Το τέταρτο διπλό, η πρόκριση και οι προσδοκίες που αυξάνονται

Γιώργος Καστάνης26 Οκτωβρίου 2023

Εδώ που τα λέμε, η συγκομιδή των βαθμών που έχει προσφέρει ο ΠΑΟΚ στο ελληνικό ποδόσφαιρο από την έναρξη αυτής της σεζόν, είναι αξιομνημόνευτη. Σε συνδυασμό και με τις τρείς προκρίσεις από τα προκριματικά, μέχρι να φθάσει στους ομίλους του Conference League.

Το ζητούμενο απόψε το βράδυ στο Αμπερντίν, είναι να διατηρήσει ο Δικέφαλος την πρώτη θέση στον όμιλό του, με την ίδια διαφορά των τριών βαθμών από την δεύτερη Άίντραχτ. Κατά συνέπεια, η νίκη ή εάν προτιμάτε το τέταρτο ευρωπαϊκό «διπλό» από την έναρξη της φετινής σεζόν, αποτελεί μία πρόκληση για τους παίκτες του ΠΑΟΚ και φυσικά για τον Λουτσέσκου. Είναι και το άλλο σημαντικό όμως, το οποίο δεν μπορούμε να παραβλέψουμε. Με πιθανή νίκη σήμερα επί της Αμπερντίν, ο ΠΑΟΚ «κλειδώνει» την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, ανεξάρτητα από την θέση που τελικώς θα καταλάβει. Εάν είναι πρώτος στον όμιλό του, τότε θα παίξει απευθείας στους «16» της διοργάνωσης, τον ερχόμενο Μάρτιο δηλαδή.

Εάν τερματίσει δεύτερος (αυτό θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα στις επόμενες αγωνιστικές) θα προκριθεί μεν, αλλά στους «32», κάτι που σημαίνει πως θα αγωνιστεί τον προσεχή Φεβρουάριο.

Πιθανή νίκη απόψε και προφανώς διασφάλιση της πρόκρισης, θα απελευθερώσει ακόμη περισσότερο την ομάδα, κυρίως εν όψει των δύο πολύ σημαντικών εκτός έδρας αγώνων που την περιμένουν. Με την ΑΕΚ την ερχόμενη Δευτέρα και με τον Ολυμπιακό στις 5 Νοεμβρίου.

Οι αλλαγές στην ενδεκάδα απόψε θεωρούνται αυτονόητες, βάσει των επιλογών που κάνει ο Λουτσέσκου με τους συνεργάτες του. Άρα και το φρεσκάρισμα θεωρείται απαραίτητο, για μία ομάδα που βελτιώνεται συνεχώς, δείχνει νέα στοιχεία, κερδίζει έδαφος και πείθει το φίλαθλο κοινό της, πως μπορεί να παραμείνει ανταγωνιστική σε όλες τις διοργανώσεις στις οποίες συμμετέχει. Τα οφέλη μίας πρόκρισης από απόψε το βράδυ, σε συνδυασμό με τον ανταγωνισμό και την διεκδίκηση στο Πρωτάθλημα, αυξάνουν την ψυχολογία των ΠΑΟΚτσήδων που δικαιολογημένα ζητούν περισσότερα. Γιατί απλά, η ίδια η ομάδα, τους δείχνει τον δρόμο…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.