Το μεγάλο ατού του ΠΑΟΚ είναι πάνω απ’ όλα το πλάνο του Ραζβάν

Κώστας Πετρωτός09 Δεκεμβρίου 2023

Η αναγκαστική παύση, λόγω της αποχής των διαιτητών, στην αγωνιστική δράση, μας δίνει την ευκαιρία να αναλύσουμε την έως τώρα πορεία του ΠΑΟΚ και, κυρίως, να εστιάσουμε στην στρατηγική του Λουτσέσκου.

Το πλάνο που έχει εκπονήσει από την αρχή της σεζόν ο 54χρονος τεχνικός είναι και αυτό που έχει φέρει τόσο ψηλά τον ΠΑΟΚ. Με τις διαδοχικές εναλλαγές παικτών σε συγκεκριμένες θέσεις έχει καταφέρει να παρουσιάζει φρέσκια ομάδα σε κάθε ματς και όπως φάνηκε και προχθές κόντρα στον Βόλο, να φροντίζει για την παραμικρή λεπτομέρεια. Ήταν προφανές ότι κόντρα στην θεσσαλική ομάδα, ο προπονητής του ΠΑΟΚ περίμενε χαμηλό τέμπο στον ρυθμό του αγώνα (25ος στην σεζόν), είχε φροντίσει να αφήσει εκτός, παίκτες με επιβάρυνση (Κουλιεράκη, Αντρίγια, Κοτάρσκι, Ράφα στον πάγκο), να κάνει διαχείριση στον Εκόνγκ και επίσης να κάνει επιλογές παικτών με βάση το πρόγραμμα που έρχεται.

Είναι χαρακτηριστική η ατάκα του περί προτίμησης του Μεϊτέ αντί του Τσιγγάρα, γιατί ήθελε να ετοιμάσει τον Γάλλο μέσο για επόμενα ματς. Ίσως κάποιοι δεν έχουν αντιληφθεί το πόσο σημαντικές είναι αυτές οι λεπτομέρειες στην διαχείριση, όμως, για τον ΠΑΟΚ είναι ιδιαιτέρως σημαντικό το γεγονός ότι έχει έναν προπονητή με τεράστια εμπειρία από παράλληλους αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη, γνώση κάθε συνθήκες που αφορά στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην χώρα μας και κυρίως άνθρωπο που έχει βιώσει αρκετές φορές αυτή την διαδικασία.

Αυτό είναι το ατού του έναντι των ανταγωνιστών του ΠΑΟΚ, γιατί ούτε ο Αλμέιδα στην ΑΕΚ, ούτε ο Γιοβάνοβιτς στον Παναθηναϊκό που είναι καιρό στο τιμόνι των ομάδων τους, έχουν την δική του εμπειρία από το ποδόσφαιρό μας τα τελευταία χρόνια. Ο ΠΑΟΚ έχει ένα μεγάλο ατού στο θέμα προπονητής και αυτό θα φανεί ακόμη πιο έντονα στην συνέχεια.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.