Το πλάνο (θα) έχει αλλαγές

Γιώργος Στράντζαλης24 Αυγούστου 2023

Η επιστροφή στην κανονικότητα αποτελεί μία από τις προϋποθέσεις που χρειάζεται ο Αρης για να αντιδράσει έπειτα από τα διαδοχικά αρνητικά αποτελέσματα σε Ελλάδα και Ευρώπη κι αυτή του Γιάκουμπ Μπράμπετς εντάσσεται σ’ αυτό το πλαίσιο καθώς ο Τσέχος κεντρικός αμυντικός αναμένεται να είναι στο βασικό σχήμα έπειτα από σχεδόν 40 ημέρες!

Η αλήθεια είναι ότι αυτή η απουσία κόστισε αφάνταστα στους «κίτρινους» τόσο σε επίπεδο αποτελεσμάτων όσο και εικόνας. Κακά τα ψέματα, ο έμπειρος στόπερ είναι το… alter ego του Φαμπιάνο στο κέντρο της άμυνας, ο παίκτης που καλύπτει χώρους μέσα από την ταχύτητά του, αυτός που κερδίζει τις μονομαχίες στον άξονα της μεσαίας γραμμής και δημιουργεί προϋποθέσεις δημιουργίας για την ομάδα του. Η συμμετοχή του στο κανονικό πρόγραμμα προετοιμασίας ουσιαστικά σηματοδοτεί την επιστροφή του στη δράση, επαναφέροντας τον Μόζες Οντουμπάτζο στη φυσικά θέση του, αυτή του δεξιού οπισθοφύλακα. Βέβαια, έως ότου ενσωματωθεί ο Φραν Βέλεθ, ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής μπορεί να χρειαστεί να βγάλει μερικά ακόμη αγωνιστικά λεπτά ως στόπερ.

Η δεύτερη αλλαγή μοιάζει αναπόφευκτη και αφορά τον Ζαν Ζουλ. Ο Καμερουνέζος αμυντικός χαφ ξεκίνησε πρόγραμμα θεραπειών – έπειτα από την κάκωση στο γόνατο – και θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να προλάβει τον εκτός έδρας αγώνα στη Λαμία. Αυτό σημαίνει ότι ο Σέικ Ντουκουρέ θα επιστρατευτεί εκ νέου (… όπως συνέβη στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον ΟΦΗ). Δεδομένη είναι και η παρουσία του Βλάντιμιρ Νταρίντα στον άξονα της μεσαίας γραμμής μαζί με τον Νέβεν Τζούρασεκ. Στην επιθετική τριάδα δεν προβλέπονται αλλαγές με τους Πάλμα, Μορόν και Κάρλσον αν και υπάρχει η απαίτηση μεγαλύτερης προσφοράς από τον τελευταίο. 

Στη δε άκρα της άμυνας, ο Μάρτιν Μοντόγια έδειξε ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση και διεκδικεί τη θέση του δεξιού οπισθοφύλακα με τον Μοζες Οντουμπάτζο ενώ στην αντίστοιχη αριστερή πτέρυγα, υπάρχει μόνο ο Φράνκο Φεράρι. Κι αυτό διότι η ουκρανική ομοσπονδία τιμώρησε τον Ματαρίτα στις αρχές του Ιούλη (σ. σ. για ένα περιστατικό που είχε γίνει τον περασμένο Απρίλη) για διπλασιάζοντας την αρχική τιμωρία του (!), κάτι που προφανώς δεν ήξερε ο Αρης και το έμαθε καθυστερημένα. Βέβαια, ακόμη κι αν ήταν διαθέσιμος ο Κοσταρικανός ποδοσφαιριστής, δεν θα υπήρχε ζήτημα παρουσίας του στο αρχικό σχήμα καθώς ο Φεράρι είναι σε καλύτερη κατάσταση.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.