Το μήνυμα της ποιοτικής ενίσχυσης ηχεί εκκωφαντικά και πιεστικά όσο ποτέ άλλοτε

Δημήτρης Μπούζας26 Ιουλίου 2024

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ ελπίζει και εύχεται συγχρόνως, οι υπεύθυνοι να «διάβασαν» σωστά το «μήνυμα» που εξέπεμψε η προχθεσινή εμφάνιση με το ψυχοβγαλτικό αποτέλεσμα. Το ότι η ομάδα πήρε το προβάδισμα για την πρόκριση ασφαλώς δεν αμφισβητείται. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ωστόσο, εκείνο που προβάλει πιο έντονα και ανησυχητικά, είναι το γεγονός της πανθομολογούμενης – από καιρό – αδυναμίας του ρόστερ να αντέξει τις νέες πιο σοβαρές απαιτήσεις που προκύπτουν, από την μεγάλη ευκαιρία της συμμετοχής στο League Stage του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μιας ιστορικής ευκαιρίας που θα ήταν κρίμα μεγάλο να χαθεί εξαιτίας παραλείψεων και άτολμων συμπεριφορών. Το «με αυτούς πήραμε και το πιο μάγκικο πρωτάθλημα» αποτελεί βεβαίως και μέχρις ενός σημείου μια δικαιολογία, την οποία σαφέστατα οφείλουμε να σεβαστούμε. Από κάποιο σημείο όμως και πέρα τόσο η ποδοσφαιρική λογική όσο και οι εξελίξεις, επιβάλλουν άμεση προσαρμογή στις όποιες νέες συνθήκες έχουν διαμορφωθεί στον χώρο που κινείσαι. Όπως επί παραδείγματι σε τι «μήκος κύματος» κινούνται οι ανταγωνιστές σου.

Δεν μπορεί να δηλαδή να βλέπεις και να ακούς αλλά και το κυριότερο να διαπιστώνεις αφίξεις βαρύγδουπων και καταξιωμένων ονομάτων από τον διεθνή χώρο κι εσύ να παραμένεις στην ίδια κατάσταση, στις ίδιες αγωνίες και στον εφιάλτη να βλέπεις τον πάγκο των εφεδρειών άδειο σχεδόν ή χλωμό και αδύναμο να ανταποκριθεί στις όποιες δυσκολίες και ιδιαίτερες συνθήκες ενός αγώνα. Η ομάδα που πήρε το πρωτάθλημα δείχνει ολοφάνερα πλέον ότι έχει ανάγκη να μπει στο ρόστερ της «νέο αίμα». Με αυτές τις ανάγκες και με αυτές τις προοπτικές άλλωστε ξεκίνησε η νέα περίοδος. Η οποία σημειωτέον συνοδεύεται και από μια ιδιαίτερα και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα προοπτική, η οποία αφορά την ευκαιρία της συμμετοχής του Τσάμπιονς Λιγκ, όπως προαναφέραμε.

Προχθές λοιπόν η βραδιά έστειλε το δικό της «μήνυμα». Κι αυτό οφείλουν να το διαβάσουν με ιδιαίτερη προσοχή οι υπεύθυνοι. Προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ άρχισαν χωρίς βασικό σέντερ φορ, αλλά και με αμυντικές αδυναμίες εξόφθαλμες. Οι οποίες επικεντρώνονται στη θέση του δεξιού οπισθοφύλακα, όπου ο συμπαθέστατος Σάστρε δείχνει να μην δικαιώνει την εμπιστοσύνη που του δείχνει συνεχώς ο προπονητής του. Κενά και αδυναμίες εντοπίστηκαν και σε βασικούς που δεν είναι έτοιμοι να δώσουν αυτό που απαιτούν οι νέες συνθήκες. Οι εναλλακτικές λύσεις ελάχιστες. Τι επιβάλλεται λοιπόν στην προκειμένη περίπτωση να γίνει; Απλά: Να κλείσουν άμεσα οι δύο προχωρημένες συμφωνίες και να έρθουν οι παίκτες να προστεθούν στο ρόστερ και να προσαρμοστούν όσο γίνεται πιο γρήγορα.

Οι υπεύθυνοι διαβεβαιώνουν πως ο Τισουντάλι ήδη είναι καθ οδόν και αυτό είναι ένα αισιόδοξο τουλάχιστον σημείο, μέσα στην… γενική ανομβρία. Αγωνία όμως υπάρχει για τις καθυστερήσεις που σημειώνονται στην δεύτερη μεταγραφή, η οποία έχει σχέση με τον Ρώσο Τσάλοφ. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο κόουτς με δυο λόγια μπορεί να λύσει τα πρώτα προβλήματα που και ο ίδιος τα έχει εντοπίσει, με τους δύο αδιαμφισβήτητα ποιοτικούς αυτούς παίκτες και να προχωρήσει ακόμη πιο βαθιά, αντιμετωπίζοντας και άλλες αμυντικές αδυναμίες που φάνηκαν ολοκάθαρα στον αγώνα της Τετάρτης. Ναι, «με αυτούς πήραμε το πιο μάγκικο πρωτάθλημα». Το αποδεχόμαστε και το σεβόμαστε απόλυτα. Δεν πρόκειται να το ξεχάσουμε ποτέ, ωστόσο η νέα σεζόν, το «σήμερα» δηλαδή και το «αύριο» των πρωταθλητών, έχει θέσει πλέον τους δικούς του όρους. Σε αυτούς επιβάλλεται να προσαρμοστούμε απόλυτα.

ΥΓ1: Όταν βλέπεις να βαθμολογούνται το ίδιο παίκτες με τελείως διαφορετική προσφορά, απορείς και θέλεις δεν θέλεις καταθέτεις τις ενστάσεις σου. Δεν είναι δυνατόν ο Ντεσπόντοφ να έχει τον ίδιο βαθμό με τον Σάστρε.

ΥΓ2: Εφιαλτικό μήνυμα που επίσης πρέπει να διαβάσει και να μελετήσει με μεγάλη σοβαρότητα και ευθύνη η ΠΑΕ του ΠΑΟΚ, είναι τα τρία μπουκάλια που έπεσαν στον αγωνιστικό χώρο στο προχθεσινό παιχνίδι. Για όνομα του Θεού, θα βγάλουμε στο τέλος τα μάτια μας μόνοι μας; Δεν υπάρχουν σεκιουριτάδες για να συμμαζέψουν αυτούς τους ανόητους ή ακόμη και τους βαλτούς να κάνουν το μεγάλο κακό;

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.