Το ρεκόρ του 2020 που κυνηγάει ο Άρης στο ματς με την Καλλιθέα

Metrosport Team18 Οκτωβρίου 2024

Επιμέλεια: Δημήτρης Παπαθανασίου


Στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της «Stoiximan Super League» ο Άρης θα φιλοξενήσει την νεοφώτιστη ομάδα της Καλλιθέας στο Κλεάνθης Βικελίδης την Κυριακή 20/10 στις 20:00.

H ομάδα του Άκη Μάντζιου έπειτα από την διακοπή για τις εθνικές ομάδες καλείται να συνεχίσει την πορεία «πρωταθλητισμού» που έδειξε ότι κάνει τις τελευταίες αγωνιστικές πριν την διακοπή, φτάνοντας σε δυο πολύ σημαντικές νίκες με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ.

Αν και είναι αρκετά νωρίς για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για το τι μπορεί να καταφέρει στην διάρκεια της σεζόν η ομάδα της Θεσσαλονίκης, υπάρχουν κάποια δεδομένα τα οποία ουδείς μπορεί να αγνοήσει.

Αυτό που μπορούμε να πούμε με σιγουριά, είναι ότι ο μεταγραφικός σχεδιασμός του καλοκαιριού έχει «πιάσει τόπο», καθώς οι προσθήκες των Σιφουέντες και Μόντσου στον χώρο του κέντρου, η ενίσχυση στα εξτρέμ με Ντιαντί και Σίστο, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο Μορόν παρέμεινε στο Κλ.Βικελίδης, ήταν καταλυτικές κινήσεις για την εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα στο γήπεδο.

Οι «κίτρινοι» έπειτα από επτά αγώνες πρωταθλήματος βρίσκονται πίσω από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ με 14 βαθμούς, είναι ισόβαθμοι με ΑΕΚ και Ολυμπιακό, ενώ έχουν μαξιλαράκι ασφαλείας 5 πόντων από τον συνδιεκδικητή της «τετράδας» Παναθηναϊκό.

3 συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα για πέμπτη φορά επί θητείας Καρυπίδη!

Ο Άρης έχει φτιάξει μια ομάδα της οποίας τα στοιχεία είναι η καλή κυκλοφορία της μπάλας, το εύκολο σκοράρισμα, χάρι στις εκτελέσεις του Μορόν, η συνοχή στις γραμμές στο τακτικό κομμάτι και η ομοιογένεια η οποία πηγάζει από την κοινή πορεία πολλών εκ των ποδοσφαιριστών της ομάδας, οι οποίοι προέρχονται από την Ισπανία και το πρωτάθλημα της La Liga.

Όλα τα παραπάνω έχουν αποτυπωθεί στο «χορτάρι» με αποτέλεσμα οι «κιτρινόμαυροι» να φτάσουν τις 3 συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα, με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Λαμία, γεγονός που έχει συμβεί ξανά άλλες τέσσερις φορές στην εποχή Καρυπίδη.

Την χρονιά της επιστροφής των «κιτρίνων» στην Super League ο Άρης έκανε ιδανικό ξεκίνημα με 3 συνεχόμενες νίκες απέναντι σε Λαμία, Λάρισα και Λεβαδειακό με προπονητή τον Ισπανό Πάκο Ερέρα. Στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος και με προπονητή τον Σάββα Παντελίδη ξανά έφτασε της 3 συνεχόμενες νίκες κόντρα σε Ξάνθη, Γιάννενα και Αστέρα Τρίπολης. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως και στις δυο περιπτώσεις η εστία της ομάδας του Άρη παρέμεινε απαραβίαστη.

Πάκο Ερέρα

● 27/8/2018 Λαμία-Άρης 0-3

● 2/9/2018 Άρης-ΑΕΛ 2-0

● 17/9/2018 Άρης-Λεβαδειακός 2-0

Σάββας Παντελίδης

● 31/1/2019 Ξάνθη-Άρης 0-1

● 3/2/2019 Άρης-ΠΑΣ Γιάννενα 1-0

● 11/2/2019 Αστέρας Τρίπολης-Άρης 0-3

Επιπλέον, ο Άρης την σεζόν 21/22 με προπονητή τον Χερμάν Μπρούγος, είχε νικήσει Ατρόμητο, Αστέρα αλλά και Ολυμπιακό, στις τελευταίες 3 αγωνιστικές της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Χέρμαν Μπούργος

● 23/02/2022 Άρης - Ατρόμητος 3-0

● 26/02/2022 Αστέρας Τρίπολης - Άρης 0-2

● 06/03/2022 Άρης - Ολυμπιακός 2-1

Επίσης στα πλει οφ της ίδιας χρονιάς είχε ξανά κάνει 3 συνεχόμενες νίκες κόντρα σε ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Πας Γιάννινα, με αποτέλεσμα να αφήσει εκτός Ευρώπης την ΑΕΚ του Δημήτρη Μελισσανίδη και να τερματίσει στην 3η θέση πίσω από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό.

Χέρμαν Μπούργος

● 11/5/2022 ΠΑΟΚ-Άρης 0-1

● 14/5/2022 Άρης-ΑΕΚ 3-2

● 17/5/2022 Πας Γιάννενα-Άρης 0-3

Η προοπτική τέταρτης συνεχόμενης νίκης στο πρωτάθλημα και πότε έγινε ξανά

Από την σεζόν 18-19, όταν η ομάδα του Άρη επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, έπειτα από τετραετή περιπέτεια σε Γ’ και Β’ εθνική, μόλις μια φορά μέχρι και σήμερα έχει καταφέρει να πετύχει 4 συνεχόμενες νίκες σε αγώνες πρωταθλήματος.

Με νίκη επί της Καλλιθέας την ερχόμενη Κυριακή, οι «κιτρινόμαυροι» θα ισοφαρίσουν την επίδοση του 2020 και των τεσσάρων συνεχόμενων νικών στο πρωτάθλημα που είχαν κάνει και πάλι με προπονητή τον Άκη Μάντζιο στον πάγκο της ομάδας με Παναθηναϊκό, Απόλλων Σμύρνης, Αστέρα Τρίπολης αλλά και Παναιτωλικό.

Τέσσερις πανομοιότυπες νίκες θα έλεγε κανείς, καθώς όλες έληξαν υπέρ των «κιτρίνων» με σκορ 1-0.

● 4/10/2020 Παναθηναϊκός–Άρης 0-1

● 17/10/2020 Άρης-Απόλλων Σμύρνης 1-0

● 1/11/2020 Άρης-Αστέρας Τρίπολης 1-0

● 22/11/2020 Παναιτωλικός-Άρης 0-1

Αυτή είναι η πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει η ομάδα του Άρη, αν θέλεις να στοχεύεις ψηλά και να διεκδικείς την κορυφή πρέπει να παρουσιάζεις συνέπεια στον αγωνιστικό χώρο και να παίρνεις τα αποτελέσματα ακόμα και στις κακές σου εμφανίσεις, διότι το διαχρονικό πρόβλημα του Άρη είναι τα αποτελέσματα και οι βαθμοί που «πετάει» με τις μικρομεσαίες ομάδες.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.