Κόουλ Πάλμερ: Το παιδί από το Μάντσεστερ που «εκτοξεύει» την Τσέλσι

Δημήτρης Καλαϊτζής02 Οκτωβρίου 2024

Ένα παιδί από το Μάντσεστερ οδηγεί την Τσέλσι στην κορυφή! Ο λόγος για τον Κόουλ Πάλμερ, ο οποίος με καρέ τερμάτων οδήγησε τους μπλε στη νίκη επί της Μπράιτον με 4-2 που τους φέρνει στην τέταρτη θέση με 13 βαθμούς και στο -2 από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ.  

Το εκρηκτικό φετινό ξεκίνημα της Τσέλσι στο Νησί δεν θυμίζει σε τίποτα την περσινή σεζόν. Η περασμένη χρονιά δεν θέλουν να την θυμούνται οι φίλοι της ομάδας, καθώς στο παρά πέντε κατάφεραν να τη σώσουν, παίρνοντας το εισιτήριο για την Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα για το Conference League. Φέτος, τα πρώτα δείγματα γραφής δείχνουν ότι οι Λονδρέζοι είναι αποφασισμένοι να επιστρέψουν στις υψηλές θέσεις και στην διεκδίκηση τίτλων. 

Το παιδί από το Μάντσεστερ που «εκτοξεύει» την Τσέλσι

Ο Πάλμερ γεννήθηκε στο Μάντσεστερ και ο πατέρας του είναι φανατικός οπαδός της Γιουνάιτεντ και όνειρό του είναι να δει κάποια στιγμή το παιδί του να φοράει τα χρώματα της αγαπημένης του ομάδας. Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι έστειλε τον γιο του σε ηλικία μόλις οκτώ ετών στις ακαδημίες της αιώνιας αντιπάλου της Γιουνάιτεντ, Σίτι.  

Ο Πάλμερ ξεχώρισε σε όλα τα ηλικιακά τμήματα της Μάντσεστερ Σίτι κι αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από τον Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος ξεχώρισε το ταλέντο του και τον κάλεσε για να ενταχθεί στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας των πολιτών. Μάλιστα, ο Καταλανός προπονητής του έδωσε το βάπτισμα του πυρός τον Σεπτέμβριο του 2020 και στον αγώνα με την Μπέρνλι για το Carabao Cup, όπου ο Πάλμερ σε ηλικία τότε 17 ετών (!!!) κατέγραψε την πρώτη του συμμετοχή με την πρώτη ομάδα της Σίτι. Ένα χρόνο μετά, κατάφερε να σκοράρει το πρώτο του γκολ με την πρώτη ομάδα, κόντρα στη Γουίκομ.

Το πρώτο γκολ στα... αστέρια 

Σε ηλικία 19 ετών και 166 ημερών, ο Πάλμερ άνοιξε λογαριασμό σε αγώνα του Champions League και πιο συγκεκριμένα στο ματς με την Κλαμπ Μπριζ όπου έγινε ο 10ος νεότερος Άγγλος που πετυχαίνει γκολ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. 

Κέρασε...φαρμάκι σε Άρσεναλ και Σεβίλλη

Ο Πάλμερ έγινε ο δεύτερος ποδοσφαιριστής που πετυχαίνει γκολ την ίδια σεζόν, τόσο στο Community Shield, όσο και στο Super Cup, «πιάνοντας» στη σχετική λίστα τον Μάικλ Όουεν.


Η Τσέλσι και το γκολ στην...πρώην 

Οι εξαιρετικές του εμφανίσεις τον έφεραν στο στόχαστρο αρκετών ομάδων και η Τσέλσι δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και με ένα ποσό κοντά στα 50 εκατ. ευρώ τον έφερε στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Ο περιορισμένος χρόνος του στη Σίτι ήταν από τους βασικούς λόγους που ο Πάλμερ πίεσε την αποχώρησή του από το «Έτιχαντ» και έτσι ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο τον έφερε στο Λονδίνο ως το επόμενο  next big thing του αγγλικού ποδοσφαίρου. 

Ο Άγγλος μεσοεπιθετικός κατάφερε να πάρει φανέλα βασικού με το «καλημέρα» και έδειξε από την πρώτη στιγμή γιατί ο Ποκετίνο επέμενε να φέρει στην ομάδα αυτό τον ταλαντούχο ποδοσφαιριστή. Πώς τα έφερε η μοίρα; Κατάφερε να διακριθεί στο παιχνίδι με την πρώην ομάδα του, τη Σίτι, της οποίας της στέρησε να πάρει το τρίποντο, σε ένα τρομερό παιχνίδι στο «Στάμφορντ Μπριτζ», όπου βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες 4-4. 

Γκουαρδιόλα για Πάλμερ: «Ήθελε να φύγει, είναι εξαιρετικός παίκτης με μεγάλη προοπτική»

«Ήθελε να φύγει από την ομάδα εδώ και δύο χρόνια. Του είπα, μείνε. Ήθελε να φύγει. Τι μπορούσαμε να κάνουμε. Είναι ένας εξαιρετικός παίκτης, με μεγάλη προοπτική. Δεν του έδινα τα λεπτά που άξιζε και τα παίρνει τώρα στην Τσέλσι».

Η διοίκηση των «μπλε» θεωρεί ότι το deal με τον Πάλμερ ήταν το κορυφαίο που έκανε ο σύλλογος τα τελευταία χρόνια, με τον Άγγλο μέχρι στιγμής να τους δικαιώνει με τις εμφανίσεις του και τα γκολ που πετυχαίνει σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα της Τσέλσι. 

Ο Πάλμερ έχει μετατραπεί σε έναν ηγέτη της Τσέλσι και οι φίλοι της ομάδας ευελπιστούν με μπροστάρη τον 22χρονο να ζήσουν μεγάλες στιγμές του παρελθόντος, με κατακτήσεις εγχώριων και ευρωπαϊκών τίτλων. 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.