Ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ δικαίωσε τον ΠΑΟΚ, διατάζοντας την επανάληψη του αγώνα με την ΑΕΚ για την 6η αγωνιστική της Basket League. Στο σκεπτικό της απόφασης, μάλιστα, τονίζει ότι ο Καρακατσούνης «είχε άμεση οπτική επαφή με τους δύο παίκτες, καθώς κανείς άλλος παίκτης δεν παρεμβαλλόταν στο οπτικό του πεδίο, όπως φαίνεται καθαρά στο βίντεο του αγώνα».
Αναλυτικά το σκεπτικό της απόφασης αναφέρει:
«Από το βίντεο του αγώνα προκύπτει ότι η προσπάθεια του παίκτη για να σουτάρει αρχίζει περί τα 4,1” ενώ στο 3,7-3,5” η μπάλα έχει πλέον φύγει από τα χέρια του. Τη στιγμή ακριβώς εκείνη ο παίκτης της γηπεδούχου ομάδας Ζήσης (νο.16) αμυνόμενος μεν, χωρίς ωστόσο να έχει εδραιώσει εμφανώς μια νόμιμη αμυντική θέση, καθώς κινούταν προς τον αντίπαλό του, προκειμένου να εμποδίσει την προσπάθειά του να σουτάρει προς το καλάθι πέσε με το σώμα του πάνω στο σώμα του παίκτη Love, υποπίπτοντας με τον τρόπο αυτό σε προσωπικό σφάλμα (φάουλ), καθόσον παρανόμως ήρθε σε επαφή μαζί του.
Από τη διαπίστωση των παραπάνω άρθρων προκύπτει ότι δεν αφηνόταν κανένα περιθώριο στον διαιτητή να κρίνει αν θα καταλογίσει ή όχι το συγκεκριμένο σφάλμα, όπως λχ συμβαίνει με τις επαφές με το/α χέρι/α για τις οποίες στο άρθρο 33.11 των ως άνω κανονισμών ορίζεται πως αυτές από μόνες τους δεν είναι απαραίτητα σφάλματα.
Ο μη καταλογισμός του προσωπικού σφάλματος στο οποίο υπέπεσε ο παίκτης Ζήσης σε βάρος του παίκτη Λοβ από τον πρώτο διαιτητή του αγώνα Χάρη Καρακατσούνη, ο οποίος είχε άμεση οπτική επαφή με τους δύο παίκτες, καθώς κανείς άλλος παίκτης δεν παρεμβαλλόταν στο οπτικό του πεδίο, όπως φαίνεται καθαρά στο βίντεο του αγώνα, αποτελεί από μέρους του κακή εφαρμογή των άνω κανονισμών καλαθοσφαίρισης 2020.
Ακολούθως αν εκείνος ευστοχούσε στη βολή οι ομάδες θα είχαν τον ίδιο αριθμό πόντων (85) και θα απέμεναν περί τα 3 δευτερόλεπτα στη γηπεδούχο ομάδα προκειμένου να διεκδικήσει τη νίκη με δική της επίθεση. Αντίθετα αν εκείνος (Λοβ) εντέλει αστοχούσε, το αποτέλεσμα θα εξαρτιόταν από το ποιος παίκτης θα έπαιρνε το ριμπάουντ μετά την ελεύθερη βολή».