To project Λουίς Πάλμα και το στοίχημα του Άρη

Γιώργος Στράντζαλης15 Απριλίου 2023

Το φημολογούμενο ενδιαφέρον της Ρέιντζερς για τον Λουίς Πάλμα, η πρόσφατη “διπλή” παρουσία του επικεφαλής του τμήματος scouting των Σκωτσέζων στην Ελλάδα για λογαριασμού του, αλλά και τα δημοσιεύματα από το Βέλγιο, ότι η Άντερλεχτ σκέφτεται να επανέλθει με νέα πρόταση προς την ΠΑΕ Αρης για ν’ αποκτήσει τα δικαιώματα του 23άχρονου, αν μη τι άλλο προδιαθέτουν για ένα “ζεστό” καλοκαίρι με πρωταγωνιστή τον Ονδουριανό επιθετικό και επιβεβαιώνουν τον αντίκτυπο του ποδοσφαιριστή στην ευρωπαϊκή αγορά.

Στον ενάμιση χρόνο παρουσίας του στους Κιτρινόμαυρους, ο Πάλμα έχει καταφέρει να υπερδιπλασιάσει τη χρηματιστηριακή αξία του (στο transfermarkt), επιβεβαιώνοντας αν μη τι άλλο την αλματώδη άνοδο του 23άχρονου η οποία αποτυπώνεται (και) μέσα από τις προτάσεις ή τις κρούσεις που έχει δεχτεί – και δέχεται – ο Αρης για την παραχώρησή του. 

Τον Ιανουάριο του 2022, όταν ο Αρης απέκτησε τα δικαιώματα του ποδοσφαιριστή από την άσημη Βίντα της Ονδούρας, έναντι ενός ποσού που δεν ξεπερνά τις 100 χιλιάδες, η αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο ήταν περίπου 225 χιλιάδες. Αυτή τη στιγμή η χρηματιστηριακή αξία του προσδιορίζεται στο 1.500.000 ευρώ. 

Στους παράγοντες που την καθορίζουν εκτός από την αγωνιστική παρουσία και τη συνολική προσφορά του Πάλμα το διάστημα του ενάμιση χρόνου με τη φανέλα του Αρη, είναι και η ζήτηση που έχει στην αγορά όπως ασφαλώς και τα ποσά που προσφέρονται. Το προηγούμενο καλοκαίρι η ΠΑΕ δέχτηκε συγκεκριμένες προτάσεις. 

Από ομάδα του MLS η οποία πρόσφερε 2 εκατ. ευρώ, από την Ντίναμο Κιέβου ύψους 1.5 εκατ. ευρώ και από την Άντερλεχτ, με τους Βέλγους – σύμφωνα και με τα δημοσιεύματα – να προσφέρουν 3 εκατ. ευρώ. Προτάσεις τις οποίες ωστόσο οι Κιτρινόμαυροι απέρριψαν καθώς δεν ικανοποιήθηκαν από το οικονομικό σκέλος, όπως επίσης και γιατί αντιλαμβάνονται πλέον ότι η αρχική απαίτηση ενός ποσού της τάξεως κάτω των 3,5 εκατ. ευρώ μάλλον δεν είναι αντιπροσωπευτικό της ποδοσφαιρικής αξίας του Πάλμα ο οποίος έχει αγωνιστικά προσόντα και πολλά περιθώρια εξέλιξης. Ρεαλιστικό ή όχι το αντίτιμο, το μέλλον θα δείξει. Το μεγάλο στοίχημα του Αρη είναι να λάβει το μάξιμουμ όποια στιγμή αποφασίσει να παραχωρήσει τον Πάλμα.

Στον Αρη αντιλαμβάνονται επίσης ότι όσο πλησιάζει το καλοκαίρι και “ακούγεται”

το όνομα του Ονδουριανού, τόσο περισσότεροι μνηστήρες μπορεί να προκύψουν κι εφόσον η ΠΑΕ μπει σε διαδικασία διαπραγμάτευσης θα κοιτάξει να εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή πρόταση, ορίζοντας ως βάση συζήτησης τα 3,5 εκατ. ευρώ τουλάχιστον. 

Στην ΠΑΕ γνωρίζουν ήδη για ενδιαφέρον κι άλλων ομάδων από Γερμανία, Γαλλία, MLS, Βραζιλία, πλην της Ρέιντζερς και της Άντερλεχτ, που έχουν βάλει στο μεταγραφικό τους μπλοκάκι το όνομα του Λουίς Πάλμα. Ανεξαρτήτως αν το scouting που γίνεται καταλήξει σε επισημοποίηση του ενδιαφέροντος, δεν διαφοροποιεί τη δυναμική που έτσι κι αλλιώς καταγράφεται διεθνώς για τον 23άχρονο επιθετικός.

Το συμβόλαιο του Πάλμα με τον Αρη έχει ισχύ μέχρι το καλοκαίρι του 2026, ωστόσο θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως με τη λήξη της σεζόν θα τεθεί ζήτημα πώλησης του ποδοσφαιριστή. Αρκεί οι προτάσεις που θα φτάσουν στην ΠΑΕ να είναι ικανές να δικαιολογήσουν προσδοκία μιας επικερδούς πώλησης για τον σύλλογο. Με τον Αρη πάντως να βρίσκεται εν μέσω μιας μάχης προς την επίτευξη του φετινού στόχου στο Πρωτάθλημα, ζητήματα όπως αυτό του Πάλμα θ’ απασχολήσουν με το φινάλε της σεζόν.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.