Το πιο μάγκικο Πρωτάθλημα της ιστορίας του

Γιώργος Ζαΐρης20 Μαΐου 2024

Γενιές ολόκληρες έχουν μεγαλώσει με την χρυσή ομάδα του Γιώργου Κούδα και των άλλων μεγάλων ποδοσφαιριστών που φόρεσαν και τίμησαν την ασπρόμαυρη φανέλα. Σε εποχές παντοκρατορίας των ομάδων του ΠΟΚ ο ΠΑΟΚ είχε πάρει σπουδαίους τίτλους που τον συντρόφευαν σε δύσκολα και πέτρινα χρόνια.

Ηρθε η εποχή του Σαββίδη, ήρθαν τα Κύπελλα, ήρθε το αήττητο Πρωτάθλημα και το νταμπλ, ήρθε το Κύπελλο απέναντι στον Ολυμπιακό αλλά αυτό αυτό το Πρωτάθλημα που πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ είναι το πιο μάγκικο στην ιστορία του. 

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε χθες έναν τίτλο σε μια κολασμένη έδρα και απέναντι σε μια ομάδα που έπαιξε για τη δική της ιστορία και φάνηκε και στον τρόπο που πανηγύρισαν το γκολ του Μορόν αλλά και το πώς αντέδρασαν με τη λήξη του αγώνα. Απόλυτα σεβαστό και κατανοητό. Αυτό όμως που αρκετοί έτρεμαν ήταν το πώς θα τον αντιμετώπιζε ο Ισραηλινός διαιτητής. 

Στο 24ο δευτερόλεπτο βγάζει την κίτρινη κάρτα στον Μιχαηλίδη που ΔΕΝ έκανε φάουλ και εκεί η πρώτη μου σκέψη ήταν "μέρες Σπάθα". Ομως ο ΠΑΟΚ δεν επέτρεψε και σε αυτή την παράμετρο να του στερήσει τον τίτλο. Ενα πρώτο γκολ από τον Μπράντον Τόμας (αλήθεια κάποιοι πρέπει να του ζητήσουν συγνώμη για τα απαξιωτικά σχόλια) και ένα δεύτερο από τη μαγική ενέργεια του Κωνσταντέλια, την ασίστ του Τόμας και το γκολ του Τάισον. 

Ναι δεν μπήκε καλά στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ αλλά αυτό το έχουν ξεχάσει όλοι. Αυτό που θα θυμούνται είναι πως ο ΠΑΟΚ είναι πρωταθλητής έχοντας κερδίσει κατά σειρά την ΑΕΚ, τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και τον Αρη. Πανάξια, πεντακάθαρα. Οποιος δεν το παραδεχθεί, πρόβλημα του. 

Αυτός ο τίτλος είναι ο τίτλος που ο κόσμος της ομάδας τον χάρηκε περισσότερο από κάθε άλλο. Θα έχουμε τις επόμενες μέρες πολλά πράγματα να αναλύσουμε. Εγώ θα ευχηθώ αυτός ο τίτλος να δώσει ένα επιπλέον κίνητρο ώστε να μην ξανακούσω από τον Ραζβάν το "κανείς δεν μας πίστευε". 

Ως πρωταθλητής πλέον είναι στην κορυφή και από εκεί θα θελήσουν να τον ρίξουν. Μπροστά του έχει την τεράστια πρόκληση του CHL. Αλλά αυτά θα τα δούμε τις επόμενες μέρες. Τώρα ο ΠΑΟΚ γιορτάζει, τώρα ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να συνειδητοποιήσει τι πέτυχε και να απολαύσει αυτές τις μαγικές στιγμές. 

Στιγμές που οι περισσότεροι τις χαρακτήριζαν "μακρινό όνειρο" αλλά είναι πραγματικότητα. Ο ΠΑΟΚ πήρε το Πρωτάθλημα γιατί ήταν η καλύτερη ομάδα και γιατί πήρε όλα όσα πάλεψε να πάρει χωρίς να του χαριστεί τίποτε και από κανέναν.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.