Το Σαντιάγο Μπερναμπέου θα φιλοξενήσει τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2030

Metrosport Team04 Ιουλίου 2024

Ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA 2030 θα πραγματοποιηθεί στο Σαντιάγο Μπερναμπέου  όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος José Félix Díaz της Marca. Τα συμπεράσματα που προέκυψαν από πολλές πρόσφατες συζητήσεις δείχνουν ότι η τοποθεσία που επιθυμεί η FIFA για τον τελικό θα είναι το γήπεδο της Ρεάλ Μαδρίτης. Η FIFA ελπίζει να έχει τον τελικό στο Μπερναμπέου παρά κάποια εμπόδια. Το Μαρόκο, η Πορτογαλία και η Ισπανία θα φιλοξενήσουν από κοινού το Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA 2030.

Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι η Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί να έχει δυσκολίες λόγω της απαίτησης τρίμηνης αφοσίωσης του γηπέδου. Από την άλλη, η διευθέτηση θα πρέπει να γίνει ευκολότερη από τη στενή σχέση της FIFA και της Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι «Μαδριλένοι» είναι προς το παρόν απρόθυμη να εγκαταλείψει το γήπεδό της για μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω των σημαντικών οικονομικών επιπτώσεων. Αν και ο σύλλογος κατανοεί το κύρος της φιλοξενίας ενός τελικού Παγκοσμίου Κυπέλλου, η επίτευξη φιλικής συμφωνίας απαιτεί διαπραγματεύσεις. Η FIFA και η Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκονται ακόμη σε συζητήσεις, αλλά πολλά τεχνικά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων των μεταφορών χρημάτων, πρέπει να εξεταστούν.

Όλοι ελπίζουν ότι μια συμφωνία θα ολοκληρωθεί και το Μπερναμπέου θα είναι το επίκεντρο του Μουντιάλ , εάν το Κογκρέσο της FIFA εγκρίνει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030 τον Δεκέμβριο. Ο στενός δεσμός μεταξύ του προέδρου της FIFΑ Τζιάνι Ιφαντίνο και του προέδρου της Ρεάλ Μαδρίτης Φλορεντίνο Πέρεθ προσδίδει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση σε αυτήν την συμφωνία.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.