Το σχέδιο του Μάντζιου περιλαμβάνει αλλαγές

Γιώργος Στράντζαλης08 Φεβρουαρίου 2024

Υπό άλλες συνθήκες, αν δηλαδή ο Αρης δεν δεχόταν την ισοφάριση στο τέλος στον αγώνα με τον Πανσερραϊκό και έφευγε με τρεις βαθμούς, ο Άκης Μάντζιος θα αισθανόταν περισσότερη ασφάλεια για να προχωρήσει σε εκτεταμένο rotation στους Ζωσιμάδες, αφού κακά τα ψέμματα στην ιεράρχηση των τριών αγώνων σε διάστημα μίας εβδομάδας στην κορυφή βρίσκεται ο πρώτος ημιτελικός του Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό.


Η ισοπαλία στις Σέρρες όμως κρατάει σε εγρήγορση τους Κιτρινόμαυρους καθώς έχασαν την ευκαιρία να μειώσουν στους πέντε βαθμούς την απόσταση από την 4η θέση και παράλληλα την ευκαιρία να κάνουν αποφασιστικό βήμα για να “κλειδώσουν” την παρουσία τους στα playoffs.

Ο αγώνας στους Ζωσιμάδες, τρεις μέρες πριν από τον πρώτο ημιτελικό με τον Παναιτωλικό, όπως κι εκείνος στο Περιστέρι την επόμενη εβδομάδα είναι κομβικοί προς την κατεύθυνση εξασφάλισης της 5ης θέσης κι αυτός είναι ο λόγος που το σχέδιο του Άκη Μάντζιου θα περιλαμβάνει μεν αλλαγές αλλά θα είναι μετρημένες σε σχέση με αυτές που ενδεχομένως σχεδίαζε στο μυαλό του μέχρι πριν από το γκολ του Άλεξιτς στο 96’. 

 Ο Έλληνας τεχνικός δεν έχει την πολυτέλεια να ξεκουράσει τους πολλούς από τους βασικούς και θα πάει σε μια λογική διαχείρισης του ρόστερ μοιράζοντας το χρόνο μεταξύ των βασικών. Σίγουρα στην αρχική 11άδα μια-δυο πινελιές θα μπουν, όπως για παράδειγμα η πιθανή παρουσία του Μανού Γκαρθία ο οποίος δεν ήταν στην αποστολή των Σερρών, πήρε τις απαραίτητες ανάσες και στο πλάνο του Μάντζιου είναι η παροχή περισσότερου χρόνου συμμετοχής. Βασικός θα είναι επίσης ο Φεράρι αντί του τιμωρημένου Μοντόγια, ενώ η παραμονή του Ντουκουρέ πιθανόν να δώσει… ανάσες και στα χαφ, αντί του Βερστράτε.

Σε ότι αφορά τις θέσεις των στόπερ καλείται να επιλέξει μεταξύ των Βέλεθ, Ροζ και Μπράμπετς. Δεν αποκλείεται μάλιστα ο τελευταίος να μη χρησιμοποιηθεί στο αρχικό σχήμα καθώς μετρά διαδοχικές παρουσίες στην 11αδα και εντάσσεται στη συνομοταξία των επιβαρυμένων. Ενδεχομένως χρόνο συμμετοχής να πάρουν και οι Φετφατζίδης-Μπένετ. Ανάλογα πάντως με την εξέλιξη του αγώνα, αν δηλαδή ο Άρης μπορέσει να «καθαρίσει» νωρίς το ματς, ίσως γίνουν και κάποιες στοχευμένες αλλαγές ποδοσφαιριστών, προκειμένου να μην επιβαρυνθούν.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.