Το Περιστέρι τις εντυπώσεις, ο Ολυμπιακός στον τελικό

Metrosport Team28 Σεπτεμβρίου 2024

Βρίσκοντας τις κατάλληλες λύσεις στο σωστό χρόνο ο Ολυμπιακός κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του μαχητικού Περιστερίου επικρατώντας με 79-74 και να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό του Stoiximan Super Cup. 

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι άρχισαν δυνατά την αναμέτρηση και πήραν γρήγορα προβάδισμα 6-2 αλλά οι «ερυθρόλευκοι» ισοφάρισαν σε 8-8 προσωρινά καθώς δεν μπόρεσαν να βρουν απάντηση στο μαρκάρισμα του Πάτον και βρέθηκαν ξανά με 9-15 πίσω στο σκορ. 

Δύο λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου ένα καλάθι του Βενζέκοφ έβαλε μπροστά τον Ολυμπιακό με 18-17 και να κλείσει την περίοδο στο +3 (22-19). Στη δεύτερη περίοδο η ομάδα του Μπαρτζώκα βρήκε τις απαραίτητες λύσεις και έχτισε μια μικρή διαφορά επτά πόντων πριν μπει στα αποδυτήρια.

Στο τρίτο δεκάλεπτο το Περιστέρι έπαιζε χωρίς άγχος και φόβο και κατάφερε να μειώσει τη διαφορά και να προσπεράσει κάνοντας ένα επιμέρους 6-17 και να χτίσει διαφορά οχτώ πόντων στο 26' (57-49). Ο Ολυμπιακός παρά τα προβλήματα στην άμυνα κατάφερε να μειώσει τη διαφορά και να μπει στην τρίτη περίοδο στο -3 (60-63). 

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός με ένα σερί 10-2 κατάφερε να πάρει προβάδισμα πέντε πόντων αλλά το Περιστέρι βρήκε τρίποντο και μείωσε στο καλάθι (70-68). Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν πιο γρήγοροι στην επίθεση σε σύγκριση με τις άλλες τρεις περιόδους αλλά οι Περιστεριώτες δεν παρέδωσαν τα όπλα και με σωστές επιλογές στην επίθεση έμεναν κοντά στο σκορ. Ο Πετρούσεφ έδωσε τα καλάθια που ήθελε η ομάδα του Μπαρτζώκα που δύο λεπτά πριν το φινάλε ήταν μπροστά με 77-72, το Περιστέρι ήταν άστοχο στην επίθεση και οι «ερυθρόλευκοι» έχτισαν μια διαφορά 79-72 1.02'' και κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό, όπου θα βρει αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. 

Τα δεκάλεπτα: 22-19, 41-34, 60-63, 79-74

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.