Το «όχι για Κωνσταντέλια» δεν μπορεί να καλύψει τις αστοχίες

Γιώργος Ζαΐρης03 Σεπτεμβρίου 2024

Νωρίς το μεσημέρι από το αεροδρόμιο του Βουκουρεστίου ο Ραζβάν Λουτσέσκου μετά από πολύ καιρό τοποθετήθηκε δημόσια και για τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας. Μπορεί στις συνεντεύξεις Τύπου μετά τα παιχνίδια στην Τούμπα να ζήτησε ευγενικά από τους δημοσιογράφους να μην του κάνουν ερωτήσεις για μεταγραφές, αλλά στους συμπατριώτες του μίλησε και έστω και έτσι επιβεβαιώθηκε πως «άλλος για Χίο τράβηξε και άλλος για Μυτιλήνη».

«Τώρα πρέπει να χτίσω και πάλι μια ομάδα» σημείωσε, ενώ νωρίτερα είχε δηλώσει αντίθετος με τις πολλές αλλαγές που έγιναν στον ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΠΑΟΚ και πως πρέπει να… προσαρμοστεί στην στρατηγική της διοίκησης. Πριν από μερικές μέρες είχε πει επίσης πως η ομάδα του δεν ήταν έτοιμη για το CHL και προφανώς η παρουσία της στο Europa είναι ένα βήμα προόδου.

Σε κάθε περίπτωση δεν μπορείς να μην κοιτάς και τι κάνουν οι αντίπαλοι και ειδικά τώρα στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου και αναφέρομαι κυρίως στις ομάδες που μέχρι τα μεσάνυχτα της Τετάρτης πρέπει να δηλώσουν τη λίστα στην UEFA.

Οι συγκεκριμένες ομάδες επενδύουν και αυτό είναι προφανές. Το ζητούμενο στον ΠΑΟΚ δεν είναι να κάνει κινήσεις εντυπωσιασμού έστω και στο φινάλε. Το ζητούμενο είναι ΤΩΡΑ έστω και την ύστατη ώρα, να έρθουν παίκτες που θα κάνουν ΠΙΟ εύκολο το έργο του Λουτσέσκου αλλά και των συμπαικτών τους αφού μπροστά υπάρχουν πολλά ματς σε όλες τις διοργανώσεις.

Στον ΠΑΟΚ λοιπόν αυτό που συνεχώς ακούω και διαβάζω είναι το «όχι» του Σαββίδη σε ομάδες που ενδιαφέρθηκαν για τον Κωνσταντέλια. Προφανώς και ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΑΞΙΩΝΩ, αλλά από την άλλη πόσο δύσκολο μπορεί να ήταν αυτό το «όχι» όταν:

1. Ο ΠΑΟΚ συμμετέχει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση που αποτελεί βιτρίνα και προφανώς μέσα από οκτώ ματς (τουλάχιστον) θα μπορέσει ο παίκτης να ανεβάσει την αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο και άλλο; Δεν έχει πιάσει ταβάνι, ΔΕΝ ήταν ρίσκο η παραμονή του

2. Ο ΠΑΟΚ έχει ήδη πουλήσει τον Κουλιεράκη και έχει βάλει ΗΔΗ στα ταμεία του 12 εκατομμύρια ευρώ.

3. Ο ΠΑΟΚ έχει ήδη εξασφαλισμένα έσοδα από την πρόκριση στο stage του Europa

4. O ΠΑΟΚ ήδη έχει μετρήσει έσοδα από τα χιλιάδες διαρκείας που πούλησε.

5. Ο Σαββίδης γνωρίζει πολύ καλά πως μια πώληση Κωνσταντέλια μπορεί να έφερνε στα ταμεία χρήματα, αλλά από την άλλη θα έφερνε εσωστρέφεια, γκρίνια ειδικά τώρα που η ομάδα για μια ακόμη χρονιά είχε αστοχίες στον μεταγραφικό σχεδιασμό.

Συνεχίζοντας πρέπει να σημειώσω και κάτι ακόμη: ως Πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ και έχοντας πάρει τον τίτλο χωρίς καθαρό επιθετικό, προφανώς και έπρεπε να είχε μάθει από τα λάθη του ΑΣΧΕΤΩΣ αν δεν τα πλήρωσε. Και αποδείχθηκε πως δεν έμαθε.

Όταν ο Λουτσέσκου λέει πως η ομάδα του δεν ήταν έτοιμη για το CHL, μας υπενθυμίζει πως στην πρώτη προπόνηση επί ολλανδικού εδάφους δεν είχε καν τον Κεντζιόρα, δεν είχε φορ, δεν είχε χαφ. Το αν με δική του ευθύνη συνέχισε να διαπραγματεύεται με τον Μεϊτέ ο ΠΑΟΚ να το δεχθώ αλλά του έφεραν συμφωνία εκείνη τη στιγμή με άλλον χαφ, υψηλού επιπέδου και επομένως με μειωμένο ρίσκο και δεν το δέχθηκε;

Και φτάσαμε λοιπόν στο σημείο ο ΠΑΟΚ τώρα να ψάχνει έναν κεντρικό αμυντικό για το μπακ απ του Κεντζιόρα ώστε να τον δηλώσει στη λίστα της UEFA. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου για να τον βλέπουμε μόνο στις εγχώριες διοργανώσεις. Προφανώς και είναι απαραίτητος έστω και για την Ελλάδα. Με τόσα παιχνίδια να περιμένουν την ομάδα.

Θα επιστρέψω στον Λουτσέσκου. Οδήγησε τον ΠΑΟΚ στην κατάκτηση ενός Πρωταθλήματος που το χάρηκε όλος ο κόσμος. Η διοίκηση προφανώς και δεν τον επιβράβευσε στον απόλυτο βαθμό με τον μεταγραφικό σχεδιασμό. Τώρα ο Λουτσέσκου με μια ομάδα που ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ να πάει γεμάτη στα ματς του CHL (εκεί που περίμεναν τον ΠΑΟΚ 27.000.000 ευρώ) καλείται να συμβιβαστεί με την ιδέα «αυτούς φέραμε με αυτούς θα προχωρήσεις». 

Ετσι όμως δεν γίνεται δουλειά για μια ακόμη χρονιά. Και μπορεί ο ΠΑΟΚ να συνεχίσει το αήττητο σερί του. Μπορεί να πάρει ξανά το Πρωτάθλημα. Μπορεί να προχωρήσει στην Ευρώπη. Κανείς δεν μπορεί να απαξιώσει τη δυναμική της ομάδας. Αλλά γιατί να μην νιώθει πιο ασφαλής ένας προπονητής που σου ΕΦΕΡΕ το ΠΙΟ ΜΑΓΚΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ, προσφέροντας του ΝΩΡΙΣ παίκτες που ζητούσε σε συγκεκριμένες θέσεις.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.