Το σκέφτεται για τον άξονα

Γιώργος Στράντζαλης26 Οκτωβρίου 2023

Κρίνοντας μόνο από το αποτέλεσμα ο Αρης πέτυχε τον στόχο του στον αγώνα με τον Πανσερραϊκό και ασφαλώς η αντίδραση που έβγαλε η ομάδα στο τελευταίο καταιγιστικό τέταρτο είναι από τα θετικά που κρατούν οι Κιτρινόμαυροι.

Από την άλλη, όμως, στα υπόλοιπα σχεδόν 80 λεπτά της αναμέτρησης η ομάδα φανέρωσε πάλι μερικές από τις αδυναμίες της και σε αυτές προσπαθεί ο Μάντζιος να δώσει τη λύση ενόψει των δύο εντός έδρας αγώνων με ΠΑΣ και Ατρόμητου, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να φτάνει σε τόσο οριακό σημείο και να φλερτάρει με γκέλα.

Το πρώτο που επεσήμανε στους ποδοσφαιριστές του είναι ότι πρέπει να φτάνουν πιο ορθολογικά στην αντίπαλη περιοχή και ασφαλώς να έχουν ουσία στο παιχνίδι τους, γιατί κακά τα ψέματα ο Αρης μπορεί να είχε συντριπτικό ποσοστό κατοχής μπάλας, αλλά δεν αρκεί καθώς είχε αργή σκέψη και κίνηση με αποτέλεσμα η ομάδα να φαίνεται μονότονη και χωρίς τρόπο έκφρασης στις επιθέσεις της. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, που η μπάλα έφτανε με δυσκολία στον φορ και ό,τι έκανε ο Αρης το πέτυχε μέσα από τις ατομικές ενέργειες του Σουλεϊμάνοφ.

Για παράδειγμα, από τον άξονα η ομάδα πήρε λίγα πράγματα καθώς ο Πάρντο δεν είχε ουσία στο παιχνίδι του και ο Τζούρασεκ φάνηκε να παίζει με φόβο. Ο Βερστράτε ήταν ο μοναδικός από τους τρεις κεντρικούς χαφ που βοήθησε. Ενόψει του αγώνα με τα Γιάννινα ο Μάντζιος ετοιμάζει αλλαγές και από τη στιγμή που φαίνεται ότι θα έχει ετοιμοπόλεμο τον Βλάντιμιρ Νταρίντα θεωρείται σίγουρη η παρουσία του στον άξονα.

Ο Τσέχος μπορεί να δώσει τα τρεξίματα και τις εντάσεις που έλειπαν και δεν είναι τυχαίο ότι από τη στιγμή της εισόδου του στο γήπεδο ο Αρης ξεμπλόκαρε και ανέβηκε μια ταχύτητα. Ως ένα βαθμό η επιστροφή του Νταρίντα λύνει τα χέρια του προπονητή, ο οποίος όμως εξακολουθεί να προβληματίζεται για τον παίκτη που θα πλαισιώσει στον άξονα τον Τσέχο και τον Βερστράτε.

Οι επιλογές είναι περιορισμένες και ο Τζούρασεκ αυτή τη στιγμή μοιάζει ως επικρατέστερη, αν και ο Κροάτης ακόμη δεν έχει ανταποκριθεί στο ρόλο του. Σε περίπτωση που πάρει πάλι φανέλα, τότε ο Νταρίντα θα έχει πιο ελεύθερο ρόλο να κινείται προς αντίπαλη περιοχή. Εκτός κι αν ο Μάντζιος ψάξει να βρει μια λύση εκ των έσω δοκιμάζοντας κάτι διαφορετικό κόντρα στον ΠΑΣ, αφού ούτε ο Τζούρασεκ, ούτε ο Πάρντο για την ώρα αποδίδουν τα αναμενόμενα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.