Το σχέδιο πέτυχε, ο Μανού οργίασε και ο Άρης επιβεβαίωσε την ποιότητά του…

Βασίλης Βλαχόπουλος30 Σεπτεμβρίου 2024

Προφανώς τα πρόσωπα παίζει καταλυτικό ρόλο στην έκβαση ενός ποδοσφαιρικού αγώνα και στο συγκεκριμένο που έγινε στο γήπεδο της Τούμπας ο Μανού Γκαρθία έβαλε φαρδιά πλατιά τη σφραγίδα του στη σπουδαία νίκη του Άρη και στη… δήλωση στόχου για τη σεζόν που διανύουμε.

Το τελευταίο αναφέρθηκε την παραμονή του ντέρμπι και δεν γράφτηκε τυχαία διότι περικλείει όλα όσα νιώθουν στον Άρη από το περασμένο καλοκαίρι έως και σήμερα. Ηχεί ενοχλητικά στ’ αυτιά τους η συζήτηση βάσει της οποίας είναι αποκλεισμένοι από κάθε κουβέντα περί τετράδας λες και πρόκειται για τετελεσμένα γεγονότα. Αυτός ο αθλητικός εγωισμός φάνηκε πριν από μια εβδομάδα μέσα από την κυριαρχική εμφάνιση με τον Ολυμπιακό και την εύκολη νίκη. 

Επιβεβαιώθηκε και απόψε μέσα στο σπίτι του περσινού Πρωταθλητή ΠΑΟΚ και μάλιστα με εκκωφαντική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο έπειτα από το κάκιστο πρόσωπο. Ναι, αυτή είναι η αλήθεια. Η κακή απόδοση της ομάδας στο πρώτο ημίχρονο πέρασε ανώδυνα λόγω της αναποτελεσματικότητας του αντιπάλου και της αδυναμίας του στην αξιοποίηση των χώρων. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως, ο Άρης θα μπορούσε να είχε πετύχει κι άλλα τέρματα και στάθηκε τυχερός στη φάση του δοκαριού του Ραχμάν Μπάμπα.

Τα πρόσωπα πάντα βάζουν τις σφραγίδες τους κι αυτό έκανε ο Μανού Γκαρθία ο οποίος δεν κουβάλησε (μόνο) δύο-τρεις διαφορετικούς παίκτες του ΠΑΟΚ στην απελπισμένη προσπάθειά τους να τον σταματήσουν αλλά κι ολόκληρη την ομάδα. Δεν είναι μόνο το υπέροχο γκολ που πέτυχε και μια απόφαση που κανείς δεν περίμενε (ειδικά ο ξαφνιασμένος Κοτάρσκι) όσο το σύνολο των κινήσεών του στον αγωνιστικό χώρο. 

Ο τρόπος που ξεδίπλωνε το παιχνίδι, οι ασίστ που έδωσε σαν αυτή στον Ντιαντί όπου ο Κεντζιόρα ενεργοποίησε την εμπειρία του για να αποφευχθεί το τετ α τετ. Πέραν όμως αυτών, ο Μανού Γκαρθία έβαλε στο παιχνίδι και τους συμπαίκτες του. Δεν το κατάφερε με όλους, σίγουρα όμως το έκανε με τον Μόντσου ο οποίος ήταν… παρών απών στο πρώτο ημίχρονο.

Όσο για τη σημασία της νίκης (κακά τα ψέματα το «γόητρο» πλέον έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα και απασχολεί μόνο τους υποστηρικτές των δύο ομάδων. Οι επαγγελματίες ξέρουν ότι με την αλλαγή του συστήματος διεξαγωγής του Πρωταθλήματος και τον διαχωρισμό των πρώτων «τεσσάρων» από τους υπόλοιπους, κάθε παιχνίδι προσεγγίζεται βαθμολογικά. Κι αυτή τη στιγμή ο Άρης είναι σε απόσταση δύο βαθμών από την κορυφή έχοντας βγάλει ένα απαιτητικό πρόγραμμα, νιώθοντας επίσης τα μεγάλα περιθώρια βελτίωσης.

Είναι όμως και κάτι άλλο. Δείχνει να έχει καταλήξει στο σχέδιο που του ταιριάζει και το οποίο μπορεί να υπηρετηθεί από τους παίκτες. Για παράδειγμα, στο πρώτο ημίχρονο ο Άρης «σταμάτησε» το build up του ΠΑΟΚ αλλά λίγο έλειψε να προδοθεί από τα λάθη επιπολαιότητας όταν είχε την μπάλα στα πόδια του. Αυτόν τον τομέα δεν μπορεί να τον ελέγξει ο Άκης Μάντζιος όπως μπορεί με την τακτική λογική. Εν τέλει με 2Χ2 απέναντι σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ οι «κίτρινοι» έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα σε αυτούς που τους είχαν στη λίστα των ομάδων που θα παλέψουν για τις θέσεις «5-8»…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.