«Το μετρό θα πάρει 300.000 επιβάτες από την καθημερινή κίνηση»-Ποια θα είναι η τιμή του εισιτηρίου

Metrosport Team04 Σεπτεμβρίου 2024

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης, Γιάννης Τόσκας, μιλώντας για το μετρό, που ξεκινάει να λειτουργεί στις 30 Νοεμβρίου. Μεταξύ άλλων, στάθηκε στην τιμή του εισιτηρίου, αλλά και το πόσο θα βοηθήσει στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης.

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε στον αέρα του Metropolis 95.5: «Για το εισιτήριο αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι επεξεργαζόμαστε ένα ύψος κομίστρου που δεν θα διαφέρει από το σημερινό, περίπου κοντά στο 1 ευρώ. Είναι θέμα πολιτικής απόφασης, και έχει να κάνει με πολλά πράγματα. 

Έχει να κάνει με το ότι έχουμε βελτιώσει κατά πολύ την συγκοινωνία με τα ηλεκτροκίνητα, έχουμε ένα μεγάλο διαγωνισμό για το υπεραστικό κομμάτι που θα φέρει επίσης 220 καινούρια λεωφορεία σε περίπου ένα χρόνο, αλλά και με το γεγονός της έλευσης του μετρό. Όλα αυτά τα ρυθμίσουν την τιμή του νέου εισιτηρίου».

Παράλληλα, μίλησε και για τον βαθμό που το μετρό θα αποσυμφορήσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην Θεσσαλονίκη: «Κακά τα ψέματα, η μοναδική γραμμή του μετρό που θα υπάρχει για την ώρα, μέχρι να μπει στο παιχνίδι και αυτή της Καλαμαριάς στο 2ο εξάμηνο του 2025, δεν θα είναι η πανάκεια για να λυθούν όλα τα προβλήματα.

Θα ελαφρύνει κατά 20% το πρόβλημα, αυτό όμως μπορεί να μην σημαίνει και τίποτα. Όταν έχεις όμως κυκλοφοριακή συμφόρεση στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, θα σου ελαφρύνει αυτό το 20% και θα είναι σοβαρό αυτό το ποσοστό. Θα πάρει τουλάχιστον 300.000 επιβάτες κάθε μέρα από την κυκλοφορία για να την εξυπηρετήσει. Θα πρέπει να βρούμε όμως και την χρυσή τομή ώστε να έχουμε την συνεργασία και με τα λεωφορεία.

Το πρώτο προϊόν που θα βγάλουμε θα είναι το εισιτήριο διάρκειας 70 λεπτών της ώρας, το οποίο θα είναι εισιτήριο μετεπιβίβασης. Θα μπορεί δηλαδή να παίρνει το το μετρό και μετά το λεωφορείο. Θα βγούνε και άλλα τέτοια σχετικά, τα οποία πρέπει να δουλέψουμε».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.