Το παρασκήνιο για Ουαγκέ: Το τσεκ από τον γιατρό του ΠΑΟΚ και η εύστοχη προσέγγιση Πανσερραϊκού

Κώστας Πετρωτός11 Σεπτεμβρίου 2024

Το δράμα του Μούσα Ουαγκέ, όταν σε μία προσπάθεια μέγιστης αυτοθυσίας σε ντέρμπι Αρη-ΠΑΟΚ τον Δεκέμβριο του 2020 διέλυσε το γόνατό του (ρήξη επιγονατιδικού τένοντα, έσω πλαγίου, οπίσθιου και πρόσθιου χιαστού, η διάγνωση) είχε συγκινήσει όλη την φίλαθλη Ελλάδα.

Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά, η επιστροφή του για λογαριασμό του Πανσερραϊκού και μάλιστα μετά από μία σεζόν που αναδείχθηκε κορυφαίος δεξιός μπακ στο κυπριακό πρωτάθλημα, καταγράφοντας 29 συμμετοχές με την Ανόρθωση, είναι η μεγαλύτερη επιβράβευση για τον αγώνα που έκανε να σταθεί πάλι στα πόδια του και να παίξει ποδόσφαιρο.

Το παρασκήνιο της επιστροφής του 26χρονου Σενεγαλέζου στο ελληνικό πρωτάθλημα κουβαλά μία έντονη σημειολογία, καθώς εξετάστηκε από τον άνθρωπο που πρώτος είχε υποστεί το σοκ του τραυματισμού του εκείνο το βράδυ στο «Κλ. Βικελίδης», τον γιατρό του ΠΑΟΚ, Γιάννη Ράλλη, ο οποίος μάλιστα είχε αναλάβει την προετοιμασία του μέχρι το χειρουργείο στην Βαρκελώνη. Ο γνωστός ορθοπεδικός εξέτασε και τώρα τον Ουαγκέ και διαπίστωσε ότι έχει πατήσει και πάλι γερά στα πόδια του και μπορεί να παίζει ποδόσφαιρο σε επαγγελματικό επίπεδο.

Ωστόσο, για να έρθει και πάλι στην Ελλάδα χρειάστηκε και η πολύ προσεκτική και πετυχημένη προσέγγιση της διοίκησης του Πανσερραϊκού, που συνέχισε στον δρόμο της ενίσχυσης της ομάδας με παίκτες σε πολύ καλή ηλικία. Επεισε τον Σενεγαλέζο ότι μέσω της σερραϊκής ομάδας μπορεί να συνεχίσει τον δρόμο της εξέλιξής τους και πλέον περιμένει από αυτόν να βγάλει στο γήπεδο, στην επόμενη διετία, στοιχεία που κάποτε είχαν «αναγκάσει» την Μπαρτσελόνα να επενδύσει πάνω του.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.