Το «πρώτο βήμα» στο Europa League κόντρα σε πανίσχυρο αντίπαλο

Δημήτρης Μπούζας25 Σεπτεμβρίου 2024

Ξεκίνημα στην Ευρώπη, σε θεσμό ένα επίπεδο πιο πάνω από τον προηγούμενο. Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε την διαφορά του Europa League από το Conference League, όχι για να δικαιολογήσουμε εκ προοιμίου ένα τυχόν αρνητικό αποτέλεσμα, αλλά για να υπάρχει μια σωστή βάση εκτίμησης των «δεδομένων» και των «προοπτικών», στο παρθενικό παιχνίδι των περσινών πρωταθλητών και σημερινών πρωτοπόρων στο εθνικό μας πρωτάθλημα, κόντρα σε ένα από τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά κλαμπ. Με δυο λόγια απλά και ξεκάθαρα: Άλλο Europa League και άλλο Conference League, με ότι σημαίνει αυτό, σε επίπεδο ουσίας και όχι εντυπώσεων.

Στην Κωνσταντινούπολη πριν τουρκέψει, την οποία οι Βυζαντινοί συνήθισαν να αποκαλούν «βασιλεύουσα» ή «του Κωνσταντίνου Πόλη, ο Λουτσέσκου και οι παίκτες του «δοκιμάζονται» σε ένα κρας – τεστ, έχοντας απέναντι τους σπουδαίους αντιπάλους. Λίγο – πολύ όλοι σας έχετε ενημερωθεί για το επίπεδο της πρωτοπόρου του τουρκικού πρωταθλήματος, για τις φιλοδοξίες της, τις προσδοκίες και τις επιτυχίες της. 

Την ίδια βέβαια και πιθανότατα καλύτερη ενημέρωση θα έχουν ο Λουτσέσκου και οι παίκτες του. Ως εκ τούτου θεωρούμε περιττό να ασχοληθούμε με «συγκρίσεις» και «πιθανολογήσεις» που δεν θα βοηθήσουν περισσότερο στο να κατανοηθούν κάποιες διαφορές, οι οποίες είναι ορατές διά γυμνού οφθαλμού. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το ζητούμενο δεν είναι ποιος έχει τη μεγαλύτερη «προίκα», αλλά ποιος θα καταθέσει στην διάρκεια του 90λεπτου «αρετές» και «στοιχεία», που είναι σε θέση να επιβεβαιώσουν ή να ανατρέψουν τα όποια προγνωστικά κυκλοφορούν και διακινούνται ατελώνιστα (χωρίς δηλαδή να πληρώνουν φόρο). 

Επί του προκειμένου οι στοιχηματζήδες και οι γκουρού των προβλέψεων θεωρούν ακλόνητο φαβορί τους Τούρκους. Να σκεφτεί κανείς ότι προς επίρρωση των απόψεων τους, επικαλούνται το γεγονός της παρουσίας στο ρόστερ της Γαλατάσαραϊ, ενός παίκτη του οποίου η χρηματιστηριακή αξία (περίπου 100 εκατομμυρίων ευρώ) ξεπερνάει την αντίστοιχη συνολική του ρόστερ του ΠΑΟΚ. 

Είναι αλήθεια πως αρκετές φορές στο παρελθόν, αυτού του είδους οι προβλέψεις σε παρόμοιες «διαφορές» του ΠΑΟΚ με γνωστά ευρωπαϊκά μεγαθήρια, έπεσαν έξω. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που «εκατομμυριούχοι» της Ευρώπης έσπασαν τα μούτρα τους και θρυμμάτισαν το πρεστίζ τους, αποχωρώντας με κατεβασμένο το κεφάλι στις συγκρούσεις τους, με τον ιδιαίτερα σοβαρό σε πολλά σημαντικά ευρωπαϊκά παιχνίδια Δικέφαλο.

Ασφαλώς και δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν στον Λουτσέσκου και στους παίκτες του και υποστηρίζουν πως οι πρωταθλητές δεν είναι «κομμένοι από χέρι» στο σημερινό παιχνίδι. Όσες δυσκολίες και αν αντιμετωπίσει ο Ρουμάνος κόουτς, με τη σοβαρότερη να αφορά την επικίνδυνη σύμπτωση μετά το σημερινό παιχνίδι, να ακολουθεί ένα ακόμη επικίνδυνο ντέρμπι, τελικά θα τα καταφέρει. 

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ αυτές τις στιγμές φέρνει στη σκέψη του εκείνη τη νύχτα που το «αλάνι» (Μουσλίμοβιτς – σχετική φωτό) με τους συμπαίκτες του, «άλωσαν» την Πόλη, στέλνοντας στα τάρταρα μια επίσης πλούσια και παντοδύναμη τουρκική ομάδα, την Φενέρμπαχτσε. Θα έχουμε μια επανάληψη; Ίσως! Δύσκολο βέβαια, αλλά όχι ακατόρθωτο. 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.