράνκο Φεράρι ο οποίος παρουσίασε σκαμπανεβάσματα.

Αμφότεροι έχουν συμβόλαιο και για τη νέα σεζόν, ωστόσο η παραμονή του δεύτερου είναι ακόμη στα ερωτηματικά. Είτε μείνει είτε φύγει ο Αργεντίνος, ο Αρης σίγουρα θα βγει στην αγορά για την προσθήκη ενός αριστερού μπακ “πρώτης γραμμής” και δεν είναι τυχαίο ότι βρίσκεται στις άμεσες προτεραιότητες του μεταγραφικού σχεδιασμού. Όσον αφορά την αριστερή πλευρά της επίθεσης, αυτήν μοιράστηκαν μέσα στη σεζόν (κυρίως) οι Σαβέριο, Σαμόρα και Παναγίδης. Ο πρώτος έμεινε εκτός αποστολής στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος και είναι άγνωστες ακόμη οι προθέσεις του Αρη για το μέλλον του στην ομάδα, ενώ ο δεύτερος εκτός από κάποια σκαμπανεβάσματα που είχε και χρειάστηκε επίσης να παίξει πολλές φορές στον άξονα (ως δεύτερος φορ) είναι μια “επένδυση” στην οποία θα στηριχθεί ο Αρης.

Εκτός κι αν η παρουσία του στο Κόπα Αμέρικα με την Εθνική της Κόστα Ρίκα αλλάξει τα δεδομένα και τεθεί θέμα πώλησης. Όσον για τον Έλληνα διεθνή κέρδισε από νωρίς την εμπιστοσύνη του Μάντζιου, δίνοντάς του χώρο και χρόνο, αλλά δεν είναι ακόμη ο παίκτης πρώτης γραμμής στον οποίο μπορεί να στηριχθεί. Όπως και να έχει, φαντάζει ως δεδομένη η απόκτηση τουλάχιστον ενός αριστερού εξτρέμ που θα αναβαθμίσει ποιοτικά τη θέση και θα προσφέρει στον Μάντζιο την απαραίτητη σιγουριά.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.