Το προνόμιο των εντός έδρας αγώνων του Άρη και οι αποδείξεις στην πράξη

Βασίλης Μάστορας21 Οκτωβρίου 2023

H αλλαγή της έδρας του σημερινού αγώνα του Αρη με τον Πανσερραϊκό σήκωσε σκόνη, όχι μόνο για τις αστοχίες (sic) που έγιναν στη διαχείριση της ακαταλληλότητας του δημοτικού Σταδίου των Σερρών. Σ’ αυτή την ιστορία η οποία στην ουσία κάποιοι, προφανώς για ψηφοθηρικούς λόγους, «έπαιξαν» με τη σωματική ακεραιότητα των φιλάθλων. 

Σ’ αυτό το συμπέρασμα καταλήγει όποιος αναλύει τη σειρά των γεγονότων. Τα υπόλοιπα τα διερευνά η δικαιοσύνη, οπότε ας περιμένουμε. Ο δεύτερος λόγος που σηκώθηκε σκόνη, είναι η προθυμία της ΠΑΕ Αρης να δεχτεί την αλλαγή της σειρά των αγώνων, αντί να ζητήσει να αντιμετωπίσει τον Πανσερραϊκό σε ουδέτερο γήπεδο. Αυτό ήταν θέμα της διοργανώτριας και όχι των «κίτρινων», οπότε θα μπορούσε να στυλώσει τα πόδια και να περιμένει τον ορισμό του αγώνα. Το αν έκανε καλά ή όχι η διοίκηση του Αρη που δέχτηκε να αντιμετωπίσει τον Πανσερραϊκό σήμερα στο «Κλ. Βικελίδης» ή αν έπρεπε να πάρει μία οποιαδήποτε άλλη απόφαση θα φανεί στην εξέλιξη των αγώνων. 

Όλα τα σενάρια προσεγγίζονται σε θεωρητικό επίπεδο οπότε δεν μπορεί κάποιος να πει με σιγουριά ποια θα ήταν η καλύτερη λύση για τον Αρη. Από τη μία πλευρά η διεξαγωγή του αγώνα σε ουδέτερο γήπεδο, έστω και τη Δευτέρα ή η αναβολή οπότε οι «κίτρινοι» δεν θα υποχρεώνονταν στον β’ γύρο να αγωνιστούν τέσσερις σερί αγώνες εκτός έδρας ή το σενάριο που επιλέχθηκε. Αυτό που δίνει στον Αρη το προνόμιο να αγωνιστεί σερί σε τρεις εντός έδρα αγώνες με Πανσερραϊκό, ΠΑΣ Γιάννινα και Ατρόμητο. Σενάριο που αν όλα πάνε καλά θα δώσει ψυχολογική ανάταση στην ομάδα, μαζί με το κέρδος των βαθμών. Και τα δύο τα έχουν ανάγκη οι «κίτρινοι» προκειμένου να μπουν και πάλι στον δρόμο των επιτυχιών. Συγχρόνως θα έχουν κερδίσει χρόνο ώστε να αποθεραπευθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι από τους «λαβωμένους» ποδοσφαιριστές.

Όλα αυτά όμως θα πρέπει να γίνουν πράξη. Ο Αρης περίμενε πώς και πώς τη διακοπή, επενδύοντας πολλά στην δουλειά 20 ημερών ώστε η ομάδα να μπορεί να καταθέτει στον αγωνιστικό χώρο όλη την ποιότητα του ρόστερ.

Κάτι το οποίο δεν το πέτυχε σ’ όλο το μέγεθος του, στους επτά αγώνες του Πρωταθλήματος της Super League1.

Αρχής γενομένης από σήμερα, ο Αρης είναι αυτός που θα πρέπει να επιβεβαιώσει ότι δικαίως έχει τον τίτλο του φαβορί και ότι ορθώς επέλεξε το σενάριο να αγωνιστεί τρεις αγώνες σερί εντός έδρας. Και σ’ αυτές τι περιπτώσεις όλα κρίνονται στο χορτάρι.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.