Το τερμάτισαν! Νικολαΐδης, Δημητριάδης, Ζήκος εναντίον Ραζβάν Λουτσέσκου

Γιώργος Καστάνης21 Οκτωβρίου 2024

Η ισοπαλία στο ντέρμπι των δύο Δικεφάλων, το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ εγκλώβισε την ΑΕΚ, ήταν η αφορμή. Το κερασάκι στην τούρτα, αποτέλεσε για τρεις πρώην προέδρους, ποδοσφαιριστές και εκπροσώπους της αθηναϊκής ομάδας, η συμπεριφορά του Λουτσέσκου. Αυτή κλήθηκαν να σχολιάσουν, με έναν τρόπο ισοπεδωτικό. Πέρα έως πέρα.

Διάβασα με μεγάλη προσοχή τις δηλώσεις του πρώην προέδρου της ΑΕΚ (πρώην ποδοσφαιριστή με μεγάλη καριέρα και ενεργού μέλους οργανωμένων οπαδών στο παρελθόν) και νυν σχολιαστή του συνδρομητικού καναλιού. Του Ντέμη Νικολαΐδη.

  • Είπε πως ο Λουτσέσκου πρέπει να τιμωρηθεί για όσα έκανε. Αλήθεια όμως, έκανε ανάλυση όλων όσων συνέβησαν;

Υπήρξαν διάλογοι παικτών της ΑΕΚ, όπως ανέφεραν και εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ, με τον Λουτσέσκου μετά την λήξη του αγώνα. Επιπλέον, ένας οπαδός της Ένωσης, μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, έλουσε με «γαλλικά» τον προπονητή του ΠΑΟΚ και τελικά με παρέμβαση σεκιουριτάδων της γηπεδούχου ομάδας, οδηγήθηκε στην έξοδο. Δεν έπρεπε να βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο. 

  • Γιατί όμως βρέθηκε; 
  • Αυτό, δεν έπρεπε να σχολιαστεί και από τους τρεις φίλα προσκείμενους στην ΑΕΚ, ως ένα αρνητικό γεγονός;
  • Υποθετικά, εάν ένας οπαδός του ΠΑΟΚ βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής μέσα στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας από τον προπονητή της ΑΕΚ, του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, τι θα έλεγαν οι αξιότιμοι τρεις Ενωσίτες; Θα το περνούσαν ως γεγονός απαρατήρητο;

Πάμε και σε ένα ακόμη: Διάβασα τις δηλώσεις του κ. Ζήκου που ανέφερε πως ο Λουτσέσκου είναι καιροσκόπος και φιλοχρήματος. Δηλαδή για να γίνει ακόμη περισσότερο αντιληπτό:

Ο φιλοχρήματος (όπως τον αποκάλεσε) Λουτσέσκου από το 2017 έως και σήμερα γιατί αρνήθηκε συγκεκριμένες προτάσεις από τις μεγάλες ομάδες του Λεκανοπεδίου; Που του προσέφεραν πριν από χρόνια περισσότερα χρήματα; Γιατί τα αρνήθηκε; Μέχρι και πριν από τρία χρόνια, υπάρχει καταγεγραμμένη δήλωση του πρώην ισχυρού άνδρα της ΑΕΚ σε συνέντευξη τύπου, σύμφωνα με την οποία έκανε πρόταση στον Λουτσέσκου και του προσέφερε πλουσιοπάροχο συμβόλαιο. Ο …. φιλοχρήματος Λουτσέσκου γιατί δεν πήγε;

Επιθετικές ήταν και οι δηλώσεις του Βασίλη Δημητριάδη, εναντίον του Λουτσέσκου. Μόνο που δεν θέλησε και αυτός, να αναλύσει όλα τα γεγονότα. Η κατάληξη, των δηλώσεών του, ήταν πως ο Ρουμάνος προπονητής προκάλεσε και πρέπει να τιμωρηθεί. Ήθελε να το κάνει…. ροντέο. Πουθενά δεν αναφέρονται όμως όλα τα προηγούμενα γεγονότα Με ποιους ήρθε σε λεκτική αντιπαράθεση; Γιατί συνέβη αυτό;

Ερώτηση: Εάν ήθελε να τα κάνει ροντέο ο τεχνικός του ΠΑΟΚ θα επέλεγε την χρονική στιγμή μετά το τέλος του αγώνα και ενώ το αποτέλεσμα ήταν θετικό για την ομάδα του;

Ή μήπως θα επεδίωκε να το κάνει ροντέο, σε κάποιο άλλο χρονικό σημείο κατά την διάρκεια της αναμέτρησης;

Όλοι οφείλουν να σέβονται τους φιλάθλους ακόμη και σε στιγμές έντασης

Ξεκάθαρη είναι η άποψή μας: Ένας προπονητής, πρέπει να σέβεται το φίλαθλο κοινό. Σε κάθε γήπεδο. Από όποια ομάδα κι αν προέρχεται. Το κοινό της ομάδας του, το κοινό των άλλων ομάδων.

Αναζήτησα δηλώσεις και των τριών πρώην παικτών (που διατέλεσαν πρόεδροι και παράγοντες) της ΑΕΚ, για την συμπεριφορά για παράδειγμα του νυν προπονητή της Ένωσης του κ. Αλμέιδα στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ με το “κεφαλοκλείδωμα” που έκανε σε αστυνομικό στις 28 Απριλίου. 

Με εξαίρεση τον κ. Νικολαΐδη, που στάθηκε στο γεγονός ότι ο κ. Αλμέιδα ζήτησε συγγνώμη μετά το συμβάν και επειδή για πρώτη φορά... ξέφευγε οι άλλοι δύο, απέφυγαν να κατακρίνουν.  

Για να το ολοκληρώσουμε: Ο κ. Λουτσέσκου έσφαλε όσον αφορά την αντίδρασή του, ως προς το ποδοσφαιρικό κοινό. Οποιασδήποτε ομάδας. Λειτούργησε με μεγάλη ένταση, από όσα του είπαν παίκτες και ο οπαδός που βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής στον αγωνιστικό χώρο. Λειτούργησε λανθασμένα. Άλλο όμως αυτό, και άλλο να επιχειρούν κάποιοι να τον σταυρώσουν.

Τα γεγονότα είναι ξεκάθαρα. Θα πούμε και κάτι ακόμη για να το κλείσουμε το θέμα.

Πράγματι ο κ. Λουτσέσκου δεν έχει αλλάξει ως χαρακτήρας, όπως δήλωσε και στην συνέντευξη τύπου. Τον θυμάμαι σαν σήμερα, όταν ήταν προπονητής στην Ξάνθη. Κάθε φορά που ερχόταν στην Τούμπα, εκνεύριζε τους φιλάθλους με την συμπεριφορά του. Φώναζε, ήταν εκδηλωτικός μέχρι εκεί που δεν πάει, αντιδρούσε και γενικά έδειχνε να υπερασπίζεται την πρώην ομάδα του, με μεγάλο πάθος.

Δεν έγινε μόνο μία φορά αυτό το σκηνικό που σας περιγράφουμε. Κάθε φορά ως προπονητής της Ξάνθης, όταν έπαιζε κόντρα στον ΠΑΟΚ, ήμασταν στο ίδιο έργο θεατές.

ΠΟΤΕ όμως, όλο αυτό το διάστημα δεν άκουσα τον μεγάλο ΚΑΙ αξεπέραστο Γιώργο Κούδα, να καταφέρεται εναντίον του Λουτσέσκου. Ποτέ δεν άκουσα ή δεν διάβασα δηλώσεις του αείμνηστου Σταύρου Σαράφη (πρώτου σκόρερ όλων των εποχών του ΠΑΟΚ) εναντίον του Λουτσέσκου. Ποτέ δεν άκουσα κάποιον από τους στιβαρούς βετεράνους του ΠΑΟΚ με πολυετή προσφορά στον σύλλογο, να μιλούν με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς εναντίον του Ρουμάνου προπονητή. Ακόμη κι όταν μερικές φορές ξέφευγε με την συμπεριφορά του.

Εδώ, σήμερα, διαπιστώνουμε πως υπάρχει μία προσπάθεια, απαξίωσης του προπονητή του ΠΑΟΚ. Από τρεις ανθρώπους που υπηρέτησαν πιστά την ΑΕΚ και είναι ταγμένοι συναισθηματικά σε αυτή την ομάδα.

Σε ανάλογες όμως περιπτώσεις στο πρόσφατο παρελθόν, απέφυγαν να δείξουν παρόμοια ευαισθησία σε δηλώσεις τους, ειδικά όταν υπήρξε χειροδικία και σωματική εμπλοκή. 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.