Το παρασκήνιο του «δεν επιστρέφω» του Μεϊτέ προς τον ΠΑΟΚ

Κώστας Πετρωτός07 Αυγούστου 2024

Είναι απολύτως λογικό η υπόθεση Μεϊτέ να προκαλεί εκνευρισμό στον κόσμο του ΠΑΟΚ, καθώς η υπόθεση του αποτέλεσε το σίριαλ του καλοκαιριού και κατέληξε με τον χαρακτηρισμό κακόγουστο. Ο Δικέφαλος είχε φροντίσει να συμφωνήσει νωρίς με την Μπενφίκα (στα δύο εκατομμύρια ευρώ) για την αγορά των δικαιωμάτων του, περίμενε επί εβδομάδες τον 30χρονο μέσο να αποφασίσει, κάποια στιγμή πάγωσε το ενδιαφέρον του και τελικά βρέθηκε να ανοίγει νέο κύκλων επαφών τόσο με την ομάδα της Λισαβόνας, καταφέροντας να ρίξει την τιμή αγοράς στο 1,5 εκατομμύριο, όσο και με τον ίδιο.

Μετά το άνοιγμα που είχε κάνει ο ίδιος μέσω του ατζέντη του Καμέλ Ζαουαΐ, παραμονές του δεύτερου αγώνα με την Μπόρατς στην Βοσνία, δημιουργήθηκε η αίσθηση ότι ο θηριώδης χαφ θα πει το ναι, ειδικά μάλιστα, από την στιγμή που ο Ιβάν Σαββίδης άφησε στην άκρη την ενόχλησή του για να ικανοποιήσει το «θέλω» του Λουτσέσκου. Κι όμως συνέβη το ακριβώς αντίθετο.

Ο Μεϊτέ αρνήθηκε την πρόταση του ΠΑΟΚ και θα πρέπει να διευκρινίσουμε τα εξής γιατί υπάρχει μία σύγχυση για το τι ακριβώς σημαίνει αυτό:

-Ο ΠΑΟΚ ευθύς εξαρχής πρότεινε συμβόλαιο για 2+1 χρόνια στον Μεϊτέ. Η διαφορά μεταξύ της πρώτης (ήταν στα 1,3 εκατ. ευρώ) και της δεύτερης πρότασης ήταν στις πάγιες απολαβές που του προτείνονταν.

-Ο Μεϊτέ δεν απάντησε στον ΠΑΟΚ ότι δεν είναι αρκετά τα χρήματα και ζητά παραπάνω, αλλά ότι δεν επιστρέφει στην ομάδα. Δεν άφησε περιθώριο για διαπραγμάτευση.

Τα δεδομένα «δείχνουν» άλλη ομάδα

Το ερώτημα είναι γιατί ενώ πριν μία εβδομάδα η πλευρά Μεϊτέ έκανε άνοιγμα, ήταν ο ίδιος που είπε ότι δεν επιστρέφει στον ΠΑΟΚ. Η μόνη λογική εξήγηση που μπορεί να δοθεί είναι ότι όλο αυτό το διάστημα κερδίζει χρόνο για κάποια πρόταση από την Αραβία που μπορεί να του εξασφαλίσει μεγάλο συμβόλαιο, ίσως όμως αυτή η ομάδα θέλει να αποφύγει να δώσει χρήματα στην Μπενφίκα. 

Ο Μεϊτέ ενδεχομένως εκτιμά ότι υπό την πίεση του να απαλλαγούν από ένα μεγάλο συμβόλαιο (δίνουν στον 30χρονο χαφ 1,7 εκατ. ευρώ ετησίως) οι «αετοί», όσο πλησιάζουμε προς το τέλος της μεταγραφικής περιόδου θα αναγκαστούν να άρουν την όποια απαίτηση για αγορά και ο ίδιος θα πάει ως ελεύθερος (ή με πολύ μικρό κόστος) σε αραβική ομάδα. 

Ο χρόνος θα δείξει βέβαια τι ακριβώς ισχύει, ο ΠΑΟΚ, ωστόσο, είναι σαφές ότι πλέον στρέφει το ενδιαφέρον σε άλλες λύσεις, αντιλαμβανόμενος ότι έχει χάσει πολύτιμο χρόνο στην επιλογή χαφ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.