Το «τρένο» της Νάπολι δεν κάνει στάσεις, νίκησε και τη Ρόμα

Κωστής Παναγιώτου29 Ιανουαρίου 2023

Το τρένο του Λουτσιάνο Σπαλέτι δεν κάνει στάσεις τη φετινή σεζόν και πηγαίνει φουλ για το sudetto. Η Νάπολι επικράτησε με 2-1 επί της σκληροτράχηλης Ρόμα και ανέβασε τη διαφορά στους 13 βαθμούς από τη δεύτερη Ίντερ. Οι "παρτενοπέι" δείχνουν φέτος πως δεν έχουν αντίπαλο στη Serie A, σημειώνοντας τη 17η νίκη τους σε 20 αγωνιστικές.

Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο έμεινε στους 37 βαθμούς και στην 6η θέση, χάνοντας μια τεράστια ευκαιρία να προσπεράσει τις Μίλαν, Λάτσιο και Αταλάντα και να βρεθεί στην 3η θέση της βαθμολογίας. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα των "τζιαλορόσι" στα τελευταία επτά παιχνίδια, η προηγούμενη ήττα ήταν στις 6 Νοεμβρίου κόντρα στην Λάτσιο (0-1).

Στο 17ο λεπτό του αγώνα οι γηπεδούχοι πέτυχαν ένα εκπληκτικό τέρμα. Ο Κβαρατχέλια από τα αριστερά βρήκε τον Οσιμέν μέσα στη μεγάλη περιοχή, εκείνος έκανε κοντρόλ με το στήθος και με ένα δυνατό σου τίναξε τα δίχτυα του Ρούι Πατρίσιο, κάνοντας το 1-0.

Ο Βίκτορ Όσιμεν στο φετινό πρωτάθλημα της Ιταλίας έχει σημειώσει ήδη 14 τέρματα, ισοφαρίζοντας την καλύτερη επίδοσή του σε γκολ σε μία μόνο σεζόν, που ήταν την περασμένη σεζόν με 14 γκολ σε 27 αναμετρήσεις. Ο Νιγηριανός επιθετικός μαζί με τον Κβαρατσχέλια, οποίος έβγαλε τη 10η φετινή ασίστ του στην Serie A, είναι το Α και το Ω της επιθετικής γραμμής του Σπαλέτι.

Σε όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους η Νάπολι ήταν κυρίαρχη, έχοντας τον έλεγχο του παιχνιδιού. Η μεγαλύτερη ευκαιρία της Ρόμα ήρθε στις καθυστερήσεις του πρώτου 45λεπτου, με τον Σπινατσόλα να επιχειρεί ένα δυνατό σουτ από το όριο της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Μέρετ έδιωξε σε κόρνερ, με μια εντυπωσιακή επέμβαση.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Μουρίνιο μπήκε πιο επιθετικά και στο 75ο λεπτό κατάφερε να φέρει τον αγώνα στα ίσια. Ο Ζαλέφσκι σέντραρε από τα δεξία, ο Ελ Σααραουί κινήθηκε προς την πορεία της μπάλας στο δεύτερο δοκάρι και με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μέρετ (1-1).

Οι "παρτενοπέι" δεν είχαν πει όμως την τελευταία τους λέξη. Στο 76ο λεπτό ο Σιμεόνε πέρασε στη θέση του Οσιμέν και έντεκα λεπτά μετά έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του. Ο Αργεντινός υποδέχτηκε υπέροχα την πάσα του Ζιελίνσκι και με ωραία εκτέλεση έστειλε τη μπάλα στο παραθυράκι της εστίας του Ρούι Πατρίσιο, γράφοντας το 2-1, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Νάπολι (Προπονητής: Σπαλέτι): Μέρετ, Ντι Λορέντσο, Ραχμάνι, Κιμ, Ρούι (69' Ολιβέρα), Ανγκισά, Λομπότκα, Ζιελίνσκι (91' Εντομπελέ), Λοσάνο (76' Σιμεόνε), Οσιμέν (76' Ρασπαντόρι), Κβαρατσχέλια (69' Έλμας).

Ρόμα (Προπονητής: Μουρίνιο): Ρούι Πατρίσιο, Μαντσίνι, Σμόλινγκ, Ιμπάνιεζ, Σπινατσόλα (46' Ελ Σααραουί), Κριστάντε (89' Βολπάτο), Μάτιτς (83' Ταχίροβιτς), Ζαλέφσκι, Πελεγκρίνι (83' Μπόβε), Ντιμπάλα, Έιμπραχαμ (73' Μπελότι).

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.