Το θολό τοπίο για «Ντέλια» στην εθνική του Πογιέτ

Κώστας Πετρωτός18 Οκτωβρίου 2023

Δεν ξέρω αν ο Γκουστάβο Πογιέτ αντιλαμβάνεται το μέγεθος του αποτυπώματος που αφήνει εδώ και έναν χρόνο στο ελληνικό ποδόσφαιρο ο Γιάννης Κωνσταντέλιας. Ίσως να μπήκε σε προβληματισμό όταν προχθές το βράδυ δέχθηκε ερώτηση ειδικά γι΄αυτόν από δημοσιογράφο που δεν είναι ρεπόρτερ ΠΑΟΚ. «Δεν έχω τίποτα προσωπικό με τον ''Ντέλια''. Δεν υπάρχει τίποτα προσωπικό με τον Κωνσταντέλια. Είναι το μέλλον της Ελλάδας. Ξέρει τη θέση του. Δεν νικάμε ή χάνουμε εξαιτίας του ''Ντέλια''. Είναι θέμα χρόνου. Είναι ένας πολύ καλός παίκτης. Είμαι χαρούμενος με αυτόν. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τις προπονήσεις του. Σε ένα φυσιολογικό παιχνίδι και σε ένα άλλο παιχνίδι ίσως να έπαιζε».

Ήταν η απάντηση που έδωσε ο Ουρουγουανός τεχνικός, επιβεβαιώνοντας αυτό που καταλαβαίνουμε όλοι: το τοπίο στην Εθνική για τον Ντέλια επί των ημερών του είναι θολό. Η συγκεκριμένη απάντηση «σηκώνει» πολλά ερωτήματα follow up. «Αν χρειάζεται... φυσιολογικό ματς για να παίξει ο Κωνσταντέλιας, τότε γιατί είναι το μέλλον της Ελλάδας; Τόσο ελάχιστα ξεχωριστός είναι;». Επιπλέον, «αν είναι τόσο λίγο επιδραστικός στην ομάδα για να μη νικά ή να μη χάνει εξαιτίας του, προς τι η κλήση στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα;». Κι ακόμη: «Όλος ο θόρυβος κάθε φορά που είναι να τον συμπεριλάβει στις κλήσεις του, γίνεται για να τον βλέπει να είναι καλός στις προπονήσεις; Δηλαδή δεν καλεί έναν παίκτη γιατί μπορεί να τον χρειαστεί στα ματς;».

Δεν φαίνεται, η αλήθεια είναι, να υπάρχει σχέδιο για τον Κωνσταντέλια στο μυαλό του Πογιέτ, όμως, επειδή το ταλέντο ενός παίκτη δεν μπορεί να το κρύψει κανείς, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι και ο Πογιέτ, αργά ή γρήγορα, θα αναγκαστεί του δώσει χρόνο συμμετοχής. Και τότε θα φανούν όλα. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι το καλοκαίρι είναι πιθανό η εθνική μας να παίξει στο EURO.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.