Το πρόβλημα δεν είναι ο Μαξίμοβιτς, αλλά ότι ο δεξιός μπακ δεν έχει έρθει ακόμη

Κώστας Πετρωτός22 Ιανουαρίου 2024

Είναι πολύ σημαντικό πράγμα για μία ομάδα να έχει εύκολο το γκολ. Να το βρίσκει χωρίς να χρειαστεί, πάντα, να παράγει πολλές ευκαιρίες και να απειλεί τον αντίπαλο. Το γκολ ξεκλειδώνει άμυνες, οι αντίπαλοι αφήνουν στην άκρη τα πολύ αμυντικογενή πλάνα και αυτό είναι πάντα καλό για μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό όπως ο ΠΑΟΚ.

Χθες, στον Βόλο είδαμε στην πράξη το παραπάνω συμπέρασμα. Ο Ντεσπόντοφ σημείωσε ένα γκολ χωρίς να έχουν προηγηθεί πολλές ευκαιρίες και ουσιαστικά έστειλε το μήνυμα ότι είναι πολύ καλός εκτελεστής, ο Βόλος αναγκάστηκε σιγά-σιγά να πάρει μεγαλύτερα ρίσκα κόντρα σε μία ομάδα με ικανότατους παίκτες στην μετάβαση, γεγονός που έκανε πιο απλή την δουλειά του ΠΑΟΚ. Δεν είναι, όμως, ο μόνος και αρκεί να αναφέρουμε ότι έξι παίκτες του ΠΑΟΚ, ενώ βρισκόμαστε στα μισά της σεζόν, μπορεί να φτάσουν σε διψήφιο αριθμό γκολ. Μάλλον, για να είμαι πιο ακριβής ο ένας ήδη έχει το έχει πετύχει, ο Αντρίγια που ήδη έχει φθάσει τα 12 γκολ και ακολουθούν οι Ντεσπόντοφ, Μουργκ, που έχουν από εννιά γκολ, έπονται ο Μπράντον και ο Κωσνταντέλιας που έχουν βρει δίχτυα οκτώ φορές και ο Οζντόεφ που έχει ήδη μισή ντουζίνα στο ενεργτικό του.

Το μεγάλο όπλο του ΠΑΟΚ είναι να παίρνει γκολ από όλες τις ζώνες του γηπέδου και αυτό τον κάνει πιο δύσκολα αντιμετωπίσιμο, αφού οι αντίπαλοί του δεν ξέρουν από ποιον να πρωτοφυλαχτούν. Αν δεν σκοράρει ο Ντεσπόντοφ, θα βάλει γκολ ο Οζντόεφ ή ο Μπάμπα ή ο Κουλιεράκης και ανάλογη είναι η κατάσταση και για τους άλλους παίκτες. Ο αντίπαλος δεν ξέρει ποιον να πρωτομπλοκάρει και να προσαρμόσει την άμυνα πάνω του.

Κλείνω αυτό το κεφάλαιο (των γκολ) που και χθες μας απασχόλησε πολύ έντονα, υπογραμίζοντας με έντονα γράμματα, την θέση του Ντεσπόντοφ, ότι αν θέλει ο ΠΑΟΚ να πάρει το πρωτάθλημα πρέπει να νικά στα μεγάλα ματς. To the point, που λένε Αγγλοι και Αμερικανοί. Μένει μόνο να δούμε αν οι ίδιοι παίκτες διατηρήσουν την αποτελεσματικότητα στα επίπεδα των τελευταίων αγώνων, αν και στα ντέρμπι μπορούν και σκοράρουν.

Ο ΠΑΟΚ που ρολάρει και το αληθινό θέμα με τις μεταγραφές

Ο ΠΑΟΚ, λοιπόν, έχει αρχίσει και πάλι να βρίσκει τον ρυθμό του, ρολάρει και είναι σημαντικό που έκλεισε το χθεσινό ματς στο Πανθεσσαλικό με πολλά τρεξίματα πάνω-κάτω, ως μία ομάδα που βρήκε ρυθμό πριν μπει στον μήνα των ντέρμπι που ακολουθεί. Αυτό δείχνει, ειδικά όταν βλέπει κανείς τον Τάίσον να κλέβει την μπάλα, να επελαύνει και στο τέλος να την στρώνει στον Τζίμα για να σκοράρει στο 89’ (!), ότι το πλάνο δουλεύει σωστά ότι η ομάδα συνολικά και ο Βραζιλιάνος, που είχε χάσει αγωνιστικό ρυθμό όταν τραυματίστηκε, πατάνε και πάλι το γκάζι. Θα ήταν ωραίο να μέναμε μόνο σε αυτά τα αγωνιστικά συμπεράσματα, ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι χθες το βράδυ που έσκασε η είδηση ότι ο Παναθηναϊκός πήρε τον Νεμάνια Μαξίμοβιτς που ήθελε ο ΠΑΟΚ από το καλοκαίρι. Αντιλαμβάνομαι την πίκρα πολλών ΠΑΟΚτσήδων, για την μη απόκτηση του Μαξίμοβιτς που είχε διαφημιστεί ως ξεχωριστό όνομα στα μεταγραφικά του Δικεφάλου το καλοκαίρι, ωστόσο, θεωρώ ότι δεν πιάνουν το ζήτημα από την απολύτως κατατοπιστική πλευρά του.

Ο Παναθηναϊκός υπέγραψε τον Σέρβο μέσο για μία τριετία και θέλει να ενισχύσει την μεσαία του γραμμή για να γίνει πιο ανταγωνιστικός.Μιλάμε για μεταγραφή σίγουρα για το επόμενο καλοκαίρι και μένει πλέον να δείξει αν οι «πράσινοι» μπορούν να φέρουν τον παίκτη από τώρα στην Ελλάδα. Ήταν αρκετοί εκείνοι που εστίασαν στο γεγονός ότι δεν μπήκε δυνατά ο ΠΑΟΚ και τώρα στην υπόθεση Μαξίμοβιτς, αφού ήταν από τους βασικούς στόχους του καλοκαιριού. Καλώς ή κακώς, ο ΠΑΟΚ, μετά την υπόθεση Μαξίμοβιτς το καλοκαίρι στράφηκε σε άλλους στόχους. Απέκτησε ως δανεικούς, Μεϊτέ και Αντόνιο και πλέον έχει πέντε κεντρικά χαφ πρώτης γραμμής (Σβαμπ, Τσιγγάρας, Οζντόεφ οι υπόλοιποι).

Το αν έπρεπε ο ΠΑΟΚ να κάνει νέα κίνηση για να τον κλείσει από τώρα για το ερχόμενο καλοκαίρι, είναι ένα άλλο ζητούμενο που αφορά στον επόμενη μεταγραφικό σχεδιασμό. Στην δική μου λογική, το μεταγραφικό μπαράζ που επιχειρεί ο Παναθηναϊκός αυτό τον χειμώνα, προκαλεί την σκέψη «γιατί και ο ΠΑΟΚ να μην έχει πάρει τους παίκτες που χρειάζεται σε κάποιες θέσεις;».

Ο σκληρός πρωταθλητισμός απαιτεί συνεχή εγρήγορση και κινήσεις με γρήγορα αντανακλαστικά και, κυρίως, να μην χάνεται χρόνος. Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει… χθες να φέρει στην Τούμπα τον μπακ που ζητά ο προπονητής του και παραδοσιακά αποκτά πάντα στο τέλος σχεδόν κάθε μεταγραφικής περιόδου. Αν ο Γιόνι Ότο είναι ο εκλεκτός του Λουτσέσκου, καλύτερα από τώρα να κλείσει το θέμα από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ για να κερδίσει χρόνο στην προσαρμογή του…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.