Το ελληνικό ποδόσφαιρο, ως προς τον κορυφαίο θεσμό του, την ΕΠΟ, δηλαδή, φαίνεται να μπαίνει, επιτέλους, σε έναν δρόμο που θα το οδηγήσει εκεί όπου θα έπρεπε να είναι εδώ και πολλά χρόνια.
Το χθεσινό... τελεσίγραφο των υπερεθνικών ομοσπονδιών ήταν πολύ ξεκάθαρο και πολύ ενδεικτικό, απ' ό,τι φαίνεται, της βούλησής τους να μην αφήσουν άλλα περιθώρια για υπαναχωρήσεις, τακτικισμούς, προσπάθειες για να μείνει στα χαρτιά η μεταρρύθμιση που, σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση, εισηγήθηκαν η ΟΥΕΦΑ και η ΦΙΦΑ, φέρνοντας την ολιστική μελέτη.
Επειδή διαπίστωσαν, προφανώς, ότι άλλα είχαν στο μυαλό τους, άλλα σκόπευαν να κάνουν τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, με την επιστολή τους προς την ΕΠΟ οι υπερεθνικές ομοσπονδίες έβαλαν το πλαίσιο, όρισαν τον οδικό χάρτη και το έκαναν με τέτοιον τρόπο που να μην επιδέχεται παρερμηνειών.
«Πρώτα θα κάνετε εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου και αυτός μετά θα εισηγηθεί την πρόσληψη Εκτελεστικού Διευθυντή (CEO), Αναπληρωτή Εκτελεστικού Διευθυντή και Τεχνικού Διευθυντή, αφού προηγηθεί μία ανοιχτή, διεθνής διαγωνιστική διαδικασία»
Πρωτόγνωρα πράγματα, για μια ομοσπονδία όπου, το ξέρουν οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ, οι επιλογές γινόταν με κριτήρια που στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν είχαν ίχνος αξιοκρατίας και βασιζόταν σε προσωπικές σχέσεις, στις ισορροπίες μεταξύ των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής, στα... θέλω των ισχυρών του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.
Πράγματα γνωστά, βεβαίως, και στα στελέχη των υπερεθνικών ομοσπονδιών, που τα έζησαν τα χρόνια της Επιτροπείας και ξέρουν, πλέον, ακόμη και λεπτομέρειες για όλα αυτά, δεν έχουν απλά μια γνώση της κατάστασης.
Η διεθνής διαγωνιστική διαδικασία για την επιλογή των στενότερων συνεργατών του νέου προέδρου της ΕΠΟ, αυτού που θα προκύψει από τις εκλογές της 1ης Ιουνίου, είναι η πιο ασφαλής και η πιο εγγυημένη προκειμένου, στο πλαίσιο όσων ορίζει η ολιστική μελέτη, να πετύχει η ομοσπονδία ποδοσφαίρου τα επόμενα χρόνια να γίνει ένας Οργανισμός σύγχρονος, τεχνοκρατικός, που θα λειτουργεί βάσει των αρχών της χρηστής διακυβέρνησης.