Το μεγαλύτερο «κέρδος» της καραντίνας

Δημήτρης Καλαϊτζής02 Μαΐου 2020

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει ανατρέψει όλη την καθημερινότητά μας. Οι αλλαγές είναι αναπάντεχες. Το ψυχολογικό βάρος ασήκωτο. Μικροί και μεγάλοι μένουν σπίτι, δεν πηγαίνουν στη δουλειά τους, δεν πάνε στο σχολείο ή στο Πανεπιστήμιο, δεν έχουν χρόνο για τους φίλους ή τους συντρόφους τους και το πιο βασικό δεν έχουν να βγουν σε κάποιο μαγαζί για να χαλαρώσουν και να πιουν τον καφέ τους ή το ποτό τους. 

Οι συνθήκες αυτές σίγουρα δεν είναι εύκολες για πολλούς από εμάς. Είναι δύσκολο με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, όσα ακούγονται και γράφονται καθημερινά να μείνουμε ψύχραιμοι και να βλέπουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία ενώ δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει.

Το να κλαις όμως τη μοίρα σου-άλλωστε πολλοί το κάνουν και δεν χρειαζόταν ο κορωνοϊός-επειδή θα πρέπει να μείνεις σπίτι σου παραπάνω απ΄ όσο πρέπει λόγω της πανδημίας του νέου ιού είναι τουλάχιστον τρελό. Ας σκεφτούμε πόσος κόσμος έχει πεθάνει από την πρώτη μέρα που έκανε την εμφάνισή του ο κορωνοϊός τον περασμένο Δεκέμβριο στην Κίνα και θα πρέπει να αναθεωρήσουμε τα πράγματα.

Δυστυχώς οι πιέσεις της σύγχρονης ζωής, επηρεάζουν και την οικογένεια. Σε μερικές περιπτώσεις, ορισμένες οικογένειες είναι ένα σύνολο από άτομα που ο καθένας ζει στον δικό του κόσμο. Όμως η καραντίνα μόνο...καλή μπορεί να αποδειχθεί σε αυτή την περίπτωση, καθώς έφερε πιο κοντά γονείς και παιδιά για να αναπληρωθεί ο χαμένος χρόνος. Να συζητήσετε, να γελάσετε, να ζωγραφίσετε, να παίξετε παιχνίδια, να αθληθείτε, να δείτε όλοι μαζί ταινίες, πράγματα που πριν δεν μπορούσες να τα κάνεις λόγω έλλειψης χρόνου. Για μένα αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος μέσα στην πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε. Η οικογένεια βρήκε την χαμένη της αίγλη! 

Ωστόσο υπάρχουν κι άλλα θετικά μέσα στην καραντίνα. Σίγουρα τρως παραπάνω αυτό το διάστημα και χρειάζονται περισσότερα χρήματα για τρόφιμα από το σούπερ μάρκετ, αλλά το γεγονός ότι δεν έχεις να πας για μια έξοδο σε ένα μαγαζί και δεν κινείς τόσο συχνά το αμάξι σου για τη δουλειά κι όχι μόνο-σημαίνει ότι δεν ξοδεύεις βενζίνη, άρα βάζεις λεφτά στην άκρη.

Κακά τα ψέματα όμως ο περιορισμένος ελεύθερος χρόνος δεν σου αφήνουν περιθώρια να κάνεις πράγματα που ήθελες. Πλέον όμως μπορείς. Τι εννοούμε; Να μαγειρέψεις, να διαβάσεις ένα βιβλίο και το πιο βασικό να κοιμηθείς, κάτι που πριν δεν μπορούσες λόγω φόρτου εργασίας.

Για να μην παρεξηγηθούμε εννοείται πώς θέλουμε να τελειώσει όσο πιο σύντομα γίνεται κι είναι εφικτό η πανδημία του κορωνοϊού και φυσικά όλοι μας να έχουμε την υγεία μας.

Μην αφήνετε τη ρουτίνα να σας τρώει και να σας στερεί χαρές και στιγμές με τις οικογένειές σας.

Μια ζωή την έχουμε, οπότε πρέπει να τη ζούμε κάθε μέρα διαφορετικά και όποια δυσκολία κι αν έχουμε να την ξεπερνάμε έχοντας δίπλα μας και σαν μια γροθιά τους ανθρώπους που μας αγαπάνε!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.