Το μήνυμα στον Κάρλσον και ο συναγωνισμός με τον Σουλεϊμάνοφ

Γιώργος Στράντζαλης24 Οκτωβρίου 2023

Αντίθετη είναι η πορεία που βαδίζουν το τελευταίο διάστημα ο Σάπι Σουλεϊμάνοφ και ο Ντανβίντ Κάρλσον, δύο παίκτες με ποιότητα οι οποίοι μπορούν ν’ αποτελούν τη δύναμη πυρός στη δεξιά πλευρά του Αρη. Ο Ρώσος είναι αυτός που κερδίζει με την ανοδική πορεία που καταγράφει την εμπιστοσύνη του κλαμπ, ενώ ο Σουηδός ακόμη δεν έχει ανταποκριθεί στις μεγάλες προσδοκίες που καλλιέργησε η μεταγραφή του.

Δεν είναι τυχαίο ότι στο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό ο ένας ξεχώρισε και μέσα από τη συνολική εικόνα αναδείχθηκε ο πολυτιμότερος παίκτης για την ομάδα του, ενώ ο δεύτερος έβλεπε την εξέλιξη του ματς από τον πάγκο. Ο Σάπι έκανε, ίσως, το πιο ουσιαστικό παιχνίδι του με τη φανέλα του Αρη. Ηταν αυτός που πήρε τις περισσότερες πρωτοβουλίες επιθετικά και φάνηκε ο πιο δραστήριος παίκτης του γηπέδου ακόμη και στα νεκρά διάστημα που είχε η ομάδα του ψάχνοντας τρόπο να αναπτυχθεί ορθολογικά. Ο 23άχρονος winger πάτησε σε κάθε σημείο της δεξιάς πλευράς, ήταν ο κινητήριος μοχλός κι εκείνος που έφτιαξε τις περισσότερες ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του, ενώ θα μπορούσε να είχε μετουσιώσει τη γεμάτη εμφάνισή του αν στόχευε καλύτερα σε 2-3 “καθαρές” τελικές που έβγαλε. 

Κατά τη στατιστική (sofascore) τελείωσε το παιχνίδι με πέντε πάσες κλειδιά, 46/54 σωστές μεταβιβάσεις, ενώ κέρδισε 6/10 προσωπικές μονομαχίες. Και σκεφτείτε ότι ανήκε στη συνομοταξία των “απρόοπτων” στο διάστημα της προετοιμασίας καθώς έχασε το μεγαλύτερο μέρος της, λόγω της άδειας που χρειάστηκε να πάρει για ένα προσωπικό του ζήτημα, ενώ έχασε επιστρέφοντας από αυτή αντιμετώπισε μια ίωση που τον κράτησε κάποιες επιπλέον ημέρες εκτός. Σε αντίθεση με τον Νταβίντ Κάρλσον, για τον οποίον υπήρχε η προσδοκία ότι στο διάστημα της διακοπής θα έβρισκε τα πατήματά του. Ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει την ποιότητα του Σουηδού, ούτε τις εμπειρίες του, αλλά στον Αρη δεν έχει αποδώσει μέχρι στιγμής βάσει αυτών και είναι μία από τις μεγάλες επενδύσεις του καλοκαιριού που μέχρι στιγμής δεν βγαίνει. 

Η προτίμηση του Μάντζιου στον Παναγίδη αντί αυτού σ’ένα κομβικό σημείο του παιχνιδιού με τον Πανσερραϊκού δεν ήρθε τυχαία και αποτελεί προϊόν του προβληματισμού για τις επιδόσεις του Σουηδού. Ισως ήταν κι ένας τρόπος ν’ αφυπνίσει τον Κάρσλον, με τον οποίο μάλιστα είχε πρόσφατα συζήτηση αναζητώντας τους λόγους για τους οποίους δεν έχει καταφέρει να αποδώσει βάσει του επιπέδου των ικανοτήτων του. Ο Μάντζιος γνωρίζει ότι στον μαραθώνιο που έχει μπροστά του δεν υπάρχει η πολυτέλεια στέρησης κομβικών μονάδων, όπως είναι ο Νταβίντ, αλλά από την πλευρά του περιμένει να δει βελτίωση ώστε να του δώσει και πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.