Το όνειρο του Εμπαπέ, τα συμφέροντα και ο εγωισμός του Πέρεθ

Βασίλης Μάστορας22 Ιουλίου 2024

Ο Κίλιαν Εμπαπέ είναι πλέον ποδοσφαιριστής της αγαπημένης του Ρεάλ. Παρουσιάστηκε σε μία μεγαλειώδη εκδήλωση και έγραψε στα social media: «Ανυπομονώ να αρχίσω να παίζω για τον καλύτερο σύλλογο στον Κόσμο. Hala Madrid!».

Η παρουσία του στην ομάδα της Μαδρίτης αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον. Το επίσημο ντεμπούτο του θα γίνει στο ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ εναντίον της Αταλάντα, στις 14 Αυγούστου στη Βαρσοβία.

Ο,τι κι αν ζήσει από εδώ και πέρα, δύσκολα θα ξεχάσει την υποδοχή που του επεφύλαξαν οι οπαδοί της «Βασίλισσας». Στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 80.000 άνθρωποι. Περίπου 20.000 περισσότεροι φίλοι της Ρεάλ, απ’ ότι στην αντίστοιχη εκδήλωση για τον Κριστιάνο Ρονάλντο, το καλοκαίρι του 2009.

Ο Κιλιάν Εμπαπέ λάτρευε τη Ρεάλ Μαδρίτης. Άργησε όμως να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα, γιατί η οικογένεια του έβαζε πάνω από τα «θέλω» του, τα δικά της «θέλω». Το ίδιο και η Ρεάλ. Οι κανόνες του επαγγελματικού ποδοσφαίρου τα έχουν αυτά.

Ο Εμπαπέ, το δήλωσε ότι «νύχτες ατελείωτες», ονειρεύονταν να φορέσει τη φανέλα της ισπανικής ομάδας. Στην πρώτη του παρουσία μπροστά στους φίλους της Ρεάλ, είχε εξαιρετική σκηνική παρουσία. Μιλώντας ισπανικά, έδειξε ότι είχε προετοιμαστεί για αυτή την ξεχωριστή για τον ίδιο στιγμή. «Θέλω να φανώ αντάξιος της ιστορίας αυτής της ομάδας. Θα δώσω και τη ζωή μου για τη Ρεάλ», είπε μεταξύ των άλλων, πριν φιλήσει το σήμα στη φανέλα της Ρεάλ, η οποία στην ακριβότερη εκδοχή της κοστίζει 180 ευρώ.

Στην πρώτη παρουσίαση του Εμπαπέ, η Ρεάλ έδειξε στις γιγαντοοθόνες του γηπέδου, εκτός από τα highlights της καριέρας του, και εικόνες από την επίσκεψή του στο αθλητικό της κέντρο τον Δεκέμβριο του 2012, όταν ήταν 14 ετών. Είχε προσκληθεί από τον σύλλογο για να συναντήσει τον Ρονάλντο, που ήταν το ίνδαλμά του και τον ξενάγησε ο Ζινεντίν Ζιντάν. Ο Γάλλος, ήταν παρόν και στην παρουσίαση του ποδοσφαιριστή που τον είχε ίνδαλμα.

Πριν γίνει ο γάμος του Εμπαπέ με τη Ρεάλ, υπήρχε ένα πολύχρονο φλερτ. Το καλοκαίρι του 2017, η Ρεάλ είχε συμφωνήσει να πληρώσει στη Μονακό 150 εκατ. ευρώ, συν 30 εκατ. ευρώ ως μπόνους, και είχε προσφέρει στον πατέρα του, που τον εκπροσωπούσε, ένα γενναιόδωρο συμβόλαιο. Η μεταγραφή δεν έγινε.

Η οικογένεια του Εμπαπέ φοβήθηκε ότι ο γιoς τους δεν θα είχε αρκετές ευκαιρίες για να δείξει την αξία του, με Μπέιλ, Ρονάλντο και Μπενζεμά, στην ίδια ομάδα. Προτίμησαν την Παρί. Απέτυχαν και οι προσπάθειες του 2021 και του 2022. Πριν δύο χρόνια η μητέρα του Εμπαπέ και ο εκπρόσωπος του κορόιδεψαν τον πρόεδρο της Ρεάλ και δεν τήρησαν την προφορική συμφωνία με τον Πέρεθ. Ο πρόεδρος της Ρεάλ έμαθε το κακό μαντάτο από τα ΜΜΕ και οι συνεργάτες του τον συμβούλεψαν να μην ασχοληθεί ξανά με την περίπτωση του Εμπαπέ. Τελικά ο Πέρεθ δεν τους άκουσε. Εβαλε στην άκρη τον εγωισμό του κι έκανε νέα πρόταση στον ποδοσφαιριστή. Κι αυτή τη φορά πέτυχε τον στόχο του. Το ερώτημα φυσικά παραμένει. Αν τελικά ο Εμπαπέ μεταγράφηκε στην Ρεάλ γιατί ήταν το παιδικό του όνειρο να φορέσει την φανέλα των galacticos ή αν το deal ολοκληρώθηκε γιατί ο Πέρεθ τον ήθελε με κάθε τρόπο στο ρόστερ της ομάδας; Συλλόγου που στον μακρύ κατάλογο των ποδοσφαιριστών που φόρεσαν τη φανέλα του υπάρχουν πολλά μεγάλα αστέρια του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.