Το «νέο όπλο» στην φαρέτρα του Ραζβάν

Metrosport Team21 Νοεμβρίου 2023

Γράφουν οι Γιώργος Καστάνης – Γιώργος Ζαϊρης

Μόνο τυχαία δεν είναι η αγκαλιά που βλέπετε στην φωτογραφία από τον Λουτσέσκου στον Μάρκος Αντόνιο. Τον 23χρονο Βραζιλιάνο αμυντικό μέσο που παίζει άνετα σε όλες τις θέσεις της μεσαίας γραμμής και μπορεί να βελτιώσει αισθητά την απόδοση της ομάδας. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, βλέπει στον Βραζιλιάνο, ένα “νέο όπλο” που θα μπει στην φαρέτρα του για το δύσκολο σερί των αγώνων που ακολουθούν.

Για όσους δεν το θυμούνται, ο Μάρκος Αντόνιο ήρθε ως δανεικός από την Λάτσιο. Ταλαιπωρήθηκε από ένα πρόβλημα τραυματισμού, αλλά φαίνεται πως πλέον πατά γερά στα πόδια του. Ο 23χρονος ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής της Ατλέτικο Παραναένσε, πριν μετακομίσει στην Πορτογαλία για λογαριασμό της Εστορίλ. Στην Εστορίλ έμεινε για επτά μόνο μήνες, αγωνίστηκε σε έξι παιχνίδια και μοίρασε δύο ασίστ.

Τον Φεβρουάριο του 2019 η Σαχτάρ Ντονέτσκ προσέφερε 3.500.000 εκατομμύρια ευρώ στην Εστορίλ και έκανε τον 18χρονο τότε αμυντικό μέσο δικό της. Με τη Σαχτάρ κατέκτησε δύο πρωταθλήματα, ένα κύπελλο και ένα Super Cup, είχε 101 συμμετοχές, σκόραρε εννιά φορές και μοίρασε πέντε ασίστ, σε τέσσερις σεζόν. Αυτό το διάστημα στην Ουκρανία, γνώρισε και ήταν συμπαίκτης με τον Τάϊσον. Και όπως περιγράφουν όσοι θυμούνται τις επιδόσεις τους, η συνεργασία των δύο ήταν κάτι παραπάνω από εξαιρετική. Πλέον είναι και πάλι συμπαίκτες, αυτή την φορά στον ΠΑΟΚ.

Η απόδοσή του Μάρκος Αντόνιο στην Ουκρανία κέντρισε το ενδιαφέρον της Λάτσιο, η οποία τον απέκτησε το 2022 για 7.500.000 εκατομμύρια ευρώ. Σε μία σεζόν στην Ιταλία μέτρησε 22 συμμετοχές με ένα γκολ και μία ασίστ. Και πριν από τρείς μήνες ήρθε στον ΠΑΟΚ. Η συνέχεια, αναμένεται με ενδιαφέρον, όπου παίζει ο Δικέφαλος.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.