Το πέναλτι στον Μπράντον και η κοροϊδία από την Τρίπολη

Γιώργος Καστάνης30 Σεπτεμβρίου 2023

Όπως θέλουν τα “μαγειρεύουν”. Και όπως θέλουν τα παρουσιάζουν. Τα τρομερά διαιτητικά λάθη στις αναμετρήσεις του Αστέρα με τον Παναθηναϊκό και της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο άνοιξε το κεφάλαιο μίας καυτής συζήτησης για τις ικανότητες ή ακόμη και τις προθέσεις αρκετών Ελλήνων διαιτητών. Προσέξτε: Στην Τρίπολη, δόθηκε πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού με τον Τζούρισιτς να σπρώχνεται έξω από την περιοχή και να πέφτει μέσα στην αντίπαλη.

Αυτή την κίνηση, ο διαιτητής Ευαγγέλου και ο VAR Κουμπαράκης την υπέδειξαν ως πέναλτι. Έχουν γίνει αλλαγές στους κανονισμούς, έλεγαν χθες στο Metropolis 95,5 οι πρώην διαιτητές Τσίκινης και Κουτσιαύτης. Φθάσαμε αισίως στην έκτη αγωνιστική, για να δικαιολογηθεί με αυτό τον τρόπο η υπόδειξη ενός πέναλτι που δεν ήταν διά γυμνού οφλαλμού. Όμως αναρωτιόμαστε:

Γιατί την τρίτη αγωνιστική, όταν ο ΠΑΟΚ έπαιξε στο Ηράκλειο με αντίπαλο τον ΟΦΗ, δεν δόθηκε πέναλτι υπέρ του Μπράντον Τόμας που ανατράπηκε πάνω στην γραμμή της μεγάλης περιοχής του ΟΦΗ και προς τα μέσα; Αυτή η περίπτωση του ΠΑΟΚ είναι πιο καραμπινάτη. Πιο έντονη, σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς. Εκείνο το πέναλτι δεν δόθηκε, με τον Ευαγγέλου να είναι ξανά πρωταγωνιστής. Στο Ηράκλειο ήταν στο VAR, με διαιτητή τον Διαμαντόπουλο. Στην Τρίπολη ήταν εντός αγωνιστικού χώρου.

Τελικά πότε αρχίζουν και εμπεδώνουν τους νέους κανονισμούς, όπως μας λένε οι Έλληνες διαιτητές; Όχι όλοι. Αλλά κάποιοι συγκεκριμένοι. Από την έκτη αγωνιστική και σε αγώνες του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ αρχίζει η εμπέδωση; Δυστυχώς η κοροϊδία ξεπερνά κάθε όριο.

Ευχόμαστε να μην δούμε σύντομα και κάτι άλλο: Να κάνει... μανσέτα, ένας παίκτης αντίπαλης ομάδας των τριών της Αθήνας στην μεγάλη περιοχή και να δοθεί πέναλτι. Θα είναι κόντρα σε κάθε λογική εξήγηση που επιχείρησαν να μας περάσουν για το μαρς πέναλτι του Κάρλσον στο τοπικό ντέρμπι της Τούμπας…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.