Το ποδόσφαιρο υπερτερεί της… ρουλέτας!

Metrosport Team08 Ιουλίου 2024

Γράφει ο: Θάνος Μπούζας

Το ποδόσφαιρο μπορεί να είναι ένα επάγγελμα που επιφέρει χιλιάδες ή και εκατομμύρια ευρώ στους καλύτερους είτε είναι παίκτες είτε προπονητές, μάνατζερ ακόμη και παράγοντες.

Απασχολεί εκατοντάδες εκατομμύρια κόσμο-φιλάθλους, τηλεοπτικά δίκτυα, δημοσιογράφους και βρίσκεται στην πρώτη θέση ενδιαφέροντος τη υφηλίου.

Υπερτερεί των πολιτικών, πολλές φορές των οικονομικών, κοινωνικών θεμάτων χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κάτι τέτοιο είναι και ιδεατό. Για αρκετούς λαούς είναι ένα σύγχρονο ναρκωτικό , κυρίως στην Νότιο Αμερική και Αφρική, όπου ο κόσμος δεν μπορεί καν να αποκτήσει τα προς το ζην ακόμη και την ελάχιστη μερίδα φαγητού γι’ αυτόν και την οικογένειά του. «Ξεχνιέται» με τη μπάλα! Πολλές φορές βλέπουμε μικρά παιδάκια να παίζουν πάνω στο χώμα με εστίες από ξύλα, παπούτσια και ότι μπορείς να φανταστείς. Αρχικά χαιρόμαστε που βλέπουμε τους πιτσιρικάδες να «κάνουν πρακτική» στο άθλημα που αγαπάμε.

Όμως αν εμβαθύνουμε τη σκέψη μας αντιλαμβανόμαστε ότι αυτό που κάνουν τους βοηθά να ξεφύγουν από την κοινωνική μιζέρια την οποία έχει επιβάλλει ο τόπος που γεννήθηκαν. Αν και μοιάζει ουτοπικό, ο «καλός ή πλούσιος» τόπος γέννησης σου είναι σα να πέτυχες τον αριθμό στη ρουλέτα. Και όχι μόνο μια φορά αλλά συνεχόμενα. Οι Έλληνες, εμείς , παραπονούμαστε απολύτως δικαιολογημένα για την τεράστια οικονομική καθίζηση-χρεοκοπία που υπέστη το κράτος και διέλυσε τον τρόπο ζωής της πλειοψηφίας του Ελληνικού πληθυσμού.

Οικογένειες που είχαν βάλει τη ζωή τους σε μια δίοδο θετικής εξέλιξης έφτασαν στο σημείο να μην έχουν να πληρώσουν τους λογαριασμούς. Έχουν χαθεί δεκάδες χιλιάδες οικίες και κινδυνεύουν να κατασχεθούν πολλές περισσότερες. Στους ανθρώπους που ανήκουν στον ποδοσφαιρικό ή και αθλητικό χώρο, διαπιστώνουμε ότι αυτή τους η ενασχόληση τους δίνει μια ανάσα ζωής. Τους δίνει τη δυνατότητα να μη σκέφτονται για κάποιες χρονικές στιγμές τα αρνητικά ζητήματα που προαναφέραμε.

Στις ιντερνετικές σελίδες, στις δια ζώσης συζητήσεις, στις ανταπαντήσεις που αφορούν τα δημοσιεύματα αθλητικών εφημερίδων, εμπλέκονται χιλιάδες Έλληνες οπαδοί- φίλαθλοι. Αλήθεια είναι ότι ένα μεγάλο μέρος από αυτούς δεν εκφράζονται και με τον καλύτερο τρόπο. Χωρίς να μπαίνουν στην πραγματική ανάλυση ενός σχολίου ή μιας είδησης επιδεικνύουν μια αρνητική ίσως και υβριστική συμπεριφορά. Το παραπάνω μοιάζει και είναι εντελώς αρνητικό αλλά παραμένει φυσικό και επόμενο.

Δυστυχώς δεν είναι δυνατόν να πείσεις κάποιον ο οποίος όλη τη μέρα έχει τα μεγάλα δικά του προβλήματα να παρουσιάζεται θελκτικός στις συνομιλίες με άλλους φιλάθλους όχι μόνο των αντιπάλων ομάδων. Το να έρχεται σε πλήρη αντιπαράθεση ο κόσμος στην ίδια ομάδα είναι πλέον σύνηθες. Όλα τα παραπάνω τα αναφέρουμε για να αιτιολογήσουμε και όχι να δικαιολογήσουμε συμπεριφορές που ξεπερνούν τα όρια.

Θεωρούμε ότι επιβάλλεται να κάνουμε ότι περνάει από την καρδιά, την ψυχή και το μυαλό μας ώστε να μην αντιδρούμε με παρόμοιους τρόπους. Η καλύτερη λύση είναι να γεμίζουμε τα γήπεδα και να ενισχύουμε την ομάδα που τόσο το έχει ανάγκη. Γνωρίζουμε ότι στην Ελλάδα και δη στη Θεσσαλονίκη είναι κι αυτό ακόμη αρκετά έως πολύ δύσκολο. Παλαιότερα οι εκδρομές από την επαρχία προς την πόλη ήταν κάτι το σύνηθες. Σήμερα είναι …ακριβές.

Όμως μια τέτοιου είδους οικονομική θυσία μπορεί να επιφέρει μια τεράστια βοήθεια τόσο στον εαυτό μας όσο και στην ομάδα μας τον ΠΑΟΚ!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.