Το ραντεβού με τον Μάντζιο, και η πικρία του Λάζαρου

Βασίλης Μάστορας30 Μαΐου 2024

Σήμερα είναι προγραμματισμένο να γίνει το ραντεβού του Θόδωρου Καρυπίδη με τον Άκη Μάντζιο. Θέμα της συνάντησης, η ανανέωση της συνεργασίας τους. Από τη στιγμή που ο κ. Καρυπίδης ζήτησε συνάντηση με τον προπονητή, σημαίνει ότι είναι ευχαριστημένος από τη δουλειά του κατά την αγωνιστική περίοδο που τελείωσε το περασμένο Σάββατο, άδοξα για τον Άρη.

Με ποια κριτήρια ο κ. Καρυπίδης, βάζει θετικό πρόσημο στη δουλειά του κ. Μάντζιου, το γνωρίζει μόνο ο ίδιος και ίσως στο μέλλον, αν υπάρξει συμφωνία να τους δημοσιοποιήσει. Άλλωστε είναι ο αρμόδιος που αποφασίζει και πιστώνεται ή χρεώνεται το κόστος των αποφάσεων του.

Η συνολική αξιολόγηση πάντως του έργου του Άκη Μάντζιου, δεν βγάζει θετικό πρόσημο. Αν έχει κάποιο ελαφρυντικό, είναι ότι ανέλαβε μία ομάδα η οποία σχεδιάστηκε από άλλον προπονητή. Βεβαίως και επί αυτού υπάρχουν πολλές ενστάσεις, καθώς δεν είναι σίγουρο ότι ακόμη κι αν ήταν ο προπονητής του Άρη από το περασμένο καλοκαίρι, θα περνούσαν οι εισηγήσεις του για τις μεταγραφές. Είναι γνωστό εδώ και χρόνια το πώς λειτουργεί στο κομμάτι αυτό η διοίκηση, εξ ου και τα τραγικά λάθη που γίνονται κάθε χρόνο, στον σχεδιασμό του ρόστερ. Πάμε λοιπόν στο αποτέλεσμα. Ο Άρης με τον Άκη Μάντζιο στον πάγκο έχασε το Κύπελλο, με κάτω τα χέρια (συν τη διαιτησία) και τερμάτισε 17 βαθμούς πίσω από τον τέταρτο της βαθμολογίας και 25 από τον πρώτο, μετά το τέλος των πλέι οφ.

Η τεράστια βαθμολογική διαφορά, «κρύβονταν» μέχρι το περασμένο Σάββατο, κάτω από τη διεκδίκηση του μεγάλου στόχου, που ήταν η κατάκτηση του Κυπέλλου. Πλέον όμως προστίθεται στο κομμάτι της αποτυχίας κι έτσι μεγαλώνει η απογοήτευση των φίλων του Άρη.

Η πλειονότητα των φίλων των «κίτρινων» χρεώνουν στον προπονητή μεγάλο μέρος από την αποτυχία του Τελικού και τον θεωρούν, δυσανάλογα μικρό προπονητικό μέγεθος, με τη δυναμική του Άρη.

Χθες ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, έκανε ανάρτηση στην οποία χαρακτηρίζει με έμμεσο τρόπο τον Μάντζιο ερασιτέχνη. Βαριές κουβέντες από έναν ποδοσφαιριστής που έχει μεγάλο βιογραφικό. «…Και δεν μίλησα πιστεύοντας ότι θα κάνω κακό αλλά άφηνα το κακό να μεγαλώνει. Το άφηνα να μεγαλώνει με τις ερασιτεχνικές προπονήσεις, προσεγγίσεις, συμπεριφορές και γενικά με την διαχείριση των τελευταίων μηνών από αυτούς που τελικά έφεραν το αποτέλεσμα που έχουμε.

Ξέρω ότι δεν μπορεί ο καθένας να καταλάβει τον άλλον ειδικά αν προέρχονται από διαφορετικό ποδοσφαιρικό κόσμο (ο δικός μου αποδεδειγμένα έχει φέρει τίτλους) αλλά θα ήταν πιο σωστό στα δικά μου τα μάτια τουλάχιστον να μην βάζουμε τα συμπλέγματα και τον εγωισμό πάνω από την ομάδα παρά να προσπαθούμε να πάρουμε από όλους το καλύτερο δυνατό ακόμα κι αν έχουν μεγαλύτερη καριέρα από τη δική μας». Έγραψε. Όσο κι αν η θέση του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, μπορεί να ενέχει το στοιχείο της πικρίας από τη συμπεριφορά του Άκη Μάντζιου, όλο και κάποια αλήθεια θα κρύβουν. Αλήθειες τις οποίες θα πρέπει να τις αξιολογήσει ο κ. Καρυπίδης πριν ολοκληρώσει τη συζήτηση του με τον Άκη Μάντζιο. Εκτός κι αν ο Έλληνας προπονητής έχει τα χαρακτηριστικά που ταιριάζουν στη φιλοσοφία του κ. Καρυπίδη, ανεξαρτήτως από το αν αυτή είναι ωφέλιμη για τον Άρη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.